Kavin prvotno napisa
Kad zove teta iz računovodstva da joj treba potvrda o plaći za zadnjih 6 mjeseci ( ne 12 kako gore piše, barem u mom slučaju ) od bivšeg poslodavca koju ja naravno nemogu dobiti jer sam bila na teret centra, tj. na produženom porodiljnom, ali mi teta ljubazno kaže da se to ne računa kao plaća i da mi je onda bolje da joj donesem nove doznake kao da sam ja bila na porodiljnom, pa sam tako i napravila.
- točno kaže teta iz računovodstva, ne da se ne računa kao plaća, nego to nije plaća nego naknada plaće, što ne ulazi u obrazac ER-1 koji je obrazac obračuna plaće
Eto to je bilo prošli mjesec, može se reći friško...ja sam ju onda pitala kad će mi se onda isplatiti ići na bolovanje za dijete? Ona mi je odgovorila da nakon 6 plaća ( s tim da moram napomenuti da je moja plača ispod 4250kn ), e sad jedino ako se ona nije zeznula, a nadam se da nije jer 12 mj. zvuči grozno.
- za ovo ti lijepo nazovi tete u HZZO-u koje se time bave pa pitaj, mislim da teta iz računovodstva nije u pravu, ali tko će ga znati. 12 mjeseci neprekidnog staža ili 18 mjeseci staža sa prekidima je drugi uvjet koji mora biti ispunjen (ti imaš po ovome kaj si napisala i više nego dovoljno).