-
Pelagonije
Posadila sam pelargoije za na prozor, međutim primjetila sam da im brzo opadaju cvjetovi ali brzo i novi nastaju. Ujedno pojedine latice od bijelih pelargonija mi smeđe. Da li ih možda prejako zalijevam i koliko ih uopće treba zalijevati? Da li treba izbušiti sve rupe na dnu tegli, izbušila sam one udubljene ali ne i one na samom dnu? :?
-
Ja imam bijele i crvene, bile su super kod nisu pokisnule nekidan. Bijele latice su isto posmeđile i dešava mi se kao i tebi, latice padaju a vidim dosta mladih.
Zalijevam svaku drugu večer i svakih 10 dana stavim čep tekućeg gnojiva za pelargonije na 2 litre vode.
Nemam pojma je li to ok, prije kiše su bile savršene, ogromne, bez trulih latica.... :?
-
kako je već dugo kišno razdoblje nema potrebe za zalijevanjem tek kad vidim da je zemlja suha zalijem odstajalom vodom i tjednom jednom gnojim
imam i bijelih i nisu ništa drugačije od drugih,moje su s duplim cvijetom i jako sam zadovoljna kako napreduju puno su otponije neg obične
-
Moje su na balkonu koji je otvoren pa kad je kiša maknem ih u stan. Da li ih vi puštate vani, vidim po naselju da su uglavnom vani...?
-
moje su isto na otvorenom balkonu u nosačima unjela bi ih tek kad bi non-stop kišilo jer kad imaju previše vode trune im korjen
-
Ja imam i duple i obične, doduše ne bijele nego crvene ove godine. Zalijevam ih zapravo samo kad vidim da je zemlja suha. Kad je jako vruće to znači svaki dan, ali ovih dana dogodi se da ih ne zalijem i po tri dana, ovisno koliko se navlaže od kiše. Obično ove na balkonu budu mokrije, a na prozorima (vanjska korita) znatno manje pa ih ipak treba zaliti češće. Ne mičem ih kad pada kiše (imam 12 ogromnih, teških tegli od metar - nema šanse da to svaki puta mičem) i super su mi. Već petu godinu ista priča (nove biljke svake godine) i nije da se hvalim, ali jedne su od naljepših u ulici 8). E da, prihranjujem ih tekućim gnojivom za cvatuće biljke otprilike jednom svaka dva tjedna.
-
Seka me naučila da je dobro preventivo pošpricati nekim fungicidom jer je ovo naše vrijeme sve drugo nego normalno..Evo,početkom i krajem svibnja pošpricala sam Baycorom,žličica praška na pola litre vode. Naravno,i gnojim svakih 7 dana Plantelinim gnojivom za pelargonije.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma