Kaj se tiče samog pojma de ja vu događa mi se ponekad, ali to su situacije kada mi se u nekoliko sekundi izdogađa nešto što mi se čini da sam već proživjela, ali bez straha i panike, samo feeling, znači ono, klasika.
A Napadi panike, strah...Pa sad baš možda ne baš toliko neka panika, koliko strah. Ja sam rano izgubila mamu i niti je se ne sjećam, ali sam cijeli svoj život živjela s tom spoznajom i od kada ja imam svoju djecu, strah me svega. Najviše vožnje u autu, pa onda otmice, toga da mi se dijete izgubi, razboli, kad vidim balkon, stepenice, otvoren prozor, prelaska preko ceste, a da ne gorovim kak se koma osjećam kad samo pomislim da će jednoga dana morati po cesti hodati bez mene. Ma strava!
Ako se dogodi nekaj kaj se sretno zavšri, mjesecima mi ne izlazi iz glave "A kaj bi bilo da je bilo...." i pri otme me oblije hladan znij, uhvati me strah. I naravno da se bojim da se nekaj ne desi MM-u ili meni, da djeca ne ostanu bez nas.
Prije kad bi se recimo vozila starom cestom na more, onaj dio gdje je zavojito i strmo, na Velebitu...Ja bi skakutala po autu, pjevušila, nagnula se na prozor.
A SAD!!! Zaljepim se za auto, ne gledam ni lijevo ni desno, kočim nogama, znoje mi se dlanovi...
Ili općenito u vožnji ako idemo negdje malo dalje, ako MM malo zakoči, mene PRETRNE!
Možda je sve to sličmo samo se malo drugačije manifestira kod svakoga.
Možda bih i ja trebala potražiti neku stručnu pomoć, čisto zato da se osjećam bolje i da me nije toliko strah!