Citiraj donna prvotno napisa
ja se isto panično bojim smrti ali ne svoje..nego obitelji navačer kad počnem razmišljati kada legnem obuzme me starh i panika,nemogu zaspati..to je i prije bilo,nije to sad odjednom :/
a da ne kažem kako imam paniku tipa kad je mala na toboganu sve mislim sad će tresnuti s njega,pa kad trči panika tipa sad će pasti i razbiti glavu,da će pasti s kreveta kada spava a nisam kraj nje...što se nje tiče oko svega me hvata panika!
pokusaj osvijestiti da su misli, bile one negativne, ili pozitivne, mooocna stvar, cak do te mjere da mogu utjecati na dogadaje. znas ono, kazes djetetu - "pazi, past ces" i ono padne :shock: ; to se na knjizevnom hrvatskom zove "self - fulfilling prophecy" - kazemo nesto i to se dogodi, znaci svjesno radi na tome da mislis pozitivno - pri tom ti moze pomoci molitva, meditacija; ja sam se tako zauvijek oslobodila onih kojekakvih negativnih misli koje dolaze nepozvane tko zna otkud, vise nemam nepozvanih uljeza u svom umu;
ovakvi osjecaji su umnogome posljedica neljudskog tretmana novorodencadi i nehumanog poroda, izranjaju duboko iz podsvijesti, ne sjecamo se tih dozivljaja, ali traume su u nama; kazu npr. da takav napadaj panike osjeca novorodence kad mu se nasilno prereze pupcana vrpca prije nego sto prodise kasnije razne situacije budu triger za taj osjecaj panike koji je duboko u nama... ne zelim ni zamisljati kako se osjeca beba cijoj mami daju drip vecina smo to prosli, zato se toliko ljudi i javlja s takvim problemima,
ali treba to osvijestiti i raditi na tome, to su vase misli i mozete ih kontrolirati (najlakse je uz pomoc neke tehnike, meditacije). postoje pomocna sredstva, formule, poput mantranja, chantanja, zazivanja svetaca, nadite si nesto sto djeluje u vasem slucaju, duboko disite - ili pjevajte ili vristite ili trcite kad se desi napadaj panike i malo po malo cete se izvuci iz toga.