pokusaj osvijestiti da su misli, bile one negativne, ili pozitivne, mooocna stvar, cak do te mjere da mogu utjecati na dogadaje. znas ono, kazes djetetu - "pazi, past ces" i ono padne :shock: ; to se na knjizevnom hrvatskom zove "self - fulfilling prophecy" - kazemo nesto i to se dogodi, znaci svjesno radi na tome da mislis pozitivno - pri tom ti moze pomoci molitva, meditacija; ja sam se tako zauvijek oslobodila onih kojekakvih negativnih misli koje dolaze nepozvane tko zna otkud, vise nemam nepozvanih uljeza u svom umu;donna prvotno napisa
ovakvi osjecaji su umnogome posljedica neljudskog tretmana novorodencadi i nehumanog poroda, izranjaju duboko iz podsvijesti, ne sjecamo se tih dozivljaja, ali traume su u nama; kazu npr. da takav napadaj panike osjeca novorodence kad mu se nasilno prereze pupcana vrpca prije nego sto prodisekasnije razne situacije budu triger za taj osjecaj panike koji je duboko u nama... ne zelim ni zamisljati kako se osjeca beba cijoj mami daju drip
vecina smo to prosli, zato se toliko ljudi i javlja s takvim problemima,
ali treba to osvijestiti i raditi na tome, to su vase misli i mozete ih kontrolirati (najlakse je uz pomoc neke tehnike, meditacije). postoje pomocna sredstva, formule, poput mantranja, chantanja, zazivanja svetaca, nadite si nesto sto djeluje u vasem slucaju, duboko disite - ili pjevajte ili vristite ili trcite kad se desi napadaj panike i malo po malo cete se izvuci iz toga.![]()

navačer kad počnem razmišljati kada legnem obuzme me starh i panika,nemogu zaspati..to je i prije bilo,nije to sad odjednom :/ 
kasnije razne situacije budu triger za taj osjecaj panike koji je duboko u nama... ne zelim ni zamisljati kako se osjeca beba cijoj mami daju drip
Odgovori s citatom