Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Hematom na rani od epi

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Hematom na rani od epi

Koliko vas je imalo nakon poroda tj epiziotomije hematom na tom mjestu? kako je prošao? kakvu terapiju ste za njega dobile u bolnici? Ja sam imala hematom na rani,nakon poroda sam to osjećala kao kvrgu veličine omanje šljive , dobila sam rivanol obloge i s vremenom je splasnulo. kad sam došla kući iz rodilišta jedan dan sam u zahodu nakon mokrenja primjetila čudnu okruglicu od krvi koja je imala i nekake bijele točkice po sebi... uglavnom izgledalo je odvratno pa me zanima jel moguće da je to izašlo iz tog hematoma?

i koliko su ti hematomi uopće opasni.... meni je moj prošao al ipak me zanima... za sljedeći put.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

iva, jesi li ti uspjela otići se pregledati kod ginekologa? Pitam čisto zbog toga što si na topicu krvarenje nakon poroda, a sad i taj hematom. Nisam imala, ali navodno nije bezopasno.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam imala ogroman hematom na mjestu reza i protezao se i malo u stranu više prema nozi (hematom). Veličina, skoro teniske loptice. Uopče ga nisam primjetila, dok me na viziti dr. nije upitala da li me jako boli hematom, a ja pitam, koji hematom? :shock: . Taj dan su me toliko bolile cice, da nisam ni skužila hematom. Terapija u bolnici oblozi rivanola, a kad sam došla doma, s obzirom da hematom nije prolazio danima zvala sam svojeg ginekologa, koji je preporučio heparin kremu, za par dana je prošlo. Mislim da iz hematoma ništa ne izazi, barem ne u tom smjeru.
    E sad, meni su nakon hematoma počele oticati žlijezde lojnice na tom cijelom području, jedna po jedna. E, to je bila bol, i to je trajalo mislim da 3 mjeseca, nakon toga se smirilo. Da li je vezano za hematom? Ne znam, možda. :?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    iva, jesi li ti uspjela otići se pregledati kod ginekologa? Pitam čisto zbog toga što si na topicu krvarenje nakon poroda, a sad i taj hematom. Nisam imala, ali navodno nije bezopasno.
    nisam još jer sam došla kod ginića i jakoooo je bila gužva a s obzirom da dojim bebu morala sam žuriti doma. svakako ću otći na pregled drugi tjedan.

meni je taj hematom prošao već davno,i rez mi lijepo zarasta tako da moje krvarenje mislim da nije povezano s tim. i stalo je. ali ipak ću se pregledati dont worry.

bebano avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Da ne pokrecem novu temu, javljam se ovdje, s obzirom da je problem slican.
    Ja imam hematom na rezu od carskog tj iznad reza imam dvije gutice. Dr je na kontroli rekao da ne brinem da je to hematom i upravo tako da stavljam obloge od rivanola. Stavljam, ne bas redovno , ali ne primjetim da prolazi. Imate li neki drugi savjet?
    Hvala puno!

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ne znam koliko te zanima alternativa, ali meni su 3 Reiki tretmana na daljinu rijesila problem hematoma velicine cca 2x7cm zbog kojeg nisam mogla sjediti tjedan dana nakon poroda. naime, ja sam mislila da je bol od 2 sava od epi, ali mi je patronazna pogledala 4 dan doma i rekla "kakav sav?? pa vas sav je zacijelio..vi imate ogroman hematom!!"

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja sam imala velike hematome i uz rivanol mi je puno pomoglo redovno utrljavanje heparin kreme (ali ne po rani/šavu)

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

zdravo cure, citam ove vase postove i u svemu se pronalazim cini mi se. naime, prije 2 mjeseca sam imala carski, prije sedam dana sam otkrila nesto tvrdo na rezu. otisla kod gin, ona smatra da je hematom ali trebam jos otici na ultrazvuk da bolje vidi. do tada cu da strahujem da li je to zaista hematom ili nesto drugo. dakle, tvrdo je, boli me na dodir i sada je i crveno. da li je neko od vas imao isti slucaj????? pozdrav

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ne znam jesam na pravoj temi, ali čini mi se da bih mogla biti.

Sinoć sam nakon tuširanja na mjestu gdje su mi šavovi (popucala sam do anusa tijeka poroda) na međici osjetila kao neku kuglicu. Nisam se, istina, baš pipkala tamo u posljednje vrijeme, ali znam da je prije recimo 2 tjedna sigurno nije bilo. Imam trenutačno hemeroide pa nisam bila sigurna je li to povezano s njima, a i tako sam se išokirala da nisam htjela dalje proučavat (nemam ogledalo da pogledam), a toliki mi je bed da ne želim ni da mm pogleda (on nije ništa skužio prije dvije večeri, kad je bio 'dolje' u posjeti - no bio je polumrak u sobi i nije baš bio fokusiran na taj dio iza, da se slobodno izrazim).

Danas sam od hemeroida nakon svakog posjeta wc-u krvarila dosta i sad nakon večernjeg tuširanja sam se tek okuražila ispitat teren opet - kad ono šok, loptica je još veća! Teško mi je sjedit i sad ne znam je li to od hemeroida ili tog hematoma (može li se pojaviti skoro 7 tjedana nakon poroda?) ili što već jest. Inače, nisam bila prošli tjedan kod ginekologa na kontroli jer sam se razboljela, a sad mi je bolestan i mali pa mi ga je nezgodno nekome uvalit, pa sve čekam još koji dan da se zaletim kod doktora, no ovaj tjedan definitivno.

U međuvremenu, jel se to dogodilo još kome? Jel može biti da je hematom ili nešto drugo (e da, bliže je rodnici nego anusu, pa zato mislim da možda ipak nema veze s hemeroidima)? Nakon svih boleština koje se ljepe na mene od poroda, već mi je više puna kapa svega

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •