Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: stolica i bljuckanje

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno stolica i bljuckanje

sorry što otvaram novi topic ali u ovoj kombinaciji nisam ništa pronašla.

moj malac ima skoro 2 mjeseca, i dojenje kod nas dobro ide, no imamo problem as grčevima. kako ima stolicu i do 5 puta dnevno često se grči. pri tom grčenju ujedno izbljucka i dosta mlijeka.

je li mu to višak, ili da se brinem???

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

paid jel mozes reci koliko ima popiskanih pelena
    jel inace dojite na zahtjev
    kako se inace beba ponasa, jel zadovoljna

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

svaka pelena popišana.pokakane 4-5.

vrlo je zadovoljan osim kad su grčevi u pitanju. obično navečer, ponekad i popodne. o grčevima sam dosta informirana, samo me zanima da li se ikome događalo ovo da tijekom grčenja beba bljucka i treba li me to brinuti. trudim se da tijekom dojenja često podriguje, ali on svejedno dok kaki izbaciva i mlijeko -kako se trudi.

joj da vidite te preslatke face dok on to obavlja, a često je i plač prisutan.

još da napomenem da često i štuca.
    dojim svako 2-3 sata i po danu i po noći.na zahtjev naravno, osim kad vidim da su grčevi u pitanju tada bi stalno bio na ciki, pa mu bude još gore

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja mislim da je sve ok, sigurno ce se javiti i savjetnice

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

misli mda to uopce nisu grcevi nego samo ima malih problema pri izbacivanju stolice...Tako ima i moj...bljucka i dok tiska i dok ne tiska...

mislim da je sve ok. Ako ima popisanih pelena i dobiva na tezini sve je ok

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

grčeve uzrokuje zrak u crijevima, zato je bebačima i problem pokakati se sa tim zrakom, naime oni još nemaju jake trbušne mišiče koji bi potisli taj zrak vani
    kapi sab simplex djeluju tako da razbijaju zrak u male mjehuriče pa bebač lakše pusti vjetar

pomaže i polijeganje na trbuh, masaža trbušćića , topli oblozi
    ako se jako napreže dok leži , ak ne ide na jednu stranu otići će na drugu

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

sab simplex ne djeluju. masažice, nosanje, maženje nam pomažu.sigurno se radi o grčevima. inače imam jaki LD, no to mog I. ne ometa u dojenju, samo se naguta puno zraka pa vjerojatno to pridonosi njegovim mukama. iako često podrigujemo, ostane puno toga u malim crijevima.

točno ovako, ne ide na jednu stranu pa izađe na drugu.
    znači ne trebam brinuti, iako njemu dosta mlijeka pobjegne.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

paid da su to grcevi, bili bi u jednom periodu a ne vise puta na dan, djete bi ti malo duze neutjesno plakalo, sto znaci da ga ni sisa nebi smirrila...
    grci se zbog zraka...ajde...posto se grci moze se reci da ima grceve ali ne u onom pravom smislu...

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

grčićima može pomoći masaža, pogotovo navečer poslije kupanja.

masirati trbuščić s time da sa rukama radiš slovo s u smjeru protiv kazaljke na satu (u tom smjeru radi probava) počevši od gornjeg dijela trbuha pa skroz do dole. čula sam da je dobro ulje kandriola koristiti za tu masažu jer i ona pozitivno djeluje na probavu.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

PS mi smo imali iste probleme ali su s vremenom pošli ča sami od sebe, najbitnije da se hrabriš da će to brzo proči i da budeš ustrajna u dojenju, vjeruj mi biti će ti drago (meni je!)

čestitam na ustrajnost do sada i želim da traje i dalje. sretno

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

PS mi smo imali iste probleme ali su s vremenom pošli ča sami od sebe, najbitnije da se hrabriš da će to brzo proči i da budeš ustrajna u dojenju, vjeruj mi biti će ti drago (meni je!)

čestitam na ustrajnost do sada i želim da traje i dalje. sretno

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

internet mi šteka danas, izvinite.

paid, možeš malo opisati kakve su kakice, mislim boja i konzistencija? da li su eksplozivne?

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj paid prvotno napisa
    sab simplex ne djeluju. masažice, nosanje, maženje nam pomažu.sigurno se radi o grčevima. inače imam jaki LD, no to mog I. ne ometa u dojenju, samo se naguta puno zraka pa vjerojatno to pridonosi njegovim mukama. iako često podrigujemo, ostane puno toga u malim crijevima.

točno ovako, ne ide na jednu stranu pa izađe na drugu.
    znači ne trebam brinuti, iako njemu dosta mlijeka pobjegne.
    paid mozes pomoci bebi da se ne naguta toliko zraka na pocetku podoja
    rekla si da imas jaki refleks otpustanja mlijeka, prije nego ga stavis na dojku mozes se malo izdojiti na pocetku, taman da prodje taj prvi jaki mlaz, te ga tek onda stavis da doji, takodjer se kod jakog refleksa otpustanja mlijeka ne preporucuje u toku podoja mijenjanje dojki vec da beba doji samo iz jedne
    sto se tice polozaja kod dojenja neki takodjer pomazu da se ublazi jaki refleks opustanja mlijeka:
    -položaj u kojemu majka leži na leđima a dijete je na njoj, odnosno položaj trbuh na trbuh.
    -obični položaj kolijevke ali u kojem se majka nagne prema natrag
    - položaj nogometne lopte s tim da je beba što više uspravljena tako da joj se glava nalazi iznad dojke
    - bočni ležeći položaj koji omogućava da djetetu višak mlijeka iscuri iz usta
    a vise o polozajima mozes naci u ovom tekstu
    Ispravan položaj pri dojenju

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

kakice su žute, dosta vodenaste i da može se reći eksplozivne.

svašta ja pokušavam. za savjet drugim mamama nama najviše pomažu masaže kantarionovim uljem(ulje gospine trave) i često podrigivanje.Masaža donjeg dijela trbuha s podignutim nogama je zakon. to mi je pokazala sestra kod pedijatra i stvarno maleni uvijek pusti dosta vjetrova i strašno mu pomogne.
    nadam se da će brzo proći i jedva čekam kontrolu da vidim kako malac napreduje. on je uglavnom zadovoljan, pa mislim da će sve biti ok.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

paid, možeš li malo opisati tu masažu s podignutim nogicama? nama se isto javljaju ti grčevi, tijekom cijeloga dana. isto mislim da je to od zraka, a ništa nam ne pomaže.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

super za dojenje
    masaža: nogicama skvrčenim prema gore pritiskajte trbušić (radite krugove ili ih pritisnite prema gore, pa spustite dolje), tak izađe dosta zraka i beba pupka.

Dobro je da beba jede duže na jednoj dojci i pojede masnije mlijeko, ovo prvo vodeno ima dosta laktoze koja može izazivati te probleme i eksplozivne stolice.

i kako je anjica napisala promjena položaja je također bitna

ima i neki sirup, Nurse Harvey's u ljekarnama za grčeve, ja sam ga koristila, ali iskreno nisam sigurna koliko je pomogao, možda nekih 30%

grčevi će proći, to nije upitno

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Evo i mene sa slicnim problemom. Moja mica ima 7 tjedana, dojimo od prvog dana, mlijeka ima dovoljno. Dosta rano nas je pocela muciti probava. Ja to ne bih nazvala klasicnim grcevima, vec problemima sa vjetrovima. Svaki put kada treba prducnuti, strasno se uznemiri, nekad se i rasplace, pocrveni, postane sva nemirna, i s nogama i s rucicama mlati...Cak i u snu je to muci, ali se ne razbudi do kraja. Ali je svejedno strasno nemirna. U isto vrijeme proizvodi takve zvukove, strasno, kao da mrci, onako kroz nos, jako je glasna. Inace lijepo napreduje, vidi se da raste iz dana u dan. Popiskane su pelene stalno, ali mi kaka svakih par dana, nekada nakon 2,3 , nekad nakon 5 dana...

Neki savjeti? da li je netko imao takva iskustva?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj little duck prvotno napisa
    Evo i mene sa slicnim problemom. Moja mica ima 7 tjedana, dojimo od prvog dana, mlijeka ima dovoljno. Dosta rano nas je pocela muciti probava. Ja to ne bih nazvala klasicnim grcevima, vec problemima sa vjetrovima. Svaki put kada treba prducnuti, strasno se uznemiri, nekad se i rasplace, pocrveni, postane sva nemirna, i s nogama i s rucicama mlati...Cak i u snu je to muci, ali se ne razbudi do kraja. Ali je svejedno strasno nemirna. U isto vrijeme proizvodi takve zvukove, strasno, kao da mrci, onako kroz nos, jako je glasna. Inace lijepo napreduje, vidi se da raste iz dana u dan. Popiskane su pelene stalno, ali mi kaka svakih par dana, nekada nakon 2,3 , nekad nakon 5 dana...

Neki savjeti? da li je netko imao takva iskustva?
    potpuno identicno i potpuno se slazem s tobom da to nisu klasicni grcevi nego problemi s vjetrovima

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ma da, izludjuje me to. Ja inace cesto dizem paniku, pa tako i oko ovoga,jer znam kako izgledaju grcevi ,a ovo definitivno nije to... MM vec izludjujem. Znam da je sve to prilagodba na prehranu, na okolinu, ma na sve ustvari, ali kada mi se tako uznemiri, bas mi je zao gledati je takvu. Probali smo i Sab simplex, i Nurse Harvey's, sve to slabo pomaze, masiramo trbuscic, vjezbamo nozice, to pomalo pomogne...Evo sada spava na tati, onako na prsima, i sada je mirna...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

tjesi se time da ce proci...

ja sam dok je Luka imao mjesec dana pitala dr. za to...samo je slegnula ramenima i rekla da malo teze ispusta i da ce s vremenom proci...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

little duck, postaviti ću i tebi pitanje o stolicama, koje su boje i konzistencije i da li bi se mogle opisati kao eksplozivne? kada počinje podoj, da li se dijete grcne ili možda kašlje od količine ili brzine mlijeka?

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

bembolino, jednom rukom podigneš nogice u zrak, a drugom lagano , ritmičnim pokretima masiraš donji dio trbuščića. možeš staviti malo maslinova ulja da ti lakše ruka klizi. nama još pomaže i polijeganje na trbuh, kratko, tako najlakše izbaci nagutani zrak.
    moj I. jako brzo jede i guta puno zraka tako da naši problemi vjerojatno proizlaze iz toga, i meni kad I. pusti naglo dojku mlijeko štrca i po pola metra u zrak- bez pretjerivanja.

Tkđ. MM ima neku tehniku nošenja naše bebice naopako na ruci dok ujedno lagano masira, tako čak ponekad i malo zaspi. ma svi su savjeti dobrodošli jer barem kod nas uvijek upali nešto drugo.
    Ok. slažem se to nisu pravi grčevi i nadam se da neću znati kako izgledaju, ali i ovo mi je previše kad vidim kako se jadničak muči...
    valjda će brzo proći

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

little duck, moj I. se ponaša identično kao tvoja curica, samo što on kaki nekoliko puta dnevno

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Joj i mi smo se mučili s grčićima (i bljuckanjem u kombinaciji). I to takvima, ne onim klasičnim koji traju od do, nego ovima non-stopnima. Tješio se na ciki pa bi se onda prejeo pa bi to sve išlo izpočetka i tako u krug. Vidim, nabrojali ste puno toga što može pomoći. Ja ću dodati što je nama još znalo pomoći:
    - Sjela bih na loptu (a njega držala na rukama trbuh o trbuh ili u slingu) i lagano skakutala.
    - S njim na rukama bih plesala uglavnom na istu glazbu koja mu je pasala i to tako da smo se vrtili u krug, a ja sam radila neke polučučnjeve. (Uglavnom, to nekakvo cupkanje gore-dolje mu je pasalo).
    - Za njega je masaža trbuha bila neizvediva jer se on nije dao skinuti s mojih ruku. Zato sam ga držala naslonjenog na svoj trbuh i lagano mu masirala leđa (u krug).
    - I ono što znanstveno nije dokazano, a pomaže kad ništa drugo ne pomaže je: 'Proći će. Mi ćemo se čvrsto primiti i proći će.'

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa
    little duck, postaviti ću i tebi pitanje o stolicama, koje su boje i konzistencije i da li bi se mogle opisati kao eksplozivne? kada počinje podoj, da li se dijete grcne ili možda kašlje od količine ili brzine mlijeka?
    Boja je OK, zuta, onako, ne pretekuca, nije cvrsta vec vise tekuca. Dosta je eksplozivna, cuje se nadaleko kada kaka. I ona se sva napne svaki put i proizvodi zvukove, tj. stenje. Zagrcne mi se tu i tamo, rjedje ne nego da, i vise na lijevoj dojci. Novost, sada kakamo svaki dan, i stvarno obilno, danas smo se morali u kompletu presvuci...

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

little duck da li osjetis refleks otpustanja mlijeka?
    najlakse ces ga prepoznati po bebinom nacinju sisanja: mijenja ritam sisanja iz kratkog, brzog u mirnije, duže, ritmično
    Kad dođe do refleksa otpuštanja mlijeka, beba počinje sisati sporije, a gutanje postaje kontinuirano
    i koje jkoristite polozaje kod dojenja

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Dojimo ili u polozaju koljevke ili lezeci (po noci samo). Da, definitivno osjetim otpustanje mlijeka, ustvari, vidim po njoj da guta ujednaceno.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ako ti je jak refleks otpustanja mlijeka mozes pomoci bebi da ga lakse svlada tako da dojite u slijedecim polozajima:
    položaj kolijevke tako da budes malo nagnuta unatrag,
    položaj nogometne lopte ( bebase nalazi bočno, ispod tvoje nadlaktice kao lopta u američkom nogometu)
    australski položaj ( ležiš na leđima, a beba potrbuške na tebi-tako djelujete protiv gravitacije)

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hi! Nova sam na forumu ali ne kao mama. Drugo mi je dijete (Curka jedna velika) i cini se da ovaj put mlijeko brze tece pa se malicka stalno zagrca kad pocne sisati i tako se naguta puno zraka. Ona vec ima tri mjeseca pa vec dosta jako i povlaci. Kako da joj pomognem u vezi tog grcanja. Zaista jako brzo mlijeko tece iz nekoliko kanalica... pogotovo ako je duze spavala pa se nakupilo mlijeka...

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Marymommydobro dosla na forum
    svojoj bebi mozes pomoci na nekoliko nacina:
    - ne znam u kojem polozaju dojite, ali polozaji koju su pogodni kad mama ima jak refleks otpustanja mlijeka su oni koje sam navela iznad tvog posta
    - takodjer mozes prvi mlaz izdojiti na rucnik ili sl. i tek kad mlijeko pocne sporije curiti stavis bebu na dojku
    - a mozes ju i tijekom podoja stavljati na podrigivanje
    nadam se da ce ti neki od ovih savjeta pomoci pa nam se javi kako vam ide

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hm... thx. Ali zar u ovo vruce vrijeme nije potrebno to prvo "rijetko" mlijeko da joj utazi zedj?

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Marymommy prvotno napisa
    Hm... thx. Ali zar u ovo vruce vrijeme nije potrebno to prvo "rijetko" mlijeko da joj utazi zedj?
    to rijetko ne ode tako brzo, bez brige

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Da, u to nikad nisam bila sigurna, hvala puno. Danas sam bila malo kratka i stura s pitanjima, ali to je zato sto sam u jednoj ruci imala bebicu, s drugom tipkala, jednim okom gledala malog razbijaca po kuci a drugim u ekran
    Hvala svakako. Kad uhvatim malo vise vremena, imam jos pokoje pitanje u vezi dojenja - da se usavrsimo
    Hvala za sad

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hi, nedavno sam se registrovala na rodi kako bih vam se mogla javiti i moliti za pomoc..malac ima 2 mjeseca,rodjen 3850 gr. Bio je najsladja beba na svijetu al nije fino poceo napredovati.Imamo velikih problema sa dojenjem, molim vas za savjet. Od rodjenja upadamo iz jedne nevolje u drugu. Prvo soor koji nismo ni danas izlijecili(jezicak nije tako beo kao prije),koristili smo Daktanol al je poceo od njega povracati pa vec nekoliko dana koristimo Nistatin kapi 3x5 kapi. Nekoliko puta je eksplozivno povratio i kroz nosic tako da je dobio zapaljenje oba uha, nedavno smo to otkirili i lijecili Cefaklorom, a do tad je dojenje bila prava mora. Dok je jos pod terapijom bio zapusio se nosic, eto novog problema. Guta previse vazduha, pa je jako uznemiren i dok spava a kad se probudi odmah pocne plakati od grceva.Koristimo Marisol kapi al ocigledno ne pomazu. Stolice su jako ekslozivne, tamnije zute boje, na kraju izlazi vodenasta tecnost,muci se,stenje, urla i ima ih nekoliko puta na dan. Ono sto me najvise brine jeste sto mislim da pelene nisu dovoljno popisane, kako cu znati dal ima dovoljan broj popisanih pelena?? imam jaki LD, dojim ga u koljevka-polozaju i nocu u lezecem polozaju.Dojimo na zahtjev. Mislim da mi se kollicina mlijeka polako smanjuje pa sam jako zabrinuta..dojke nisu cvrste kao prije i nemam potrebe za izmlazavanjem iako sam prije nekoliko puta na dan to radila. Koristim zastitne tampone koji se cesto pokvase,htjela bih da se mlijeko zadrzi u dojkama pa vas molim za savjet kako da zaustavim protok mlijeka.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Problemi koje opisujes (explozivne stolice i gutanje zraka) mogu biti od soora. Kad ste lijecili soor, jeste li se lijecili oboje? Jesi li i ti mazala bradavice? Tretman ide ovako: operes dojku nakon podoja, namazes i promijenis cisti jastucic, a jednom dnevno mijenjas majicu i/ili grudnjak i peres ih na najmanje 60 stupnjeva te susis na suncu.

Ti isti problemi mogu biti i znak jakog LDa. Je li ti mlijeko jako strca na pocetku? Je li se beba zagrcava?

Glede popisanih pelena, mora ih imati 5, ali popisana pelena je cesto i pokakana pelena, pa je to malo tesko procijeniti. Onako odokativno, ako ga moras promijeniti 5 puta na dan - dobro je. Kakvo je stanje kod vas?

Glede procurivanja mlijeka - to je kod nekih zena normalno na pocetku, kod drugih traje i cijeli dojeci staz. Mijenjaj jastucice i ne brini.

Sto se tice cvrstoce dojki, to je dobro, uspostavlja se ponuda/potraznja i dojke postaju vise kao protocni bojler, odnosno mlijeko se stvara u trenutku kad dijete sisa. Znaci, normalno je.

Koliko je napredovao 1. a koliko 2. mjesec? Tko je dijagnosticirao soor? Je li stvar ide na bolje otkad koristite Nistatin?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo nas ponovo posle malog odmora.. Ovih je dana bolje ruckio sve do danas..danas nam bas ne ide Ovako:
    sto se tice lijecenja soora, lijecila sam samo bebu..mada ja vodim higijenu na dojkama al ih nisam mazala. Ni sa nistatinom nije bolje...jos uvijek je jezik bijel (najbolje pomaze kad cistimo sodom rastvorenoj u vodi,al nemogu dopreti do zadnjeg dijela samo naprijed se moze ocistiti) Ovaj me soor izluduje,bojim se da zbog njega nemoze danas ruckati...negde sam cula da bi do 3. il 4. mjeseca i sam prosao da li je to tacno il se to samo meni tako hoce
    Mlijeko jako curi na pocetku tako da se beba zagrcava i kaslje, da li to moze biti opasno? sinoc je opet jako povratio, bila sam skrhana, proslo je i preko nosica pa se bojim da opet ne dobije infekciju uha. Kad jako krene curiti posle nekoliko gutljaja bebi najcesce odustane od cicanja..
    Uglavnom kod nas podoji ne traju duze od 3 min. pa se svaki put pitam koliko moze za tako kratko vrijeme popapati? 5 puta na dan mijenjamo pelene ali je to uglavnom zbog toga sto su pokakane a oskudno popisane.
    Prvi mjesec dobio je 400 gr a drugi 500. Odusevljavam se kad na forumu procitam da bebe samo dojenjem dobiju po 1000 pa i vise grama..molim vas za savjet kako da i mi dostignemo za sad nedostoznu cifru :?
    Moram napomenuti da je beba uzasno uznemirena dok spava..nemogu joj rucice skinuti s lica,pokusava trljati okice sto meni smeta pa se tako svu noc borimo..jeli to neki znak koji ja ne razumijem?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Keni, nemam puno vremena, nadam se da ce naici netko tko ima, zato samo na brzinu:

1. dijete bi trebalo dobijati oko 110 g tjedno minimalno, sto bi za mjesec dana bilo 450 g minimalno. Tvoje dijete je dobilo dovoljno, ali na donjoj granici. Trebalo bi razmotriti je li slucajno nesto radite lose: dojite li po rasporedu? ili na zahtjev? dobija li beba ista osim tvog mlijeka (voda, caj, adaptirano)? sto je s dudom varalicom?

2. ispocetka je majcino mlijeko vodenasto, poslije je masno. Ako se beba kaki, znaci da je dosla do masnog mlijeka i posisala svu onu vodu prije, tako da nemas straha da ce beba dehidrirati.

3. za prejaki LD postoji trik: trebas dojiti tako da ti gravitacija vuce mlijeko natrag, odnosno: lezis na ledjima, a beba na tebi i doji, ili sjedis nagnuta unatrag na jastuke i dojis ... kuzis? ako treba detaljnije objasnjenje o prejakom LDu, pogledaj link http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1295

4. soor morate lijeciti oboje istim sredstvom (pitaj pedijatra ili ljekarnika kojim) i to istovremeno, po uputama, jer gljivice (to je Candida) ne odlaze tek tako same od sebe. Sve sto bebi dolazi u usta ili tebi dodiruje bradavice je potencijalni prijenosnik gljivica te moze zaraziti i tebe i bebu (i ukucane) iznova. Npr. ako beba sisa dudu varalicu, trebala bi je jednom dnevno iskuhati 20 minuta, a svaki tjedan kupovati novu. Svoj grudnjak bi trebala prati na barem 60 stupnjeva 1x dnevno. Detaljnije, pogledaj link http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1509

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •