A kaj ako vidiš da dijete uništava neku tuđu imovinu?
Evo primjera:
MM i ja smo bili prije par godina u dvorcu Veliki Tabor u kojem je muzej. Bio je neki stari instrument, mislim čembalo ili tak nešto i kao u svakom muzeju odvojeno ono špagom da ljudi ne bi dirali. Bile su dvije žene cca 30-35 god. s curicom i dečkom cca. 6 god. , manje nisu imali sigurno. I dođe mali do tog instrumenta, iščupa iz zida klin koji je bio privezan za uže i zabijen u zid, i počne divljački nabijati po tipkama. Dvije mame se zapričale, jedna se okrene i veli mirnim glasom: "daj nemoj to raditi, doći će striček koji tu radi pa će se ljutiti" i nastavi razgovarati. Za minutu ona opet: "Daj prestani, tužit ću te tati." MM i ja smo bili

i :shock: , pa smo došli do njega. Ja sam mu rekla: "To se ne smije dirati. Makni se!" prijetećim tonom i pogledom, pa čim je odstupio, digla sam uže, stavila na mjesto i onda je mali zbrisao, valjda raditi neku drugu glupost jer mu je bilo dosadno. Mame su samo bile ovak

Zato i rade takve stvari jer im roditelji ne kažu ništa a znaju da nitko drugi ne smije.