Zanima me koliko često vaše bebe štucaju. Moja svaki dan obavezno, nekad jedanput, a nekad se zalomi i dva puta.
I da li zna tko da li je štucanje dobro?
![]()
Zanima me koliko često vaše bebe štucaju. Moja svaki dan obavezno, nekad jedanput, a nekad se zalomi i dva puta.
I da li zna tko da li je štucanje dobro?
![]()
Moja beba je štucala po nekoliko puta na dan i to tako da mi je cijeli trbuh poskakivao.![]()
Nakon rođenja i dalje je puno štucao, tek sad kad je blizu godinu dana štuca samo povremeno, 1-2 puta na tjedan.
Ne sijećam se što mi je točno dr rekao, ali znam da je štucanje povezano s razvitkom pluća. Dakle dobro je da štuca![]()
Sad pred kraj (još 8 dana do temina) ne štuca tako često kao prije.
Bebaci stucaju jer uce disati!!! Moja malecka stuca i do pet,sest puta na dan! Citala sam da to nista nije zabrinjavajuce i da to nije neugodno kao sto nama predstavlja probleme... meni je to bas slatko!!! :D
:D baš ste me slatko razveselile sa svojim izjavama curke![]()
i moja beba je isto stucala, to fuuuul cesto...i znalo je trajati, i trajati..slatko!
moj mali isto u prosjeku svaki drugi dan stucka. ponekad traje i 15-ak minuta a ponekad je tolko jako da mi cijeli trbuh skakuce pa izgleda ko da imam neke cudne tikove.
I kod mene isto tako sa prvom bebicom...a sada ova druga puno rijede stuca, mozda 2 x na tjedanOriginally Posted by Anemona
moj štuca svaki dan po nekoliko puta, i to se tako jako osjeti da se uvijek prepadnem da nešto nije u redu..
nas bebe stuca ca. 2x dnevno po dobrih 10 minuta. cini mi se da se sad (34. tj.) malo prorijedilo...
Zna stucati i vise puta dnevno i znala sam se cuditi i isto tako pitati da li je to u redu. Dr. Kos mi je rekao da je to super i da neka me ne brine!
I naša curica štuca po 2-3 puta dnevno.Također doktorica rekla da se netreba zabrinjavati oko toga i da je to sve ok.
Ja poistovjetim svoje štucanje s njenim pa mi je dođe žao. Stvarno mi nekada dođe teško kad ne mogu satati sa štucanjem. Evo je moja mišica treći puta danas štuca, i to po 10-15 minuta. Baš mi je trebalo da pročitam da to nije ništa loše za nju. Pijandura moja mala, napila se pa štuca, hehehe!![]()
Last edited by zekana; 05.03.2013 at 19:48.
Moji su dečki znali štucati i kad im je bilo hladno. Čak i danas se mlađem to dogodi... Nije pravilo, ali ne škodi provjeriti.
Moja cura je štucala svakodnevno više puta. Čak je štucala i tijekom poroda... zamislite trudove popraćene ritmičkim tuckanjem![]()
Moja cura isto jako puno štuca, više puta dnevno i isto tako stomak mi poskakuje, pa mi to simpatično. Znam, da tako uče disati i jačati pluća, tako da nisam zabrinuta oko toga. Ovo mi je treća trudnoća i u prve dvije nije bilo toliko štucanja.Mada, potpisujem Peterlin, najstarija cura je kao beba pbavezno štucala kad je bilo hladno, poslije kupanja dok je ne obučem pod obavezno. Danas, kad ima 16 godina, kad se smrzne putem iz škole dolazi kući štucajući![]()
Moja beba je štucala jako u stomku i još uvijek štuca (ima 5mj), sad malo rijeđe ali štuca
I mi stucamo al meni je to toliko cudan osjecaj. Ne poskakuje mi cijeli trbuh nego mi se trese cijela rodnica i donji dio trbuha. Ne znam kak da opisem. Ne nosim nisko al je ocito u nekom cudnom polozaju kad stuca jer ju osjetim na grlicu i u rodnici, tj ne nju nego te vobracije od stucanja. Prvi put sam se uplasila. Sad mi je vec normalno. Samo dok stuca obavezno i svrlja rucicama dolje pa je to skupa skroz cudan osjecaj.
pozdrav svima, ja nisam do sad nikad osjetila štucanje moje bebe, a već sam u 30TT
je li moguće da moja beba ne štuca ili ja ne znam to prepoznati? polako me hvata panika![]()
48 sati bez prestanka? O mrvica mala. Onda ti nije bilo lako.
Baš sam si neki dan razmišljala - beba se sigurno miče i po noći kad ja spavam.. ionako je najaktivnija kad sam ja mirna, u sjedećem ili ležećem položaju. Kak to da me ne probudi? Ako ne osjetim njena micanja dok spavam (tj ne bude me) valjda onda u snu ne bi percipirala ni štucanje?
Joj, ja sam cak i hitnu nazvala radi njenog stucanja koliko me prestrasiloMislila sam si, pa to nije normalno, a kad tamo, kazu oni meni, to je sve normalno!
Ja sam svih 9,5 mjeseci prospavala na trbuhu i kad god bi legla na trbuh, mala se samo ugnjezdila, i zaspala. Nije ni sada drugacija, voli biti ususkana
A kako razlikovati stucanje od lupkanja? Ja bi osjetila poskakivanje minutu-dvije ali nije bilo u pravilnim razmacima. Pa ne znam da li to beba stuca? Sad sam u 27. tjednu i manje to osjetim,a vise kako se rasteze po busi.
Ne mogu garantirati da je štucanje, ali ako je imala neke jednolične razmake između tih "poskakivanja" i bili su blagi, kao neki titraj.. onda sam tumačila da je štucanje.
Sumnjam da nogom (ili rukom) po 2-3 minute udara po ritmu![]()
Ma ko će ih znati. Sve je dobro dok mi osjetimo nešto, što god to bilo. Samo nek su oni živahni![]()
Neka kažu koliko puta hoće da je štucanje dobro za bebu- ja u to ne vjerujem u potpunosti. Šta oni znaju kako se beba osjeća dok štuca?! Ne znam ni ja, da se razumijemo, ali eto... Vjerujem da je dobar znak kad beba štuca jer je to dobar pokazatelj da "trenira" pluća i disanjeAli da li je to za nju dobar osjećaj? Čisto sumnjam.
Ja postanem nemirna kad štuca duže od 15 minuta i onda gledam da promijenim pozu, prošetam i bilo što samo da prestane štucati. Nekako ne mogu ne poistovjećivati barem dijelom njeno štucanje s našim (odraslih ljudi). To je u najmanju ruku zamorno. Ako sam u pravu, onda može biti i da joj je jako nelaogodno, pogotovo kad se ne možeš zaustaviti. Baš ružan osjećaj...
Možda griješim, ali ne mogu si promijeniti svoj način razmišljanja. Imam sreću da stvarno kad se malo prošetam ili promijenim pozu uspijem prekinuti to (naizgled) beskonačno štucanje. Smirimo se i ja (psihički) i ona (fizički), hehe!
Zekana, ako tako dozivljavas njeno stucanje, onda se pripremi na jako puno brige kad se Mala Zekana rodi...
Male bebe cesto jako puno stucaju; da im je to nesto neugodno pocele bi plakati, s obzirom na to da na svaki neugodan ili iznenadan podrazaj reagiraju placem. A ne placu. Stucaju, pa prestanu, pa ponovno stucaju...
Probaj ne shvacati to tako tragicno
Sto se tice pitanja kako prepoznati stucanje-ja bih rekla da sam od pocetka stucanja bila sigurna da ili stuca ili je nabavio pijuk i prokopava tunel za izaci
Nikakve slicnosti sa lupkanjem, okretanjem i rastezanjem.
Razlikuje se stucanje i lupkanje, da. Stucanje je meni nekak neugodno, kao da mi se vagina trese ritmicno, a nekad mi je skroz smjesno jer se jadna cijela trese od stucanja. Meni je ona prekjucer navece na zadnjem ctgu prije spavanja stucala 20-tak minuta. Toliko je to bili smjesno cut na ctgu da se i sestra smijala. A mrva mala.
Da prijavim i nas početak stucanja. I da,definitivno se razlikuje od svih drugih pokreta! Beba starta sa jutarnjim stucanjem nakon prve čaše vode nataste i to mi bude tako smijesno. Pokušavam ju zamisliti kako izgleda dok stuca he he! To se ponovi par puta kroz dan ali ne traje više od 5 minuta. A mis mali....