Jel mogu i forumaši dati koji prijedlog?Berlin prvotno napisa
![]()
Ja sam bio u berlinu 3 puta tokom sredine devedesetih, dakle u doba kad još nisam imao djece tako da o dječjim zanimljivostima baš ne mogu pričati, no imam koji prijedlog za vas odrasle. Neću sad tupiti o onim svim poznatim stvarima, muzejima i ostalome, no ono što je mene fasciniralo su oni dijelovi istočnog dijela grada koji su se nalazili nekad u nezanimljivom dijelu, a sada su odjednom postali svima zanimljivi (ako se ne varam, jedan takav dio se zove Prenzlauer berg). Taj dio je nudio nevjerojatan spoj novih trendy lokala i obnovljenih fasada sa zgradama i fasadama koje nisu obnovljene od 2. svjetskog rata i skvotovima u napuštenim zgradama s početka 20. stoljeća - bio sam u njih nekoliko (kao posjetilac, da ne bude zabune) i bilo je to vrlo zanimljivo iskustvo.
Druga stvar, u Potsdamu koji nije daleko se nalazi vrlo zanimljiva palača ("njemački versailles", kažu neki), a ne tako daleko je i poznata "Einsteinova" zvjezdarnica koja niej osobito poznata, no predstavlja dragulj arhitekture, liči pomalo na neobičan svjetionik.
U svakom slučaju, berlin se jako promijenio posljednjih godina i tko zna kako sad izgleda, ja sam zadnji put bio tamo prije deset godina i možda je tamo (u tim neobičnim kvartovima) već sve drugačije.

) i bilo je to vrlo zanimljivo iskustvo.
Odgovori s citatom