Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Kako uskladištiti preraslu robicu?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Kako uskladištiti preraslu robicu?

Kako najbolje uskladištiti dječju robicu? Kao i svaka mama prvog djeteta nakupovala sam previše odjeće koju smo brzo prerasli. Planiramo još jedno dijete sigurno u sljedećih 3, 4 godine. Kako spremiti robicu, a da se uništi? Mislim da ne požuti s vremenom, da ju ne pojedu moljci ili slične bube? Što ste vi radile? Koji je najbolji materijal? Kartonske kutije? Vrećice?

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja Leoninu robicu zamotam u bijeli trgovački papir i stavim u kartonsku kutiju koju čvrsto obljepim širokim selotejpom.

Evo baš smo nekidan iz podruma (sasvim je suh i nema beštija koje plaze po njemu ) donijela dvije kutije s novorođenačkom oblekom da preberem ne-roza stvari za Juru
    Sve je u najboljem redu, bez mrlja i bilo kakvih znakova da je robica stara skoro pet godina, samo operem i spremno je za upotrebu :D

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja Leoninu robicu zamotam u bijeli trgovački papir i stavim u kartonsku kutiju koju čvrsto obljepim širokim selotejpom.

Evo baš smo nekidan iz podruma (sasvim je suh i nema beštija koje plaze po njemu ) donijela dvije kutije s novorođenačkom oblekom da preberem ne-roza stvari za Juru
    Sve je u najboljem redu, bez mrlja i bilo kakvih znakova da je robica stara skoro pet godina, samo operem i spremno je za upotrebu :D

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

u space bagove spremam pa u svoju sobu kod staraca

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    E jesu li stvarno dobre te vreće?
    Sve planiram kupiti pa odložim za drugi put!
    Jel ima garderoba onaj miris od stojanja?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ne znam kako ti krumpirić, ali ja sam ih napunila, isisala zrak, stavila u spremište i za par mjeseci, one su se same od sebe napuhale. možda sam ih prekrcala, ne znam, pazila sam na onu graničnu liniju.
    ja imaj jurajeve robice brdo, za maru sam iskoristila samo onu do 6 mjeseci i piđamice. ostalo se sve spremam odnijeti u caritas.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i moje su se ispuhale, ali nisam primjetila da može uć moljac ili išta...trenutno je sve kod frendova na poklonu/posudbi, kako šta izdrži , ali meni nije bio problem prostor, pa su mi ovi ispuhani spejsbegovi bili okej.

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Razlika među klincima mi je pogolema, ali svu njegovu robu koristim i za nju bez problema, a čuvala sam je u kartonskim kutijama na suhom tavanu. Na vrh kutije bi samo stavila papir ili najlon i zatvorila bez lijepljenja.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kod mene u krugu poznatih trenutno je baby boom pa roba kruži od jednog do drugog. Čim mi vrate ja šaljem dalje.
    To mi je najbolje skladištenje .
    Dok se ja ne odlučim za treće...

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nakon sto sam ovo procitala, bojim se i pomisliti sto je sa nasom robicom!!
    naime, u suhom i cistom podrumu je, ali u velikim, crnim najlonskim vrecama! :/

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja imam lose iskustvo sa skladistenjem. Stajanjem se poraspadaju gumice i onda kad operes tu robicu obicno se izoblici. Trebalo mi je dosta da skuzim da to nema previse veze s kvalitetom, nego je jednostavno od stajanja. Pa sam proslijedila dalje. Neka kruzi. Sta prezivi, mozda se i vrati.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

hi hi hi..... i ja isto tako

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

hi hi hi..... i ja isto tako

Lulu avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

i ja koristim space bagove za čuvanje robice. nama su vreće izdržale nekoliko godina, a sad su sve negdje probušene pa zrak brzo uđe. no doskočila sam tome tako da nakon što ispušem zrak, uguram vreću u najmanji mogući prostor, ona se nakon par sati napuše koliko joj prostor dozvoljava. bez obzira na to što su probušene moljci unutra ne mogu. nisam primijetila nikakav specijalni miris.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa
    Kod mene u krugu poznatih trenutno je baby boom pa roba kruži od jednog do drugog. Čim mi vrate ja šaljem dalje.
    To mi je najbolje skladištenje .
    Dok se ja ne odlučim za treće...
    Ovako je i kod nas.Uvijek je netko trudan pa robica kruži od jedne do druge bebe.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    ne znam kako ti krumpirić, ali ja sam ih napunila, isisala zrak, stavila u spremište i za par mjeseci, one su se same od sebe napuhale. možda sam ih prekrcala, ne znam, pazila sam na onu graničnu liniju.
    .
    I meni su se ispuhale.
    A isto sam pazila.

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Ja imam lose iskustvo sa skladistenjem. Stajanjem se poraspadaju gumice i onda kad operes tu robicu obicno se izoblici. Trebalo mi je dosta da skuzim da to nema previse veze s kvalitetom, nego je jednostavno od stajanja.
    Nebi se baš složila. Moja mama je čuvala moju robicu 14 godina bez da se ijedna izobličila, evo neki dan vidim nećakinju u mojoj malenoj majčici, kao nova je nakon 25godina. :shock:

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa
    mi smo držali zarinu robu i vrećicama i vrećama, i to u relativno vlažnom prostoru.
    ništa joj se nije desilo nakon 4 godine čuvanja, sve 5, čak ni mirisa nema.
    i dalje tako spremamo.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kako nastaju oni žuti tragovi od stajanja? Toga me najviše strah.
    Toga, dakle, nema od držanja u vrećicama?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Držim bebi odjeću (ali i našu sezonsku) u spejs begovima. Naduvaju se stajanjem, ali računam da su i dalje pristojno zatvoreni, da ne ulazi prašina i moljci, a i sve je "u jednom komadu" lakše za hendlanje. I ja ih onako dobro izduvane uguram u što manji prostor, pa se napušu koliko im prostor dopusti.
    Žute fleke od stajanja jave se kad se odjeća drži van vrećice, izložena vazduhu. Fleke su tim gore ako u stanu ima duvanskog dima, prašine, ako se kuha u blizini itsl. Mogu se izbjeći stavljanjem odjeće (posteljine, peškira...) u plastične vrećice koje potom treba dobro zatvoriti. Ne mora biti space bag, dovoljno je da je vrećica nova, bez rupa, da se istisne bar jedan dio zraka i da se dobro zatvori. Ja sam prije lijepila selotejpom. Nije nikad bilo žutih fleka :D

Lulu avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj bfamily prvotno napisa
    evo neki dan vidim nećakinju u mojoj malenoj majčici, kao nova je nakon 25godina. :shock:
    eh imam i ja jednu svoju suknjicu. bila mi je maxi, danas mi je mini, samo sam gumicu promijenila. cca 30 godina starosti

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I meni su se vreće ispuhale,ali one viseće nisu.One su super,možeš u njih staviti puno stvari.Ima u trgovinama tipa sve po 10 kn vreća košta 12 kn i super je.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Jučer sam u DM-u kupila viseće vreće, napunila ih i ispuhala pa spremila u plastificirane šarene kutije iz Merkura. Izgleda dobro uskladišteno. Vidit ćemo za koju godinicu

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lulu prvotno napisa
    Citiraj bfamily prvotno napisa
    evo neki dan vidim nećakinju u mojoj malenoj majčici, kao nova je nakon 25godina. :shock:
    eh imam i ja jednu svoju suknjicu. bila mi je maxi, danas mi je mini, samo sam gumicu promijenila. cca 30 godina starosti

Imam i ja takvih stvari. ALi kod vecine danasnje robe gumica je zasivena direkt na odjecu, nije uvucena u pasicu ko nekad pa da ju mozes promijeniti bez problema.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Fana prvotno napisa
    Kako nastaju oni žuti tragovi od stajanja? Toga me najviše strah.
    Žuti tragovi nastaju ako spremiš speglanu robicu.

Dakle, samo ju operi, složi i spremi, bez peglanja, pa vjerojatno neće biti ni žutih tragova.

Moja mama je čuvala par mojih komada i dan-danas izgledaju kao da su novi.

Nego, kloklo (i ostali), gdje kupuješ trgovački papir? I ja se baš spremam oprati, složiti i spremiti dio robice na način koji opisuješ, no sve papirnice su postale fensi-šmensi mjesta u kojima se kupuju ukrasni papiri, šarene olovke i "duhovite" šalice za kavu; par puta sam tražila taj papir i dobila poglede kao da sam ih pitala za, ne znam, ručnu bombu ili tako nešto.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U Narodnim novinama sigurno prodaju trgovacki papir. Mislim da se prodaje na kile, pa si uzmes 10 dag. Uvijek mi je to smijesno.

Annar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sve spremam u plastificirane zgodne kutije koje stoje u N sobi naslagane (pa se koriste i kao police za igračke, lampicu, knjige...).

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    U Narodnim novinama sigurno prodaju trgovacki papir. Mislim da se prodaje na kile, pa si uzmes 10 dag. Uvijek mi je to smijesno.
    Narodne novine! Njih se ne bih ni sjetila!

Marta

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

odeš u dućan u kvartu i zamoliš tetu prodavačicu par papira,sigurno ćeš ih dobiti

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    Citiraj bucka prvotno napisa
    mi smo držali zarinu robu i vrećicama i vrećama, i to u relativno vlažnom prostoru.
    ništa joj se nije desilo nakon 4 godine čuvanja, sve 5, čak ni mirisa nema.
    i dalje tako spremamo.

Ja isto tako spremam u kese od smeća, jedino što ubacim unutra sapun za veš (kabaš ili nešto slično) i super mi je....
    Zašto sapun? Meni su rekli da je to protiv moljaca... pretpostavljam učinkovito, jer nema nikakvih bubica...

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja u kartonske kutije, a među robu ubacim i par vrećica s lavandom. Bolje miriši i tjera moljce

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

plasticne kutije sa poklopcem koj dobro dihta

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Imam isti problem. Već sam sve zatrpala premalom odjećom. Makar se to mojima ne sviđa bez greške punim njihov tavan.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •