Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Britax Frontier - do 36 kg u pet točaka vezanja!!!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Britax Frontier - do 36 kg u pet točaka vezanja!!!

Drage forumašice i forumaši!
    U potrazi autosjedalice za mog sinka, naiđoh na ovaj forum i nađoh mnogo korisnih savjeta, međutim njemu treba ipak malko drugačija autosjedalica od ovih. Naime ima 8 godina, 20kg i je dijete s većim poteškoćama u razvoju i sjedalice u tri točke vezanja za njega ipak baš i ne odgovaraju, međutim onu u 5 točaka vezanja za njegovu dob nema......... Tako tražeći dalje po netu naletih na ovo http://www.amazon.com/Britax-Frontie.../dp/B00164QHGA,
    http://www.britaxusa.com/products/pr...ail.aspx?ID=15 ........ po mom mišljenju, gotovo savršeno.......no ipak ima kvaka, ima ih samo u USA.
    Ima li itko kakvih iskustva sa kupnjom preko Amazona i sa dostavom preko oceana........... možda čak i sa ovom sjedalicom???
    Pozdrav svima!

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U Hrvatskoj smijes koristiti samo as koje su u skladu s ECE regulacijama tako da bi koristenjem as koja ima americki certifikat krsila hrvatsku regulativu.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koju HR regulativu? pa kod nas se djeca voze i u krilu vozaču a policija ne reagira

ja bi probala nabaviti ovu sjedalicu

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa da

i ja si mislim ko bi ju kaznio tj. ko bi uopce skuzio da bi trebao

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa nisu stvari bas tak jednostavne. jel, npr., ta sjedalica dolazi sa gornjom sidernom sponom (obaveznom za sve sjedalice na sj. americkom trzistu) i jel imas u autu kuku za sidrenu traku?

a za jacanje hrvatske (i europske) regulative ne zalazemo se da bi se ista krsila kak nam puhne.

a ako se bas odlucis ici protiv nje i narucis si sjedalicu (bilo kakvu) iz amerike, platit ces za postarinu jako, jako puno.

ne da me se krivo shvati, super je imat opciju vezanja djeteta u pet tocaka do debelo iznad 18 kg (ovdje u kanadi vec godinama ima za do 22 kg, a sad i vise) al u Hrvatskoj se mogu koristiti samo ECE sjedalice i ako Britax ima takvu sjedalicu za americko trziste, treba ga pitat jel ima takvu i za europsko (posto je ionako europska kompanija).

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Evo na njihovoj stranici za UK ima Fit finder
    Izabrah (nasumično) sljedeće karakteristike: 21kg, Pežo 206, godište 2001 i dobih dvije sjedalice "na raspolaganje" - Evolva 1-2-3 i Evolva 1-2-3 Ultra
    Pretpostavljam da se njihove specifikacije poklapaju sa Evropskim, jer je, jelte, UK u Evropi (bar je bila zadnji put kad sam gledala na karti )
    I ja sam razgledala Britax sjedalice na netu. I to nakon dva potresna filma na YouTube o djeci koju je pri sudaru ubio pojas za odrasle (sjedili su u propisanom busteru).
    Od tad se razmišljam kako bi dopeljala jednu kad šmizla poraste...

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    Izabrah (nasumično) sljedeće karakteristike: 21kg, Pežo 206, godište 2001 i dobih dvije sjedalice "na raspolaganje" - Evolva 1-2-3 i Evolva 1-2-3 UltraPretpostavljam da se njihove specifikacije poklapaju sa Evropskim, jer je, jelte, UK u Evropi
    Ali si predvidjela ovaj dio : "A good option but remember that the harness only lasts to 18Kg. Also consider a group 23 seat if your child is over 15kg and is mature enough to use just the adult belt."

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    U Hrvatskoj smijes koristiti samo as koje su u skladu s ECE regulacijama tako da bi koristenjem as koja ima americki certifikat krsila hrvatsku regulativu.
    Slažem se ja u potpunosti s tobom, al šta mi europska regulativa pomaže kad nema sjedalice na tržištu koja bi zadovoljila potrebe mog djeteta.
    A iskreno 20 000 kuna koliko bi me koštala ortopedska (koja bi možda i bila najidealnija, ali ne i nužna, jer on samostalno sjedi) ipak nemam......

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa
    Citiraj vještičica prvotno napisa
    Izabrah (nasumično) sljedeće karakteristike: 21kg, Pežo 206, godište 2001 i dobih dvije sjedalice "na raspolaganje" - Evolva 1-2-3 i Evolva 1-2-3 UltraPretpostavljam da se njihove specifikacije poklapaju sa Evropskim, jer je, jelte, UK u Evropi
    Ali si predvidjela ovaj dio : "A good option but remember that the harness only lasts to 18Kg. Also consider a group 23 seat if your child is over 15kg and is mature enough to use just the adult belt."
    Nažalost, tak je u Europi postoje sjedalice samo u tri točke vezanja za djeco od 18 kg na dalje.....

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    pa nisu stvari bas tak jednostavne. jel, npr., ta sjedalica dolazi sa gornjom sidernom sponom (obaveznom za sve sjedalice na sj. americkom trzistu) i jel imas u autu kuku za sidrenu traku?

a za jacanje hrvatske (i europske) regulative ne zalazemo se da bi se ista krsila kak nam puhne.

a ako se bas odlucis ici protiv nje i narucis si sjedalicu (bilo kakvu) iz amerike, platit ces za postarinu jako, jako puno.

ne da me se krivo shvati, super je imat opciju vezanja djeteta u pet tocaka do debelo iznad 18 kg (ovdje u kanadi vec godinama ima za do 22 kg, a sad i vise) al u Hrvatskoj se mogu koristiti samo ECE sjedalice i ako Britax ima takvu sjedalicu za americko trziste, treba ga pitat jel ima takvu i za europsko (posto je ionako europska kompanija).
    Iskreno, jedino što me sad muči, je da li je uopće moguće smontirati ovu sjedalicu u naše automobile? :?

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mimam, daj ih kontaktiraj, postavi konkretna pitanja,imaju li europsku "verziju" dotične as, pa i to jel moguće smontirati obzirom da imaš auto taj i taj...Oni ti mogu najkonkretnije odgovoriti

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme, petarpan, otkud izvuce taj potpis

(eee, da ti je muz cuo nastavak prije par godina.... )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •