Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast
Results 251 to 300 of 344

Thread: Vraćeni embriji - broj stanica i koji dan

ivica_k's Avatar

očekivala sam da ćeš se javiti, jer se sjećam tvoje priče
    voljela bih čuti i druga iskustva, ako ih je bilo

vraćena 3 zametka ocijenjena od vrlodobrog do odličnog 3 dan nakon punkcije.. čekamo betu

spodoba's Avatar

cure, oprostite na glupom pitanju..ALI
    ima li smisla kod onih koji ratuju s imunoloskim problemima pustiti embij da se razvija do blastice..tj. da sto duze bude in vitro?
    koliko sam citala da se neki imunoloski problemi (npr. lupus ak) znaju odraziti upravo na tu fazu ne posredno nakon oplodnje..ili je glede toga sasvim dovoljno davanje heparina od transfera?
    kakva su vasa iskustva glede te problematike?
    hvala i sorry na nebuloznom pitanju..

ValaMala's Avatar

spodoba, nisam ti sigurna u vezi tvojeg pitanja, sori.

Imam i ja jedno pitanje. Moj dr. je protiv vraćanja 3 embria, a biolog i neki drugi mi kažu da svakako tražim da mi oplode tri. Kažu da tko zna koji od njih će se oploditi ili neće, ali kakve kvalitete će biti, tako da doista nema velike opasnosti od trojčeka. Nemam pojma što da napravim.

Inače sam '78. godište i do sada sam u 2 prirodnjaka imala po 1 j.s. koja se oplodila i vratili su mi je no beta je bila 0. Što vi mislite o tome? Je li to ipak preveliki rizik, ili ima smisla odlučiti se na oplodnju 3 stanice?

kiša's Avatar

Quote Originally Posted by ValaMala View Post

Imam i ja jedno pitanje. Moj dr. je protiv vraćanja 3 embria, a biolog i neki drugi mi kažu da svakako tražim da mi oplode tri. Kažu da tko zna koji od njih će se oploditi ili neće, ali kakve kvalitete će biti, tako da doista nema velike opasnosti od trojčeka. Nemam pojma što da napravim.

Inače sam '78. godište i do sada sam u 2 prirodnjaka imala po 1 j.s. koja se oplodila i vratili su mi je no beta je bila 0. Što vi mislite o tome? Je li to ipak preveliki rizik, ili ima smisla odlučiti se na oplodnju 3 stanice?
    Draga jesi pitala dr.-a zašto je protiv oplodnje 3 js. dakle, i vraćanja 3 embria kod tebe, jer meni taj isti dr. svaki put preporuči oplodnju 3 js.

gala1979's Avatar

Moj savjet je sve 3 js uz molbu da ide na transfer 5. dan.

ValaMala's Avatar

Rekao je da je prevelika opasnost od višeplodne trudnoće, ali doista vidim da drugim curama normalno ide na 3, čak im i preporučuje. gala, taj mi je savjet baš dala i pirica i mislim da to uopće nije loša ideja, osobito ako 3d nakon punkcije (kada bi trebao biti et) sva tri embrija budu dobro napredovala... samo nadam se da će pristati na to

Naravno, sve je to jedan veliki "ako". Do sada su na klomifenima od 3-4 folikula oba puta našli samo 1 j.s. tako da se samo nadam da će ovaj put na gonalima od ove hrpetine folikula doista i biti više od 1 j.s. Neka samo tako bude, a onda ako se sve 3 oplode pokušat ću se izboriti da idu na blastice...

Nekako imam nade da će se sve tri oploditi, jer do sada nisu imali ništa birati, oplađali su 1 stanicu koju su i imali i oba puta se uspješno oplodila i dijelila, pa vjerujem da će se oploditi i tri koje izaberu kao najbolje od više njih. No opet, nema tu garancije, baš mi je nedavno mr. Kniewald pokazivala fotografije jajnih stanica koje je neki embriolog na jednom simpoziju pokazivao prisutnima i rekao im da procijene koja od tih stanica se po njihovom mišljenju oplodila i postala zdrava beba. Na kraju je od nekih 12 j.s. pokazao jednu za koju baš nitko nije mislio da ima šanse i svi su ostali u čudu... Ili kako je moj dr. rekao, nitko od nas ne zna kakav smo bili embrio...

Mali Mimi's Avatar

Vala Mala u vezi tvog pitanja koliko vidim i kod dr. Lučingera je česta praksa vraćanja čak po 3 blastociste što je rizično ali koliko vidim po forumu samo je jedna forumašica nosila trojke i izgubila nažalost (ako se dobro sjećam) no ti možeš i prije transfera odustati od vraćanja svih 3 nitko te ne može natjerati na nešto protiv tvoje volje ako te strah od višeplodne trudnoće. No ja bi definitivno rekla da mi oplode 3 j.s. da ih imam..oko tog uopće ne bih dvojila, možda da sam 1. put na IVF-u i da ne znam kolike su mi male šanse ne bih ali sad kad znam bih

amyx's Avatar

Ja bi isto definitivno tražila oplodnju 3 js... na tebi je da odlučiš. nama su u Mb savjetovali vračanje 1 blastice, ja sam inzistirala na 2, dobro da jesam jer sad nam kuca 1 srce... a da su vratili 1 , tko zna

pa zar se ne radi prvo o tome koliko da se oplodi,a ne koliko da se vrati....kad se oplode 3 moraju se i vratiti 3 , nece se onaj jedan zametak bacit....
    mene nikad nitko nije ni pitao , u zg su mi vratili 3 osmost. , u cita 2 osmost.( treca se nije oplodila) ......

Pinky's Avatar

Quote Originally Posted by Mali Mimi View Post
    Vala Mala u vezi tvog pitanja koliko vidim i kod dr. Lučingera je česta praksa vraćanja čak po 3 blastociste što je rizično ali koliko vidim po forumu samo je jedna forumašica nosila trojke i izgubila nažalost (ako se dobro sjećam) no ti možeš i prije transfera odustati od vraćanja svih 3 nitko te ne može natjerati na nešto protiv tvoje volje ako te strah od višeplodne trudnoće. No ja bi definitivno rekla da mi oplode 3 j.s. da ih imam..oko tog uopće ne bih dvojila, možda da sam 1. put na IVF-u i da ne znam kolike su mi male šanse ne bih ali sad kad znam bih
    bilo je još trojki, ali uspješnih i rođenih

ValaMala's Avatar

Odlučila sam da mi oplode tri (ako Bog da da ih bude), bez obzira što dr. preporuča nikako više od 2. Ako pristanu da pričekamo do faze blastica, onda ću bolje znati i kako se razvijaju... Hvala cure

Quote Originally Posted by crvenkapica77 View Post
    pa zar se ne radi prvo o tome koliko da se oplodi,a ne koliko da se vrati....kad se oplode 3 moraju se i vratiti 3 , nece se onaj jedan zametak bacit....
    mene nikad nitko nije ni pitao , u zg su mi vratili 3 osmost. , u cita 2 osmost.( treca se nije oplodila) ......
    Kada se oplode 3 ne moraju se vratiti 3, jer te na to nitko ne moze prisiliti, a i zakonski je predvidjena mogucnost da se prije transfera oko toga predomislis.

Istina je da bi u tom slucaju 3. embrij bio bacen, ali koliko god to bilo apsurdno, zakon to ne zabranjuje. To sto nas samim time dovodi u nemogucu situaciju vec je prica za sebe.

Ja si sama nikada ne bih jos dodatno ogranicavala sanse na nacin da umjesto maksimalno dopustene oplodnje 3 jajne stanice pristanem na oplodnju samo dvije. Takodjer se ne bih usudila riskirati visokorizicnu trudnocu s trojkama pogotovo ne da mi je to prvi postupak ili da sam mladja od 35 godina.

ValaMala's Avatar

Aurora, dakle tvoj savjet bi bio da svakako oplodimo tri, a ako se sve tri budu dobro razvijale, da idemo na embrio transfer dvije?

Aurora, dakle tvoj savjet bi bio da svakako oplodimo tri, a ako se sve tri budu dobro razvijale, da idemo na embrio transfer dvije?
    Da, tako bih ja napravila.

ValaMala ne znam samo ide li se na VV na 5. dan otkad je novi postav u labu? Jer ako to uobičajeno ne rade, vjerojatno postoji neki razlog (nagađam, možda oprema, mediji...) pa je onda možda bolje ne forsirati da se čeka. Ako možeš, iskreno porazgovaraj s biologom nakon što vidite koliko ste i kakvih stanica dobili i kakav je spermiogram taj dan, pa donesite odluku. Ako će se ići na 5. dan onda bih ja dala oploditi 3 jer je velika šansa da će doći do neke selekcije...u svakom slučaju nije lagana odluka. Sretno!!!

ValaMala's Avatar

Puno hvala, ma definitivno idem na tri, a vidjet ću s biologom (doista je prekrasan, uvijek ima vremena za popričati i za savjet) što preporučuje za transfer i može li se ići na 5 dan (i naravno, ima li smisla)

seka35's Avatar

valamala ,ja sam htjela da mi dr.res vrati tri ,ali me on ipak odgovori o i vratio mi dva zametka ,ali j e
    isto rekao da je to moja odluka ako hocu i tri nije problem .
    vratio mi je dva i jedan se zakacio
    ti ako imas zelju za tri zametka ,onda insistiraj jer ipak je na tebi da idlucis

ValaMala's Avatar

Znam, draga, no ogromna razlika je u tome što ovdje ne oplode sve stanice i mogu birati najkvalitetnije embrije, nego kakvi su ti koji nastanu od tih 1-3 stanica koje imaš, to je to... i nema zamrzavanja...

da se nadovežem za cure što su u dilemi...meni 26 njemu 28.prvi ICSI-došlo je do 4blastice vraćene su 3( zanimljivo je sto je blastica bila vec treći dan)bez ikakve dileme i predasuda (mladi smo,prvi nam je put,...)vratilli smo 3 jer ipak to su naša djeca i naša nada pa kako bude.biologica i dr.svi oduševljeni najbolji rezultati...od njih troje SAMO se moja cura primila i sad smo 23t.i presretni što je sve uredu i što me udara svako malo- a šta da bi bilo da smo ....

ivica_k's Avatar

ana 03, drago mi je što vam je uspjelo iz prve i neka trudnoća bude školska do kraja...ne znam jesam li dobro shvatila, ali vi ste imali 4 blastice, iako je dozvoljena oplodnja samo 3 js?!

ivica_k's Avatar

sama ću si odgovoriti - punktirane su ti 4 js, oplođene 3 js, sve 3 su se razvile u stadij blastociste
    cristal clear

taca70's Avatar

Ivica_k, blastice 3.dan cristal clear? Meni nikako.

kiki30's Avatar

ja sam imala sve 3 blastice,dvije su mi vratili i to jer sam inzistirala još su stavili napomenu-po želji pacijentice a treću su bacili.koliko muke da bi na kraju je bacili ..uh

ivica_k's Avatar

Quote Originally Posted by taca70 View Post
    Ivica_k, blastice 3.dan cristal clear? Meni nikako.
    taj dio mi je i dalje enigma, a jasno mi je da je ana03 krivo napisala da su imali 4 blastice, umjesto 4 punktirane js

Snekica's Avatar

Quote Originally Posted by ana 03 View Post
    došlo je do 4blastice vraćene su 3( zanimljivo je sto je blastica bila vec treći dan)
    Očito su bile jako napredne, ne bi joj rekli da su blastice, a da su npr. 8-st. zameci.

Snekica's Avatar

Mi smo imali 6 js, od kojih je išlo na oplodnju 3, od te 3 oplodila se samo 1, dvije su bile nezrele, a ona šesta nije bila ispravna ni kvalitetna za išta (interesantno). Tako da je transferiran samo jedan 5-stanični zametak 3.dnp.
    Milinoviću, pročitaj malo ove podatke pa bi objasni malo taj tvoj Zakon!

ValaMala's Avatar

Jučer vraćena tri dvodnevna embrija, 1 4-stanični i 2 2-stanična. Meni se nekako činilo da nije dobro što su ovi samo dvostanični, no i dr. i biolozi su mi rekli da su skroz u redu i da imaju šanse kao i ovaj veći.
    ?

da sori dobivene 4 js.od toga 3 blastociste su dobivne 3dan...fino i školski objašnjeno od strane biologice i doktorice u Petrovoj i otpusno pismo tak kaže... nema šta napredno koliko god to bilo čudno...a izgleda da ćemo je lakše oblačit nego hranit :D

Snekica i ValaMala želim vam veliku betu!

Snekica's Avatar

Hvala, draga!

Ja imam 3 trodnevna embrija vraćena i sad su na sigurnom . Nadam se da će im se svidjeti kod nas i tu ostati slijedećih 9mj.

Snekica's Avatar

Kaja82, kad si imala ET? Isti dan vadimo betu (biti će 13dnt3d) ET sam imala 26.03.

Ja sam imala ET 26.03. i vraćena mi je jedna dobra blastica i sada čekam betu 11.04.

Snekica's Avatar

Da, to mi je ok, ja sam si skratila jedan dan zbog subote (14dpt), a i inače dobijem m na 11dpt pa 12dpt vadim betu. A po Kajinom ispada da će vaditi 11dpt šta mi je malo rano. Sorry šta se mješam, ali stvarno sam se začudila.
    Last edited by Snekica; 02.04.2011 at 08:59.

ET 01/04 vraćena 3 trodnevna embrija, svi osmerostanični.
    Čekalica bete 13/04.

ANGEL_26's Avatar

2. ET 04.04.2011. vrećena 3 zametka - 2 blastice i jedan je bio u stadiju morule kako kaze biologica. blastice su vec spremne za hatching ili kako vec...
    čekam betu 15.04.

Osoblje foruma Kadauna's Avatar

Kaja82, Arizona311 i Angel_26, držim vam fige od srca da ostanete trudne no stvarno je surov ovaj naš zakon u kojem nam maksimalno smiju oploditi tri jajne stanice no ako se sve i oplode moraju nam vratiti sve......... pa tako su vama transferirana tri embrija = veća vjerojatnost trudnoće s trojkama = vrlo rizična trudnoća!

Koliko vidim Angel i Kaja su ispod 30g, ako smijem pitati, gdje se liječite?

Sretno cure..........................

linalena's Avatar

postupak sa odmrznutim jajnim stanicama: 4dan vraćena 2 lijepa 6st embrija, biologica kaže da su super s obzirom na to da su iz frizera

I samo opaska: kada smo imali svježi transfer, 5dan su mi vratili 3 4stanična, tako da su ovi sada znači puno bolji

alma_itd's Avatar

Ja sam imala ET 01.04.,vracena jedna blastica(biolog kaze da je jako dobar embrion).Imala sam 7 zamrznutih od toga 2 blastice i 5 osmostanicnih embrija.Za ovaj postupak su krenuli sa odmrzavanjem osmostanicnih,ali 3 nisu prezivjela,pa su onda poceli sa odmrzavanjem blastica i jedna je prezivjela koja mi je i vracena a ostale su jos dvije osmostanicne.Daj Boze da mi ne zatrebaju ponovo,jer kako im je slabo prezivljavanje mozda cu opet morati na stimulaciju.

Reni76's Avatar

Transfer 3 četverostanična 2 dan beta 13dpt 257, 16dpt 1340

Mia Lilly's Avatar

Quote Originally Posted by Reni76 View Post
    Transfer 3 četverostanična 2 dan beta 13dpt 257, 16dpt 1340
    Čestitam!
    Ovo daje nadu. Nadam se istom rezultatu.

Transfer 3dp jedan embrij 5-stanicni i jedna morula

Sad kad sam sve pročitala, vidim da i nemam baš neke šanse sa jednim 4staničnim 3. dan nakon punkcije

draga ana , nikad se ne zna, bilo je i takvih trudnoca , sretno !!!

linalena's Avatar

podižem malo temu

tražim rezultate s transferima 4.dan
    U pragu smo, dakle oplođuje sve js,

od 15 folikula, 10 kvalitetnih js, oplođeno 5 (1.dan)
    2.dan 4 embrija
    3.dan i dalje su 4
    sutra je 4.dan

vjerojatno bi išli na transfer 5.dan, ali eto imamo povratni let
    doktori ne inzistiraju na produljenju ali je opet embriolog rekao da bolje što kasnije a ne 3.dan

imali li tranfera 4.dan????

Konfuzija's Avatar

Ne znam kako to tamo rade, ali čula sam da se transferi rade 2.-5. dana. Što uključuje četvrti.

Sonja29's Avatar

Meni je do sada svaki transfer bio treći dan a ovaj zadni 2 dan,vraćena 2 šestostanična i 1 četvorostanični embrij,rezultat 1 mrvica

Osoblje foruma Kadauna's Avatar

aj postavi to pitanje linalena na CZ stranici, ali znam da u CZ ima transfer 4. dan čak kao nešto po defaultu rekla bih.......... javit će ti se cure

Osoblje foruma Inesz's Avatar

Kod nas transfer jednog šestostaničnog embrija 3. dan.
    Beta 11dpt 37, danas smo 34+5.

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast