Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Kus kus

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Kus kus

Kupila sam kus kus, s čim ga radite?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Šta baš nitko????? (

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

par laganih

Cous cous na mediteranski

2 šalice cous cous
    2 šalice vode
    4 prstohvata soli
    1 šalica kosanog peršina
    1 šalica sitno nasjeckanoga mladoga luka
    malo bosiljka
    malo origana
    malo majčine dušice
    maslinovo ulje

Zagrijte vodu i sol i kada prokuha dodajte cous cous. Isključite, promiješajte i ostavite poklopljeno 5 minuta. Na malo maslinova ulja propirjajte 1-2 minute mladi luk, peršin i začinske trave, pa sve promješajte s cous cousom.

Ljetna salata od cous cousa i kopra

1 kom većeg krastavca narezanog na tanke kolutiće
    1 dcl svježeg kiselog vrhnja
    1-2 šalice kuhanog cous cousa
    začini: sol, papar, maslinovo ulje, kopar

U 2 dcl prokuhale slane vode dodati

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

imam doma još dobar recept za kuskus s povrćem i za curry od kuskusa i karfiola. možda se još nešeto nađe...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kus kus možeš skuhati kao prilog uz bilo što, prema uputama na kutiji, umjesto riže na primjer. Meni kus kus odlično ide uz curry, obično ga kuham uz curry od slanutka i krumpira. Može se raditi i na salatu, kao u ovom receptu ms. ivy, u raznim kombinacijama.

Evo mog omiljenog recepta sa kus kusom

COUS COUS CASABLANCA

- 250 gr couscousa; skuhati prema uputama na kutiji

- u woku ili dubokoj tavi na žlici ulja propirjati: 'pušlek' mladog luka, narezanog na kolutiće, jednu veliku mrkvu narezanu na poprečne kolutiće, malo celera, šaku krupno nasjeckanih oraha i šaku prethodno namočenih grožđica; posipati sa žličicom curry-ja

- dodati oko 300 gr šampinjona narezanih na listiće, oko 150 gr tofua narezanog na kockice

- poklopiti i pirjati dok ne omekša

- pred kraj dodati konzervu slanutka i jednu čašu umaka od paradajza (ili ranije dodati nasjeckane pelate)

- pomiješati kuhani couscous sa pirjanim povrće

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

evo mi ideje za vikend, hvala mima! :D

Početno

Mi ga volimo s tunom, lukom na kolutove, maslinama i paradajzom na kockice. Sve izmijesas, posolis, polijes s maslinovim uljem, mozes dodati i malo bosiljka i mljac! A gotovo za 5 minuta i nema puno sudja.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja koristim kus kus jako cesto ,a evo moje omiljene varijante:

KUS KUS SA PILETINOM:

vrecicu kus kusa istreses u zdjelu, dodas kasik maslinovog ulja, kasiku vegete i zalijes vrelom vodom tek toliko da pokrije povrsinu.I ostavis da upije, NE SMIJES GA KUHATI!

Zatim u tavu stavis kasiku maslinovog i kasiku suncokretovog ulja i kad se ugrije dodas piletinu isjecenu na komade, poprzis je do zlatno zute boje, zatim dodas oko 10-tak suhih sljiva, suhih marelica,malo grozdjica(nepuna saka) i zalijes vodom.Dodas vegetu,jedan stapic cimetai jednu kasicicu meda.Kad je gotovo(piletina), stavis jos jednu kasicicu paradajz pirea ,a ali to je neobavezni dio.

Ostavis malo da voce nabubri i onda u jednu tepsiju stavis kus kus i prelijes sa piletinom i saftom.Kus kus upije saft i bude kul.MLJACISSIMO!

Pravim jos i povrtni i riblji, ali to cu pisati kad budem imala vremena.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

evo mene...

(btw, mima - danas smo se najeli tvoje casablance! )

KUSKUS S POVRĆEM

na maslinovom ulju dinstati luk i češnjak. dodati 3 mrkve narezane na kolutiće, pola šalice vode, bosiljak, sol, crvenu papriku. kad zakipi smanjiti vatru i kuhati 10 min. dodati 2 tikvice narezane na kolutiće, limenku slanutka, limenku pelata s tekućinom (male limenke!). pokriti i kuhati 2 min. umiješati 2 žlice brašna i prokuhati da zagusti. preliti preko kuskusa (kuskus se priprema tako da se prelije istom količinom kipuće vode s malo soli, poklopi i pusti da upije vodu)

CURRY OD KARFIOLA I INDIJSKIH ORAŠČIĆA

250 g crvene leće oprati i iscijediti. na putru prepržiti 2 glavice luka, dodati papar, korijandar, kim i chili, kuhati 1 min. dodati leću, mali karfiol narezan na cvjetiće, sok 1/2 limuna. zaliti sa 750 ml temeljca, dodati 60 g kokosovog brašna. kuhati 20 min uz miješanje. dodati 120 g indijskih oraščića, kuhati još 10 min. mora biti dosta gusto. poslužiti uz rižu.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

podižem temu zato što ima jedno pitanje.
    danas sam prvi puta radila kus kus sa povrćem i piletinom i meni se jako sviđa, ali kako nisam znala koliko kus kusa da namočim stavila sam za nas troje otprilike 250 g.
    e sad kad je to nabubrilo i kad sam dodala u povrće i meso, pola kus kusa mi je ostalo. žao mi ga je baciti, pa me zanima jel tako "skuhan" može ostati koji dan (i koliko je to) u frižideru pa da ga ubacim u neko jelo.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

može, samo ga stavi u frižider. mi ga često jedemo, baš tako s povrćem i piletinom, ali i u kombinacijama drugima, pa kad mi se "omakne" ostane i za sutra

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ja sam neki dan kus kus (integralni sa flaxom) stavila u domacu supu...kada sam pogledala nisam bas nikakve prikladne tjestenine imala...i bas je mljac...djeca mlate bolje nego regularnu tjesteninu u supi...

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Suzizana prvotno napisa
    podižem temu zato što ima jedno pitanje.
    danas sam prvi puta radila kus kus sa povrćem i piletinom i meni se jako sviđa, ali kako nisam znala koliko kus kusa da namočim stavila sam za nas troje otprilike 250 g.
    e sad kad je to nabubrilo i kad sam dodala u povrće i meso, pola kus kusa mi je ostalo. žao mi ga je baciti, pa me zanima jel tako "skuhan" može ostati koji dan (i koliko je to) u frižideru pa da ga ubacim u neko jelo.

Ja ga znam iskoristiti npr. sa izrezanim komadićima bresaka iz kompota. Bude njami.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Sviđa mi se ova ideja sa breskvama. Tnx!

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam jednom za večeru s frendovima skuhala kruške u vinu po klasičnom receptu i onda kad izvadiš kruške na tanjur ja sam procijedila i malo reducirala umak da bude skoro sirupast i u njega ukuhala namočeni kuskus. Stavila sam u male zdjelice i kad se malo ohladilo okrenula kraj kruške. U jamicu na kruški sam stavila mrvu kuskusa, tek toliko zalijepim polovicu oraha. Servirala sam mlako sa sladoledom od vanilije.
    To sam si ja izmislila jer mi uvijek najfiniji taj umak od pijane kruške, a u restoranu mi je neugodno lizati tanjure. Kuskus u tm sirupu dobije neku sjajnu bordo boju- pa baš lijepo izgleda.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno kus kus

evo da je a podijelim jedan ukusan slatki doručak sa kus kusom

2 i pol šalice mlijeka, šalica kus kusa, grožđice i za kraj nešto slatko kao npr. maslac sa kikirikijem ili lješnacima, može možda med

mlijeko se malo posoli, kada provrije dodaju se dvije žlice grožđica, kus kus i lagano se kuha 10-ak minuta
    kada je gotovo umiješa se ono nešto slatko

i može biti i neko drugo sušeno voće

ja i moji ukućano (pogotovo djeca) se oduševili

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

curke s ovim slatkim kombinacijama ste mi otkrile jedan sasvim novi svijet!!! :D hvala!

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

dajte me molim vas prosvijetlite pa mi objasnite sta je to kus kus.iskreno ja prvi put cujem za to :?

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Kus kus su sitna zrnca koja se dobivaju preradom pšenice. Porijeklom je iz Sjeverne Afrike (Tunis, Maroko, ali vjerojatno i Libija i sl.). Kod nas je mislim u prodaji ona instant varijanta, dakle već parena i prerađena, tako da je gotova zbilja u par minuta.

Kad mi se jako žuri radim ju samo sa malo maslinovog ulja, soli i dodam par žličica pinđura. Bude mljac, jer pinđur već u sebi ima povrće pa daje odličan okus. Nekad unutra dodam i tofu narezan na sitne kockice. Samo pazim da dimljeni tofu ne stavim u toplo ili vruće jelo, jer okus po dimljenom bude preintenzivan...

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

ahaaaaa zitarice.e hvala puno

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj miafa prvotno napisa Vidi poruku
    evo da je a podijelim jedan ukusan slatki doručak sa kus kusom

2 i pol šalice mlijeka, šalica kus kusa, grožđice i za kraj nešto slatko kao npr. maslac sa kikirikijem ili lješnacima, može možda med

mlijeko se malo posoli, kada provrije dodaju se dvije žlice grožđica, kus kus i lagano se kuha 10-ak minuta
    kada je gotovo umiješa se ono nešto slatko

i može biti i neko drugo sušeno voće

ja i moji ukućano (pogotovo djeca) se oduševili
    probala sam i bas mi je fino!
    ali cc sa povrćem me razočarao! moram naći neki bolji recept!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •