Meke i mirisne...
Biskvit:
4 jaja
12 dkg maslaca
20 dkg šećera (stavim 10 dkg)
1 naranča
1,25 dcl mlijeka
18 dkg brašna (koristila sam Podravkino namjensko za biskvite)
1/2 praška za pecivo
10 dkg oraha
Glazura:
12 dkg šećera (stavim 5 dkg)
1 naranča (korica i sok)
Samljeti orahe. Odvojiti žutanjke od bjelanjaka.
Istući čvrsti snijeg od bjelanjaka dodavši im mrvicu soli. Naribati koricu od jedne naranče i iscijediti sok u posebnu posudu.
Miksati omekšali maslac sa šećerom i dodavati jedan po jedan žutanjak. Dodati narančin sok, naribanu koricu i mlijeko, miksati dalje. Umućenoj smjesi malo pomalo dodavati brašno pomiješano s pp, orahe i snijeg. Miješati kuhačom (najbolje onom s rupom u sredini) dok se sastojci ne sjedine u rahlu smjesu.
Protvan namazati maslacem i peći biskvit na 180 stupnjeva oko 25 minuta.
Iscijediti narančin sok, žlicom promiješati sa šećerom i naribanom koricom naranče.
Vrući kolač preliti glazurom i ostaviti još desetak minuta u ugašenoj pećnici da upije sav sok.
Kad se ohladi rezati na kocke.
Možete po želji preliti i čokoladnom glazurom.
Prije upotrebe naranče namočim u hladnoj vodi u koju stavim nekoliko prstohvata morske soli i pustim da odstoji desetak minuta. Navodno neutralizira pesticide i slične "divote".
Kolač nam je prefin, a stvarno će ispuniti vaš dom prekrasnim mirisom.![]()