Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: žučni kamenci u trudnoći

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno žučni kamenci u trudnoći

U ovoj sam trudnoći počela imati tegobe sa žučnim kamencima. Ustvari, nisam bila 100 posto sigurna jesu li to kamenci dok mi jučer nije to potvrdio dr. internist na UZV. Rekao je da ih treba odstraniti jer mogu biti vrlo nezgodni, veličine su 4 -5 mm.
    E sad me zanima, je li netko imao slične probleme u trudnoći?
    Ja se koliko-toliko dobro osjećam uz dijetu koja se preporuča za one koji imaju problema sa žuči, samo me strah da će se stanje pogoršati kako beba bude rasla u trbuhu.Sad sam u 25. tj. trudnoće.
    Slijedeći tjedan idem kod svoje gin. pa ću i nju pitati za mišljenje.
    Znali li netko nešto više o takvim slučajevima kamenaca u trudnoći?

Romana avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam u prvoj trudnoći imala kamence i prvi napad u 7 mj. trud. Nisu imali pojma šta mi je.Tek 5 mjeseci nakon poroda,kad sam se na sve izvikala u hitnoj,ustanovili su da bi mogli biti ž. kamenci.
    Kirurg mi je rekao da su vjerojatno i nastali u trudnoći.
    Najbolje da se konzultiraš sa svojim liječnikom,jer ja nisam imala nekih problema,osim tog jednog napada,u trudnoći.A da je bolno i neugodno-je.

P.S. operirala sam ih 10 mj. nakon tog prvog napada

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

romana, to je super što nisi imala veće tegobe.
    Ja sam imala jedan veći napadaj sa bolovim, grčevima i povraćanjem i dva manja bez povraćanja.
    Sad vrlo često navečer osjećam pritisak na sredini grudi uz puno podrigivanja (ispričavam se na iscrpnim opisima).
    Jel tebi bilo nešto slično ili si imala napadaj nakon neke hrane?
    Kako si operirala (laparoskopski ili?) i gdje?

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja sam noćas bila na hitnoj zbog bolova u predijelu desnih leđa i prema naprije u žličici uz mučninu...inače sam u 16. tjednu trudnoće i ovo mi je bio prvi takav slučaj. Bolovi su trajali od 20h prethodni dan neprestano pa sve do 6h ujutro.
    Na hitnoj su me detaljno pretražili i na UZV se ustanovilo da imam žučne kamence. Sad mi se bol stišala i samo lagano osiječam neku malu tupu bol. Pokušat ću pripaziti na hranu i tako odgoditi eventualno vađenje nakon trudnoće. Inače kirurzi su mi rekli da dok nemam upalu i dok nije kamen ušao u žučni kanal nije hitno za vađenje, pa da bi iapk bilo bolje odgoditi nakon trudnoće. Naravno, ako dođe do komplikacija ili učestale boli trebat će vaditi. Za sada imam upute za dijetu prikladnu problemima sa žući.
    Da li netko zna može li se piti nekakav čaj ili sl? Smije li se piti nešto protiv bolova...mislim da us dr spominjali nekakav spazmax?
    je li netko možda obavio vađenje kamenaca laparoskopijom u trudnoći?
    Da li ima povezanosti između prvog napadaja žući (jer ranije nisam imala ništa slično niti sam znala da imam kamence) i trudnoće?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •