Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Traktor Tom VS Vlakić Tomica

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Traktor Tom VS Vlakić Tomica

Vedran obožava crtić Traktor Tom. I meni se svidio. Svi se na toj farmi međusobno vole, poštuju i pomažu.
    Neki dan je dobio na poklon nekoliko dvd-ova vlakića Tomice (Thomas u originalu). Ono što me naugodno iznenadilo je da se vrlo često upotrebljavaju vrijeđanja poput 'ti si spor, debeo' i sl. Vlakovi se međusobno nadmeću, pakoste jedan drugome, a u jednoj epizodi su razbili 'neposlušan' vagon :shock: . Jeste li to primjetile? Ja mislila da je to neki simpa miroljubiv crtić tipa peppe pig ili već navedenog Toma, kad ono... :shock: Očito se takve stvari mogu čuti i u ovakvim crtićima, a ne samo u vrtiću, na igralištu...

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ni meni se ekipa Tomice ne sviđa. Previše iskazivanja negativnih emocija.
    Traktor tom je što se toga tiče puno bolji.

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Primjetih isto, ali me to trenutno uopće ne zabrinjava jer Leon kada traži Tomicu onda traži samo pjesmicu.
    Pustimo pjesmicu par puta, otpjevamo, otplešemo i svi sretni i zadovoljni.

Traktor Tom, Piko i Baby Einstein zadovoljavaju i njegove i moje potrebe za crtićima

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja sam to primjetila :/
    Ivo je isto lud za Traktorom Tomom, a Tomicu ne gleda.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moja djeca jako vole i Toma i Tomicu. Pjesmici o Tomici ne mogu odoljeti, obavezno uglas zapjevaju. Baš mi je gušt i lijepo kad ujutro čujem s donjeg kata moj zborić: "Vesele su tračnice Tomice i družine..."

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I Tea obožava oba crtića...

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Traktor je već dugo naš kućni frend i svima se na glavi kosa digne kad ga L. stavi u dvd...
    Voli i Thomasa, ali manje...Odbojne su mu (a bogme i meni) one ružne, mršteće face, s suludim pogledom i izrazom oka koje te lokomotivice imaju...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I kod nas se Traktor Tom vrti. Jedino mi se kod njega ne sviđato što se "favorizira" Tom. U svakoj epizodi se zahvaljuju Tomu za određene zasluge koje zapravo nisu njegove nego nečije tuđe. Taj mi se dio nekako ne sviđa.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Re: Traktor Tom VS Vlakić Tomica

Citiraj anchi prvotno napisa
    Vedran obožava crtić Traktor Tom. I meni se svidio. Svi se na toj farmi međusobno vole, poštuju i pomažu.
    Neki dan je dobio na poklon nekoliko dvd-ova vlakića Tomice (Thomas u originalu). Ono što me naugodno iznenadilo je da se vrlo često upotrebljavaju vrijeđanja poput 'ti si spor, debeo' i sl. Vlakovi se međusobno nadmeću, pakoste jedan drugome, a u jednoj epizodi su razbili 'neposlušan' vagon :shock: . Jeste li to primjetile? Ja mislila da je to neki simpa miroljubiv crtić tipa peppe pig ili već navedenog Toma, kad ono... :shock: Očito se takve stvari mogu čuti i u ovakvim crtićima, a ne samo u vrtiću, na igralištu...
    znam da ti nije smiješo, ali daj opusti se, mislim da klinci to ne shvaćaju tako ozbiljno kao mi odrasli. Ako ti je bed gledajte Fifi i cvjetno društvo, to je stvarno lijep i poticajan crtić, Fifi, Narcisa i Ljubica su dobrice, jedino postoji taj zločesti Bocko - osa, ali se svi lijepo druže i pomažu jedni drugima, a zločesti Bocko kad smišlja pakosti nadrapa i svi mu na kraju oproste i dogovore se. Zvuči dobro, zar ne, i zabavno je, moja mala taj obožava. Kupili i CD-ove, ima puno muzike pa ona na to pleše. Jako nam je veselo.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Moj T. više voli Tomicu od Toma. Meni se baš ne sviđaju njihove face, ali njemu da.
    Neka se oni i natječu u crtiću, nije život bajka gdje se svi slažu i smješkaju jedni drugima. Glavno da oni dobri "pobijede". A pjesmica je super.

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Re: Traktor Tom VS Vlakić Tomica

Citiraj elin prvotno napisa
    Citiraj anchi prvotno napisa
    znam da ti nije smiješo, ali daj opusti se, mislim da klinci to ne shvaćaju tako ozbiljno kao mi odrasli. Ako ti je bed gledajte Fifi i cvjetno društvo, to je stvarno lijep i poticajan crtić, Fifi, Narcisa i Ljubica su dobrice, jedino postoji taj zločesti Bocko - osa, ali se svi lijepo druže i pomažu jedni drugima, a zločesti Bocko kad smišlja pakosti nadrapa i svi mu na kraju oproste i dogovore se. Zvuči dobro, zar ne, i zabavno je, moja mala taj obožava. Kupili i CD-ove, ima puno muzike pa ona na to pleše. Jako nam je veselo.
    Da, u početku to ne shvaćaju ozbiljno, a poslije se mi čudimo odakle im to kad provale 'Ti si debeo, glup i slično'... Mislim da klinci i ovako imaju previše doticaja sa negativnostima, zar to mora biti i dio crtića?

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

A možeš i s klincem sjediti kad gleda neki crtić i kad netko počne "ti si debeo, glup..." reći na primjer: "Ajme, zašto je to je vlakić rekao? Baš nije lijepo tako govoriti nekome, jel da? Ovaj drugi je sad tužan."

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Honey prvotno napisa
    A možeš i s klincem sjediti kad gleda neki crtić i kad netko počne "ti si debeo, glup..." reći na primjer: "Ajme, zašto je to je vlakić rekao? Baš nije lijepo tako govoriti nekome, jel da? Ovaj drugi je sad tužan."
    slazem se
    mi obozavamo tomicu

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

a kad smo već kod toga, vlakići u stvarnosti niti ne govore No dobro, ajmo biti ozbiljni, anchi zapravo ima pravo, ali kaj bi zapravo i mogla napraviti u toj situaciji? Zabraniti malom da gleda crtić? Možda da probaš objasniti malom da je to samo crtić, a da u stvarnom svijetu nije u redu reći nekome da je spor, glup i sl. jer to može nekoga provrijediti. Koliko je star'

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Meni je zapelo za oko da je tekst za Tomicu napisao - svećenik!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bi se nadovezala da sad kad tu i tamo pogledan npr. Toma i Jerryja počne mi se kosa dizat na glavi koliko zlobe, pakosti i sveukupno groznih stvari ima u crtićima s kojima smo mi odrasli, a tada su mi bili super i fenomenalni.. pa opet nismo svi iz tih generacija ispali loši i zločesti.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj riba prvotno napisa
    ja bi se nadovezala da sad kad tu i tamo pogledan npr. Toma i Jerryja počne mi se kosa dizat na glavi koliko zlobe, pakosti i sveukupno groznih stvari ima u crtićima s kojima smo mi odrasli, a tada su mi bili super i fenomenalni.. pa opet nismo svi iz tih generacija ispali loši i zločesti.
    Potpisujem u potpunosti :D

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stvarnom svijetu nije u redu reći nekome da je spor, glup i sl.
    jednostavno reci djetetu - vidi kako ovaj ruzno govori, bas je nepristojan. kad drugi put isto cuje ti opet komentiraj - tako se ne govori prijateljima, steta sto to on ne zna i sl.

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj flower prvotno napisa
    stvarnom svijetu nije u redu reći nekome da je spor, glup i sl.
    jednostavno reci djetetu - vidi kako ovaj ruzno govori, bas je nepristojan. kad drugi put isto cuje ti opet komentiraj - tako se ne govori prijateljima, steta sto to on ne zna i sl.
    Ma Vedran uopće još ne govori. Nisam niti sigurna koliko razumije, a Tomicu vrlo rijetko želi gledati. Ja sam u biti samo htjela prokomentirati crtić jer nisam očekivala takvu konverzaciju među slatkim vlakićima. Zanimalo me jesti li i vi to primijetile i što mislite o tome. Sviđa mi se ideja o komentiranju takvih situacija sa djetetom.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ma da, samo ti komentiraj, djeca ti sve kuže. Moja ima 1 g. i ja sam osupnuta koliko kuži. Prvo mi je dijete i stvarno sam u šoku koliko su inteligentni i prefrigani. Ništa od onoga što sam pročitala ili čula ili znala nije onako kakva su djeca u stvarnosti, ja idem polako rješavajući situacije kako dolaze. Bitno je puno pričati i puno grliti i ljubiti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •