Citiraj flower prvotno napisa
da bi dobilo dg. autizma nije nuzno da je taj kriterij zadovoljen, postoje autisticne osobe koje imaju kontakt oci u oci, nije to neobicno. isprika ako sam bila nejasna.
Tocno tako, moj sin od 27 mjeseci ima poremecaje iz spektra autizma ali pogleda te u oci ako ga zazoves imenom.
Istina da ne uvijek, ponekad kada se koncentrira na nesto i iskopca se ne reagira na zazivanje, ali cinjenica je da kontakt ocima ponekad uspostavimo.
I jako je drustven, svatko tko mu pruzi ruke i zeli ga dignuti on ce pristati.

Sirok je spektar, moj sin konkretno ima problem iz socijalnog spektra (s drugom djecom) i komunikacije, tj. ljude dozivljava kao objekte kada mu treba ispuniti neku potrebu, ocekuje da se njegove neverbalne geste razumiju.

DiLala, tesko ti je biti savjetnik u situaciji kada roditelji ne zele cuti savjete.
Mislim da u ovoj situaciji koju navodis ne mozes puno pomoci, mogla bi jedino narusiti dobre odnose s tom obitelji ako ista pokusas :/
Sto se ponasanja te djevojcice prema vama tice, nemoj to shvacati osobno, nije djetesce krivo.
Ti se i dalje trudi uspostaviti kontakt s njome, ako i ne uspijes iz prve pokusavaj i dalje, nemas sto izgubiti