Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: virusi napadaju

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno virusi napadaju

jednostavno ne stignem pročačkati da li se to već spominje, a jako me zanima: Jakob je dobio temperaturu imao tri dana, a onda osip po cijelom tijelu. Veli doc da je to dječji virus i da bu prošlo do ponedjeljka. Zanima me kad možemo u kontakt s drugim klincima da ih ne zarazimo.
    Ajde cure

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

E ja ne znam točno kad možete u kontakt, al mislim da se tu radi o trodnevnoj groznici. Roko ju je imao kad je bio star 11 mjeseci, i mi završili na hitnoj u Vinogradskoj jer nismo mogli skinut temperaturu. Al ja mislim da čim nema temperature možete u kontakt s klincima. Ak sam fulala nek me neko ispravi.

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

roko_mama nisam sigurna jel to to jer je doc točnonapomenula da je kod tog virusa 3 dana temperatura (nije imao visoku temp. najviše 39, i to samo u dva navrata) a onda osip. Bokće se osipalo sve posud. I okice ga svrbe :/ .
    Jučer sam mislila da je to alergija na nekaj (s obzirom da sam ja na sve živo alergična) pa cijelu noć nisam spavala pratila sam ga da se ne bi kojim slučajem zadušio

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

e da i lijepo mi je žena rekla naziv virusa ali latinski pa sam ga zaboravila . Pitala ja nju dal ima neki naziv zas nas seljake neuke ali jok

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Roko_mama prvotno napisa
    E ja ne znam točno kad možete u kontakt, al mislim da se tu radi o trodnevnoj groznici. Roko ju je imao kad je bio star 11 mjeseci, i mi završili na hitnoj u Vinogradskoj jer nismo mogli skinut temperaturu. Al ja mislim da čim nema temperature možete u kontakt s klincima. Ak sam fulala nek me neko ispravi.
    Borna - ista stvar. Simptomi su izgleda slični, a valjda doktorica zna :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi imali prošli tjedan. To je trodnevna groznica ili rozeola ili šesta osipna bolest. Bar je nama tako pedijatrica rekla. 3 dana temperatura oko 40, a kad padne temperatura osip po trupu (ne po nogama i rukama) koji prođe za 2-3 dana. Nama se nastavila na kozice. Bad luck.

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ajoj fiona stvarno bad luck. Al barem ste se riješili kozica. Ja sam ih imala s 20 i nešto i nisam se nimalo dobro provela.
    A sad kad ste imali tu groznicu kaj su vam rekli? Kad se može u skitnju?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ako je naziv exanthema subitum ili roseola infantum u skitnju možete za jedno tjedan dana od početka, ali ne zbog drugih nego zbog vlastite djece koja su u tom periodu osjetljivija za druge infekcije (malo niži leukociti).
    Inače, kad se jednom preboli, virus se može naći u slini povremeno kroz cijeli život. Tako da djecu najčešće zaraze roditelji.

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jes bibai to je to :D . Istina leukociti su mu malo sniženi (5,7, a trebalo ni najmanje 6). A mi bi taaak van. Valjda van na zrak na neko pustinjsko mjesto možemo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma možete.
    Još 2-3 dana, pa onda po starom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi mali pak pobrali kozice i to kod doktora. na kontroli je bilo i jedno dijete s kozicama, samo smo prošetali kroz čekaonu i za desetak dana eto i nas osutih.
    za sada dobro ide, skoro bez temperature, uglavnom točkast po glavici i licu i guzi...dobro su nas zaplašili radi njegove dobi ali nije bilo problema
    nažalost, izolacija nam je barem tjedan dana a onda ćemo još tjedan dana pustinjske šetnje da ne pokupimo nešto drugo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •