Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: PRAVNI SAVJET

Početno PRAVNI SAVJET

BOK,ne znam gdje bi točno pro+ipadala ova tema ali ispravite me ako sam je krivo ubacula. Hitno bi trebala savjet o produživanju porodiljnog dopusta. Rodila sam u 01.mj.2008 god. blizance i zanima me dali trebam produžiti porodiljni nakon šest mj. ili nakon godine dana pošto imam pravo na porodiljni do 3. godine. Uglavnom koliko traje obavezni porodiljni dopust u slučaju blizanaca?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

saljem ovo na podforum pravne savjete

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prema sadašnjim propisima produžuje se rodiljni dopust do godine dana tako da se negdje u pred kraj dopusta majka javi u HZZO sa lječničkom dokumentacijom po kojoj se vidi u kojem tjednu trudnoće je dijete rođeno.
    Međutim, prema mojim saznanjima, HZZO je svojim internim procedurama protumačio ovu zakonsku odredbu na način da majka blizanaca, trojčeka itd NEMA pravo na produžetak rodiljnog dopusta zbog prijevremenog rođenja djece, jer kao IONAKO ima pravo na trogodišnji porodiljni dopust.

Na kraju. ne želim te obeshrabriti, ali bojim se da nećeš ostvariti produžetak rodiljnog od godine dana. No u svakom slučaju, probaj izboriti taj produžetak. Ako uspiješ molim te javi.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mamma san, ja nisam shvatila da ona traži da joj se produži porodiljni dopust zbog ranijeg rođenja djece (pretpostavljam da si joj ti za to odgovorila), nego općenito da li treba podnijeti zahtjev za drugi dio porodiljskog ?
    Ja nisam sigurna, ali mislim da zahtjev predaješ sa njihovih šest mjeseci, ali u njemu odmah napišeš da ćeš koristiti do treće godine djeteta.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Ja nisam sigurna, ali mislim da zahtjev predaješ sa njihovih šest mjeseci, ali u njemu odmah napišeš da ćeš koristiti do treće godine djeteta.
    Ja sam predala kad mi je bebač napunio 5 miseci, s tim da sam predala dokumentaciju da mi je bebač rođen 3 tjedna ranije i na kraju su mi produžili do očekivanog termina, a ne samo do 1. godine.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •