Evo, to ja pitanje. Do koje dobi su vaši klinci (bili) goli na javnoj plaži? Mišek ima sad 5 godina i malo mi je velik da se šeta gol po plaži. :?
Evo, to ja pitanje. Do koje dobi su vaši klinci (bili) goli na javnoj plaži? Mišek ima sad 5 godina i malo mi je velik da se šeta gol po plaži. :?
čim je prohodao obukla sam mu kupaće gaće
moj već s jedno 4g nije htio biti gol ali da nije on inzistirao na gaćicama
još bi se kupao gologuz
čim je znala sjediti... zašto bi gole guze /i koke/ sjedila na betonu il pjesku ? :?
do 3 godine
prošle je imao gaćice
bio mi je nekako prevelik da se gologuz šeta uokolo
Isto. Ne vidim razloga zašto bi trebalo biti golo?mama courage prvotno napisa
Obično imaš nekoliko kupačih gaća da dijete nije mokro i samo presvlačiš u krug.
Nekako nisam n i sretna da po tim vrućinama hoda u sintetici... :/
Ja Lei oduvijek oblačim kupaće gaćice, ali ona ih obavezno skine.
Eto, i meni je nekako velika da bi bila gola na plaži ovo ljeto, ali ne znam što će ona o tome misliti.
Ovako i kod nas... osim toga, kupaće gaćice pokrivaju zaista mali dio tijela, nije to tako puno sintetike.mama courage prvotno napisa
Prošle je godine imala kupaće![]()
Imat će i ove, osim što ne želim da sjedi/hoda okolo gologuza, ne sviđa mi se ni ideja da nepoznati (ni poznati) ljudi gledaju njezinu intimu. Bez obzira što je samo dijete.
Ali kako hendlate mokre gaćice? Lea se skine čim se smoči, a ona neprestano trčkara između mora i pijeska, tako da nema šanse da ju presvučem pa da bude u suhom, jer opet uđe u more i mokra je i tada se skida jer ju to smeta.
ima obične gaće u bojama pa cirkuliramo s njima
Po iskustvu moje male obitelji, barem do 45.Do koje dobi goli na plaži?![]()
Ja isto ne volim da sjedi gola na betonu ili kamenju :/
Imamo 2-3 gaćice, ali ni to nam nije dosta. Brzo ih smoči. Jedne godine smo, kao Maria71, odnosno njen sin,nosili obične pamučne gaćice. Ali bijele
, nismo imali u boji i njih je nosila. Ko mali seljo
![]()
Oduvijek nosi gacice.
Potpisujem Serpetinu i MGrubi sto se tice razloga.
Moji su hodali goli dok od nisu sami trazili gace. Vid je vidio njihove kupace pa je trazio i on. Al skine ih cim se smoce. Zapravo on samo trazi bilo kakav razlog da se skine gol, kupace su mu fora samo radi starijih.
Jucer se skinuo i naganjao bracu po kuci vicuci da ce ih popisati, a oni su vristeci bjezali.![]()
Također ne vidim razlog zašto bi bila gola, nekad ostane u mokrima pa se brzo posuši, a nekad presvučemo i u obične gaćice
od pocetka nosimo kupace. iskreno, malo me je strah pustati djete gologuzo i nije me toliko strah pedofila, vise me strah sto ce sjediti svugdje po plazi
Nikad goli ni pred rodbinom, a kamoli na javnom mjestu!
Njegova je piša njegova stvar i nije za javnost.
Kad poraste nek radi kako mu se sviđa
kupace uvijek...i kad se kupao bez pelene nije bio gol-jer ne zelim da pokupi neku bakteriju kao prvo, drugo zaista je piso njegova stvar-pa ako cu i zbog pedofila, a drugo, jednostavno mi nije lijepo da gol glavinja po plazi....zato postoje kupace i uvijek imamo rezervne suhe
baš tako.mama courage prvotno napisa
a pogotovo što ja vječito paničarim oko raznoraznih gljivica i bakterija koje bi mogla skupit po plaži, naročito pješčanoj (koga je zmija ugrizla i gušterice se boji).
mene uopće ne zabrinjavaju raznorazni "gledači" dječje golotinje koliko te beštijurine.
Moj je još gol a ima 5 godina.
Ne znam, ja gledam po sebi i kako mene smeta kupaći na tijelu, pogotovo mokar.
Inače, mi smo bili nudisti dok se nisu rodili klinci, pa sad posjećujemo i neke druge plaže. Ja sam isto samo u gaćama.
Ako idemo na cugu ili šetnju onda se obučemo (i ja)![]()
Duje ih je počeo nositi sa dvi.
U more sa njima, kad izađe iz mora obućemo suhe.
uzeli smo tri para, pa ih kombiniramo.
Kad idemo doma obućemo pamućne gaćice.
Ponekad se svuće gol, ali samo na "našoj" plažici di nema puno svita.
Za Luku ću vidit.
Ako bude htio, obući ću mu.
Glas za kupaće iz ovog razloga!mene uopće ne zabrinjavaju raznorazni "gledači" dječje golotinje koliko te beštijurine.
Uostalom, Megicu je već neko vrijeme sram da je drugi vide golu. Ne sjećam se kad je to počelo, valjda negdje oko četvrte godine. Iako smo mi doma stvarno liberalni po tom pitanju, dijete je spontano postalo svjesno svoje intime i poštujemo to. Uostalom, maloj šminkerici su badići poseban gušt.
Dora ih je lani malo nosila a puno više nije, stalno ih je skidala ali ona inače voli biti gola pa se i ne čudim tome. Ove godine ćemo vidjeti, neću je forsirati niti na jedno niti na drugo.
Nikad nije bio gol na plazi. Osim ako je odlucio sjediti samo na rucniku i jesti, recimo, stapice![]()
Ne dramimo oko golotinje, dapace, no tako maleni ne razmislja gdje ce sjest, a ako se prema djeci ponasamo ko prema odraslima, onda se uvijek zapitam bih li ja voljela da me netko posjedne na kamen po kojemu je tijekom noci netko povratio a more jedva ispralo... Of course da ne bih
![]()
isto ovakomalena beba prvotno napisa
Mene međutim sad brine jedna drugi dio (oprosti na uzurpiranju topika)
Anja ima 9 godina i do sad joj nisam dla da nosi gornji dio kupaćeg, ali počela je pomalo "pupati" pa mislim da bih joj ipak ove godine trebala dopustiti da ga nosi.
Poslid prvotno napisa
Pa nek sama odluci.
Ja bih joj predlozila na tvom mjestu, al pazljivo da ne stvoris nepotrebni sram.
Kao što Mony kaže, odluči sama.
Moja kćer je gornji dio nosila već lani kad je imala 3 godine![]()
Kod nas je slično. Ja bih najradije bila gola da smijem na javnoj plaži. A kad nađemo pustu plažu, ionako smo svi goli. Smatram da je to najzdravije. Na plaži klinci sjede na velikim gumenim puzzlima da si ne izgrebu stražnjice. Većinu vremena zapravo stoje ili čuče, dok ne plivaju.maxovamama prvotno napisa
Kupila sam mu kupaće, vidjet ćemo.
ja sam jedan od protivnika golih guza.prijateljicina mala je od pjeska dobila neku kožnu bolest.navodno je od mačaka.životinje lutalice se smucaju svuda pa i po pjesku,tako da moj mali od malena ima kupaći osim dok ide u vodu.tu se skidamo.nedavno smo navršili dvije i ovo ljeto smo i u more išli sa kupaćim gaćama.kad izađe suhi na guzanu i mirni.
nema tih lutalica i tih gljivica koje sunce ne sprži :/
mojoj ne pada na pamet obući se i meni je to ok.
a ako se nekome gleda, neka gleda.
kako ću spriječiti one kojima su fetiš - stopala?
da joj obučem gumene čizme za plažu?
kad smo na plaži sjedi na ručniku.
kad nismo na plaži - odjevena je.
meni pak ne pada na pamet da mi dijete bude golo ikad na plazi.
tak da ce i prije prve godine imati male slatke kupace gacice. Nekoliko njih
M nosi kupaći pa... skoro pa otkad se počeo kupati, ne zbog gljiva,buba ni pedofila nego jer ja tako želim i jer on tako želi(ne negiram da je moguća sugestija-nesvjesna).
Ne mislim da postoji granična dob-kad vam odgovara.
da pojasnim: nekoliko njih, ali ne istodobno, nego da ih izmjenjujem i da je uvijek suha.
Meni je bas nekako :/ i nehigijenski ova situacija: curica od 4g s kojom se moja cura igra je stalno gola, sjeda takva i na nase rucnike...
Odmalena su u kupaćim gaćicama, iz higijenskih razloga. Bez obzira što nema još ni naznake grudi, Ivana (9), nosi gornji deo. I ja sam primetila da je postala svesna svoje intime i mi to poštujemo, bez obzira na svu liberalnost u kući. Mala je naravno kopira, tako da obe već imaju bele, neosunčane trougliće od badića napred...
i mi imamo kupaće gaćice od početka. Tako je slatka guza..najviše se kupa na pješčanoj plaži i ja imam fobiju da joj pijesak ne uđe u pipicu (ima ga i na ručniku). Iskreno strah od gledanja nemam, ne razmišljam o tome..
Moje dijete je još uvijek golo. Ajd, dobro, ponekad obuče kupaće, ali samo ponekad (obično za po plaži, no ne uvijek... ne sjeti se). Ne sjeda po kamenju, nego na ručniku.
Dok ne bude sam tražio, neću inzistirati.
potpisić... uz nadu da to, ipak, neće biti četrdesetpetaMalaSirena prvotno napisa
![]()
kćer je počela nositi kupaće kada su s vrtićem odlazili na more. tada je imala 4 godine.
mi do ove godine nismo ni imali kupaće
počeo ih je nositi zato jer je krenuo na plivanje na bazen
kako će biti na moru ne znam, ako bude htio biti gol, ja ću biti presretna, a ako bude htio gaće, dat ću mu da ih obuče
ali, moram napomenuti da smo mi uglavnom na osamljenim plažama
[quote="Lucija Ellen"]meni pak ne pada na pamet da mi dijete bude golo ikad na plazi.
XXXX
D. je do ove godine uglavnom bio gol, sad mu, čini se, odgavaraju kupaće.
Bio je gol jer je u tome strašno uživao, a na kupaće se poprilično bunio. Nismo smatrali da to spada u rang stvari koje se jednostavno moraju pa cemo ih isforsirati, ovako ili onako.
XXX (ako je po siroj obitelji onda i puuuno duze)mommy_plesačica prvotno napisa
![]()
pedofilija kao razlog što ću djetetu obući kupaće gaće mi je totalno bezveze. ko da je njima bitno jel ima gaće ili nema.![]()