Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 108

Tema: Lektira za 4-godišnjake

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    Citiraj romi prvotno napisa
    Nego, gdje kupiti te dvije knjige od G.marketinga - naime, ne bi ih posuđivala nego bi ih baš kupila, help!
    golden marketing ti se nalazi u jurisicevoj (mislim broj 3, tamo gdje je europski dom) i kod njih mozes kupiti slikovnice. barem je tako do nedavno bilo.
    poučena ovim topicem otišla sam kupiti Tramvaj zvan cveba za poklon. Cijena je 120 kn, popust 10% pa 108 kn. Adresa je Jurišićeva 10. A Golden marketing ima i u Šenoinoj, ne znam koji broj

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    U bajkama sam donedavno preskakala samo uvredljive izraze ("budalo jedna" i sl.), ali sad smo i to prestali, naročito otkako je iz Ježeve kućice naučio "hoću da vidim ježa budalu".
    Evo, ja to još preskačem, ali MM nikada.
    Onda se L malo iznenadi kad joj tata čita pa mi viče: mama, jel kak tata smiješno čita!!!
    Baš joj je sinoć čitao Trnoružicu i na par mjesta ima "budalo, glupane" a ja ne mogu, pa ne mogu to pročitati :/
    vrištiiiim

Moj mali reče tati: Ti krivo čitaš. Tako ne čita Moja Mama!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj makita prvotno napisa
    U bajkama sam donedavno preskakala samo uvredljive izraze ("budalo jedna" i sl.), ali sad smo i to prestali, naročito otkako je iz Ježeve kućice naučio "hoću da vidim ježa budalu".
    Evo, ja to još preskačem, ali MM nikada.
    Onda se L malo iznenadi kad joj tata čita pa mi viče: mama, jel kak tata smiješno čita!!!
    Baš joj je sinoć čitao Trnoružicu i na par mjesta ima "budalo, glupane" a ja ne mogu, pa ne mogu to pročitati :/
    vrištiiiim

Moj mali reče tati: Ti krivo čitaš. Tako ne čita Moja Mama!
    Inače, Andrej se raspameti od smijeha na Puškinovu "Bajku o ribaru i ribici", gdje ribareva žena stalno ponavlja "Prostačino jedna i budalo!"

Nego, sad mi je palo na pamet, možda nekom bude zgodno: Janoscheve slikovnice. Prije godinu dana još su mu bile dosadne, ali nedavno smo s guštom pročitali "Dobar dan, malo prase" i "Oh, kako je lijepa Panama". Ima dosta teksta, a opet i dosta slika.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Gdje u Splitu ima dječja gradska knjižnica, ima li tko link

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo, sama našla bez teškoća
    http://www.gkmm.hr/index.htm
    Je li tko u podružnici Bol-Plokite

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa

Nego, sad mi je palo na pamet, možda nekom bude zgodno: Janoscheve slikovnice. Prije godinu dana još su mu bile dosadne, ali nedavno smo s guštom pročitali "Dobar dan, malo prase" i "Oh, kako je lijepa Panama". Ima dosta teksta, a opet i dosta slika.

Joj bravo tanja :D potpuno sam zaboravila na te slikovnice!

Lei je baka kupila Tigrovu poštu i stoji joj kod bake, jako je dobra, ali smo skroz zaboravili na nju!

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mm se načitao "šume striborove", čak snimio svoj glas na CD, pa to slušamo dok se vozimo... a zxuja (koja već skoro zna napamet cijeli tekst) često veli: bog mu oprosti, a majka mu ni zamjerila nije.

Sramežljiva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Koliko vidim, nitko nije spomenuo drage, drage medvjediće iz mog avatara. Stan i Jan Berenstain napisali su cijelu seriju poučnih slikovnica (npr. Medvjedići i previše televizije, Medvjedići i nezdrava hrana, Medvjedići kod zubara i sl.). Kao stvoreno za četvertogodišnjake!

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ima i Ana par medvjedića ali mi iz nekog nepoznatog razloga nisu "sjeli" :/ ... nekako imaju puno praznog hoda , a malo radnje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ni meni medvjedići nisu dobro sjeli :/ iako zapravo imamo samo jednu, "Medvjedići kod zubara", i uopće nisu ispunili svoju svrhu, jer smo strah od zubara riješili na drugi način.
    Ova slikovnica mu je jedno vrijeme bila zabavna, sad je već dugo nije ni pogledao. S obzirom da sve češće traži dulje tekstove i veće knjige, ni ne kupujem mu više kratke slikovnice - ono što imamo doma i u knjižnici mu je dosta.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama je trenutno u điru Šegrt Hlapić (imam neko džepno izdanje iz seta lektira za osnovnu školu) i on je super pisan, jednostavne linearne priče pa je mališi bilo lako pratiti. U zadnjih mjesec dana pročitali smo ga 4 puta i skoro sve zna napamet, a ja sam skoro ostala bez glasa jer mi je to duuuuugoooo.

Kako sam se ja tek sad nakačila na H. Pottera (znam da kasno palim, ali kaj sad ) tražio me i to da mu čitam, ali nije baš nešto napeto pratio - dobro, meni se nije dalo od početka, nego tamo gdje sam stala pa ništ nije kužio, a još ima puno eng. imena na kojima sam polomila jezik, ali zato nam je super poslužilo za igranje u parkiću kad smo imali igrice 'kuhanje čarobnog napitka od trava', 'jahanje na metli', 'učenje čarobnih riječi' i sl.

E, da, još čitamo Egmontove 'Praščićeva avantura' i 'Slonkova avantura'.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Kupila sam u Profilu Heidi (Naša djeca), skraćenu verziju s njemačkog prevela Nada Iveljić . Odličan tekst, ništa mu ne fali obzirom da je kraćen, a zadržana je ljepota priče i atmosfera, krasne rečenice pune lijepih opisa, lijepo i količinski umjereno oslikano, ma super!). Jedina zamjerka je što se Heidi jednolično hrani , na tri mjesta se spominje kako je doručkovala, ručala i večerala kozje mlijeko i kozji sir.
    Koga zanima, treba cca 30 minuta za pročitati naglas .

Ani pomalo počinju "igrati" manje bebaste priče, pa ako netko zna za još nešto slično, molim preporuke.

Posudila sam i Tramvaj zvan cveba - prva polovica beskrajno dosadna u silnom nabrajanju, jedva sam se prisilila doći do kraja (prema kraju je bolje)...kod Ane također nula bodova.

Dobili smo na poklon i jednu Heidi iz onih oslikanih serija (tipa Maja), ali tekst mi je onako malo "simple" :/ , a slike živi kič.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi smo baš neki dan kupili Medvjediće kod zubara, i Lei se sviđaju, premda teško da će nam to donijeti neku korist kod popravljanja zuba.

Ja sam ljetos Lei čitala Malog Princa - zato što sam jedino tu knjigu našla u knjižarama u Pothodniku prije odlaska na more. Sviđalo joj se, premda joj ona izreka 'Čovjek samo srcem dobro vidi ..' nije nikako jasna. Na kraju joj ipak nisam pročitala kraj, zaboravila sam bila koliko je tužan.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Posudila sam i Tramvaj zvan cveba - prva polovica beskrajno dosadna u silnom nabrajanju, jedva sam se prisilila doći do kraja (prema kraju je bolje)...kod Ane također nula bodova.
    Ajme, ne spominji imali smo ga na ljetovanju, Andrej je poludio za tom slikovnicom i svaki dan smo je morali čitati po nekoliko puta, a meni je bila prilično bezveze. Ali srećom smo je vratili u knjižnicu.

Trenutno po drugi put čitamo "Čarobnjaka iz Oza" - integralnu verziju, i svakako preporučujem! Uživamo i mi i Andrej (baki ide na živce, ali tko je pita )
    I ovih dana jako dobro kotiraju Janoscheve slikovnice - sve koje smo dosad našli. Jako, jako lijepe priče, toplo ispričane, s dalekosežnom porukom, ma ne znaš koja je bolja. Jedina moja zamjerka ide na prijevod koji je katastrofalan.
    Razmišljamo koju knjigu da uzmemo za dalje, pa ako netko ima neku preporuku za kakav dobar dječji roman, ideje na sunce!

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Tanja_b koja je to verzija Čarobnjaka iz Oza, te gdje si je kupila?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo ova

Kupljeno u Profilu.
    Ima još nekih izdanja, ja sam se odlučila za ovo izdanje zbog ilustracija (koje su u njihovoj dobi ipak još dosta važne).

sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Ja sam ljetos Lei čitala Malog Princa .
    Ja sam u trudnoći pročitala da bebama treba čitati štogod samo do slušaju riječi. I budući da sam u to vrijeme po tko zna koji puta čitala Jedno i Galeb Jonathan Livingstone od Richarda Bacha i Malog princa, tako je to L. hećeš nećeš slušala.
    A odonda me moj tata zeza da kao zašto joj još nisam pročitala Tolstoja i Krležu pa to je odavno već trebala čuti.

Ali šalu na stranu bilo to povezano ili ne L. nikada nije tepala i u 90% riječi pravilno izgovara čak i kada ih prvi puta čuje.

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

tek sad vidjeh ovo. bol-plokite ti vise nema djecji odjel, nego samo za odrasle. djecji odjel je preselio u novu zgradu knjiznice na pojisanu (ex depadansa). ne znam gdje stojis, al djecje odjele imas jos na trsteniku, mejama, ravnim njivama, brodarici i spinutu.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi smo se za ovaj rođendan uspjeli oboružati novim knjigama, od japanskih i tibetanskih pričica do Puža na ljetovanju i priča o nama omiljenoj vili Zvončici

sad je iskrsnuo novi problem: za laku noć moram čitati prvo jednoj pa onda drugoj jer trenutno su im afiniteti potpuno različiti
    zamislite koliko se načitam :shock:

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj lara26 prvotno napisa
    tek sad vidjeh ovo. bol-plokite ti vise nema djecji odjel, nego samo za odrasle. djecji odjel je preselio u novu zgradu knjiznice na pojisanu (ex depadansa). ne znam gdje stojis, al djecje odjele imas jos na trsteniku, mejama, ravnim njivama, brodarici i spinutu.
    Brodarica mije blizu, baš ih moram zvrcnit i produžit knjige, do sad smo bili jedino u središnjoj

maribel avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Da li ste otkrili Eptine slikovnice-predivne su.
    Znam da su relativno skupe, ali Riba duginih boja naš je bestseller.
    Pa onda Pauli, i da ne nabrajam-toplo preporučam svim gutačima knjiga s ovog topica.

maribel avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Pa opet ja:
    sjećate li se Jelenka-Marica je čitala Bijelog jelena od Vladimira Nazora u toj seriji. Prekrasna priča-mi pogledali i predstavu, i sada bi Mare očajnički željela prespavati u šumi sa srnama pa da ih razumije.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj maribel prvotno napisa
    Pa opet ja:
    sjećate li se Jelenka-Marica je čitala Bijelog jelena od Vladimira Nazora u toj seriji. Prekrasna priča-mi pogledali i predstavu, i sada bi Mare očajnički željela prespavati u šumi sa srnama pa da ih razumije.
    Sjećam se te serije, obožavala sam je čak sam redovito pratila i reprizu koja je išla već kad sam bila odrasla.

Inače, neki dan smo u knjižnici posudili (na Andrejev nagovor) "102 dalmatinca". Knjiga je totalno isprekidana i bez glave i repa, a uvodi pojmove uvjetovanog refleksa koji se inače uče u gimnaziji :? - uglavnom, NE preporučujem.

maribel avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I mi bi opet Jelenka, Mare je bila beba kad je išla repriza, a starija nije ništa gledala s takvim zanimanjem- ipak su to djeca našeg govornog područja, pa onda možemo i na izlet u Gorski kotar da im sve to i dočaramo.
    Glasam za domaće serije- Jelenko!!!, Ne daj se Floki (nedavno smo opet uživali)....

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj maribel prvotno napisa
    Pa opet ja:
    Sjećam se te serije, obožavala sam je čak sam redovito pratila i reprizu koja je išla već kad sam bila odrasla.
    tanja_b, mi je imamo
    Cure obožavaju!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Malo podižem...

Pročitale smo jednu dječju knjigu ("neslikovnicu"), neku o vilama.

Sad smo počele Hlapića.
    Malo se nasmijala kad je vidjela da je Hlapić dječak, ne miš.
    Pitam je: "A tko bi mogao biti ova djevojčica?", a ona nikako da se sjeti Gite.
    A jedva je dočekala da dođemo do Crnog čovjeka

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Bi li mališani u ovoj dobi trebali moći prepričati slikovnicu/knjigu/priču?

L. jako voli da mu se čita, s guštom sluša, ponekad i komentira. Svaku slikovnicu koju imamo smo pročitali x puta.
    Sad smo došli u fazu da on meni "čita": otvori slikovnicu i krene pričati. Međutim, to što on priča zapravo i nema puno veze s biti priče. :?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Bi li mališani u ovoj dobi trebali moći prepričati slikovnicu/knjigu/priču?
    Ja znam da ona zna uz slike, kad lista.
    A ne znam može li sama, iz gleve, a bez listanja... :/

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ovaj naš primjer je uz listanje. U 'prepričavanju' preskoči puno toga, bit/pouka priče je potpuno neprepoznatljiva... Pa ne znam ne kuži li on bit (mada je ja svaku put po završetku pričanja pokušam ponoviti, naglasiti) ili mu jednostavno to nije važno.
    Ali mislim da bi isto bilo i bez listanja.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mislim da je tanja_b jednom nešto napisala vezano uz ovo tvoje pitanje (ali javit će se ona već ): a to je da djeca uživaju u samom činu čitanja, da se možda ne trebamo zamarati toliko time što je pjesnik htio reći .

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi isto čitamo Hlapića. Lea je sama htjela ponovo čitati, jer je pred neki dan po prvi puta vidjela crtić sa Hlapićem na TV. Inače smo ga već pročitali pred godinu dana, i Lea se ne sjeća NIČEGA, niti jedne jedincate sitnice.

Sve se pitam zašto joj sve to čitam

No, totalno je sad opsjednuta Hlapićem, naravno više joj se sviđa Hlapić-miš i neprestano se toga igra. Prilično smo radi toga zadovoljni jer je prije toga bila opsjednuta sa Poohom, pa se igrala da je Tigar i stalno skakala na nas.

Od ostale lektire sam joj na Interliberu kupila pjesme Grigora Viteza i Ratka Zvrka i to nam je sad glavni hit. Do sad joj uopće nisam čitala pjesme.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mislim da je tanja_b jednom nešto napisala vezano uz ovo tvoje pitanje (ali javit će se ona već ): a to je da djeca uživaju u samom činu čitanja, da se možda ne trebamo zamarati toliko time što je pjesnik htio reći .
    Evo me 8)
    Ali nemam što dodati, sve si točno rekla
    Osim toga, mali su oni još za nekakvo prepričavanje s razumijevanjem. Za njih je u ovoj dobi važnije da pričaju, da obogaćuju rječnik (a čitanje je za to idealno!), da uživaju u samom procesu čitanja... a poruke će doći s vremenom.

Kod nas, inače, čitanje stagnira.
    Nakon što je već napravio iskorak prema "debljim" knjigama, ponovo se vratio na slikovnice (što mi je normalno), a sad već nekoliko dana čita samo enciklopedije. Ali doći će i beletristika valjda opet na svoje

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

L. 'odabere' jednu slikovnicu i onda ju čitamo bezbroj puta. Onda drugu i tako redom (isto je i s crtićima). Dok mu čitam, ponekad završava rečenice umjesto mene. Dakle, sjeća se on svega. Samo kad prepričava bira pričati o nekim stvarima po samo njemu poznatom kriteriju.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

a poruke će doći s vremenom.
    A ja se uvijek trudim uzeti slikovnice s porukama....

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nadobudno sam kupila 2 slikovnice E. Janikovszky. Meni su prekrasne. Potomčice je zaključila da se u njima ništa ne događa. Pokušala sam razgovarati na temu kad se tko veseli u našoj obitelji...zaključila je da se ona najviše veseli kad joj kupim neku L-I-J-E-P-U slikovnicu .

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    zaključila je da se ona najviše veseli kad joj kupim neku L-I-J-E-P-U slikovnicu .
    E, baš ti je spustila
    Ne znam, kod nas je E. Janikowszky imala jako dobar prolaz. A možda će joj doći i kasnije - ja se sjećam da sam te slikovnice čitala i kad sam već išla u školu.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi smo nedavno čitali ovu Janoschevu:
    http://www.superknjizara.hr/index.ph...d_knjiga=24174

Meni je baš slatka, njoj tako tako.

To je valjda u rangu ovoga što čokolada kaže
    ona najviše veseli kad joj kupim neku L-I-J-E-P-U slikovnicu

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno lektira

Olja je vrlo "vjeran" tip: kada nešto voli,voli; ne treba ništa novo.Mi joj idemo kupiti cipelice, a ona kaže:"Ne treba, ja imam svoje cipelice!".Tako je i s ostalim.Jako voli filmove "Družba Pere Kvržice" i "Vlak u snijegu" i gledala ih je već stotinu puta. Filmovi su jako dobri, ali smo željeli da već gleda i nešto novo, ali je kod nje to jako teško, jer ona već ima svoje filmove.Tako je i s knjigama. Naravno da čitamo "Vlak u snijegu". Knjiga je opširna i teška za ovaj uzrast(Olja je 3 godine i 7 mjeseci), ali budući da film zna napamet, može pratiti i knjigu.Knjiga koja nas je najviše oduševila je:IJU JU1 Jadranke Čunčić Bandov,Lutke i igrokazi-vrlo zanimljivi kratki igrokazi sa zanimljivim idejama za izradu lutkica.Tekstovi su pristupačni, pisani u stihu i Olja većinu zna napamet.Da skratim:
    1.Jadranka Čunčić Bandov: IJU JU!
    2.Najotmjeniji div u gradu
    3.Plesna haljina žutog maslačka
    4.Najbogatiji vrabac na svijetu

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Mi čitamo i zanima nas svašta.od baby slikovnica do enciklopedija i dnevnih novina. Pretprošle godine smo kupili sve od IBM u izdanju večernjeg lista i A je bila oduševljena,morali smo čitati sve redom,neke je skužila neke ne al smo svejedno čitali i polomili jezik čitajući. Sad su joj fora disney u izdanju egmonta kaj se sad prodaju na kiosku i obiteljska enciklopedija kaj su bile uz 24sata.Kod nje nije bitno kaj se čita,bitno je da se čita.Sad već sama čita pa mi malo olakša jer uzme sama i čita pa malo mi uskočimo objašnjenjima. Super joj je petar pan i pinokio. Al ima tu još nih dobrih: Dama i skitnica, Kralj lavova, Mala sirena.... Bitno da nisu ninđe kornjače i sl,to ne voli.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Najljepše bajke svijeta (Forum). Prošle godine smo joj čitali Čudesne bajke (Stvarnost) (stara knjiga s tavana-1971). Uglavnom sadrži priče: Snježna kraljica( po Andersenu), Dick Whittington i njegova mačka(iz britanske predaje), Uspavana ljepotica(po Perraultu), Ribar i njegova žena (po Grimmu), Hrabri mali krojač(po Grimmu), Zlatokosa i tri medvjeda(po Southeyju) Guščarica(po Grimmu). Skraćene i ilustrirane.Nije mi bilo baš po volji jer sam smatrala da su joj preteške isto kao i IBM al sam ih njoj za volju čitala i iznenadila sam se koliko joj toga dopre do mozga i ostane tamo. Sad bi mogli ponovo malo navečer čitati al braco ne pokazuje interes a idu u isto vrijeme spavati,al već bum ja nekaj zmislila. A i sad su nam super bracine knjige koje imaju veliki tisak malih slova pa može sama.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pročitali cijelog Šegrta Hlapića (pravu verziju, ne mišju ) i sad odmah čitamo ponovo. Čak je i svog zelenog psića koji se donedavno zvao Toto (po Čarobnjaku iz Oza) prekrstio u Bundaša. Jako mu se sviđa.

Drugi novitet koji mu se jako sviđa su Budalaste priče (kupili na Interliberu). Pričice su kratke, šašave i vrlo bogato i neobično ilustrirane.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi po treći puta čitamo Hlapića, ljudsku verziju Dobila je i mišju za NG od moje mame, e ali to neće čitati jer je to 'isto kao film'. A inače više voli Hlapića miša. Čarobnjaka iz Oza smo prekinuli čitati jer je htjela opet Hlapića (gledali smo film, pa zato).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nakon ljudske verzije Hlapića, meni je mišja verzija grozna (prelistala danas u knjižari i zaključila da baš dobro da mu je nisam ni pokušala nuditi).
    Inače smo Hlapića dosad dvaput počinjali čitati pa nije išlo. I odjednom je knjiga došla na svoje. Nikad se ne zna kad njima nešto "klikne".
    A s obzirom da je još uvijek pod dojmom predstave "Čipolino", razmišljamo i o pravoj knjizi, iako ne znam koliko je primjerena ovom uzrastu...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mišja verzija je pre-grozna, niti ja nisam uopće Lei htjela to kupovati, ali toliko je stalno pitala postoje li Hlapić slikovnice, da sam na kraju rekla mami da joj to kupi. I sad Lea neće to čitati, ali opet, drago joj je što ju posjeduje. Ja sam Lei prestala čitati i Čipolino jer mislim da baš i nije za nju, opisuju se vješanja, tamnice, pa opet koliko god je to šaljivo opisano nije mi se sviđalo.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

A jel' netko već probao Pale sam na svijetu? Bi li to bilo prestrašno za njih?
    Ogledavala sam ga u knjižnici, ali je L. trenutno okupiran cijelim opusom Zvrčka i Mljaca pa nisam mogla progurati i Palu (Paleta?).

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E baš smo jučer ili prekjučer pročitale Paleta (a to Palu me skroz zbunilo), pa, ne znam, nije ju se posebno dojmilo niti u pozitivnom niti u negativnom smislu, strašno joj nije bilo. Najzabavnija su nam bila ona pitanja nakon teksta

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Vidiš, vidiš... znam da je Pale sam na svijetu lektira u nižim razredima, znači, to će ionako čitati kad-tad, ali mene je i dan-danas strah te knjige mislim da mu je ja neću čitati, nek si čita sam kad poželi (ili kad bude morao).

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mislim da bi se mojeg mogla dojmiti samo vožnja tramvaja. Znam da je to meni bilo 8) .
    Inače na popisu lektire za drugi razred vidim "Figaro - mačak koji je hrkao" od GM. To imamo doma preko godinu dana i L. se niti malo ne sviđa. Moram priznati da je i meni baš potpuno bezveze. :/

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mene nije bilo strah ali ju nikako nisam voljela (kao niti pjesmicu Bimbo Bimbo kud si se uputio), ali MM je bio sa Leom u knjižnici pa su to posudili, pa kad je već doma, onda smo ju i čitali.

Čitali smo još i Čarobne svjetiljke, to joj se jako sviđalo, sad ću nabaviti broj dva.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Figaro mačak bio je i meni i Lei OK, ali da je to lektira za drugi razred ??

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •