-
da me krivo ne shvatite jezeva kucica je valjda prva slikovnica koju smo joj kupili. ja sam kao i vecina nas odrasla na toj literaturi i sve vrijednosti iz slikovnice su mi super, dapace - sloboda, rad, cestitost, skromnost...
medjutim ovaj dio koji sam spomenula je pisan pomalo ratnim zargonom za koji nisam sigurna da je potreban ili shvatljiv djeci koja rastu u jednom sasvim drugom vremenu (barem se nadam da je tako...).
zapravo ni sama ne znam sto bi u ovom slucaju bilo ispravno, ali u vezi s tim citala sam bila negdje da je i s bajkama pitanje da li bi one trebale biti preradjene na suvremen nacin, jer u vremenu u kojemu su pisane vladale su potpuno drugacije vrijednosti.
drugi pak strucnjaci tvrde da su sve gadosti iz bajki ok, sve dok se djetetu objasni da to zlo postoji iskljucivo u bajkama (a ne da ga se recimo plasi da ce doci vuk ili zla vjestica ako bude zlocest).
tako da ja balansiram negdje izmedju ta dva razmisljanja, neke stvari citam, a druge ne, recimo to da su "ptice iskljucale oci zlim pepeljuginim sestrama" je cak i meni too much...osim toga sam primjetila da m. redovito ima teske snove nakon ovakvih tekstova.
zato toliko i volimo "carobne svjetiljke" - tu nema cenzure, a nakon njih se tako slatko spava...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma