Mi smo imali gadnih problema s urtikarijom kad je Mihi bilo 16 mjeseci. Završio je u bolnici na tjedan dana i nisu mu mogli pronaći uzrok. Sumnja je pala na Klavocin jer je to tada koristio, ali jesenas smo radili provokacijski test (opet u bolnici ) i ispao je čist ko suza. Tipična urtikarija se pojavi kao osip sličan kozicama (to sam onda i ja pomislila) pa se te mrljice počnu spajati u fleke slične oprljotinama koprive. Također, te fleke s sele po tijelu - izbiju pa nestanu, često ostavljajući trag sličan povlačenju masnice - mijenjaju boju, a pojave se negdje drugdje. Kažu da svrbi. To ne znam jer je Miha bio premali da mi to kaže. Mi smo uz to imali i temperaturu, otok zglobova i opću klonulost (npr. dijete sam stavila da sjedi na kauču, on se prevalio na nos i tako ostao cvileći nesposoban da se pomakne ili podigne). Baš gadno. Nije popuštalo po antihistaminičkoj injekciji pa smo završili na Šalati. Meni je to bilo fakat neugodno iskustvo. Ne želim nikoga plašiti, ali ako primijetite neki od ovih popratnih simptoma, radije se što prije nacrtajte kod doktora. Alergije nisu za šalu.