I Danielu dolaze lišajevi od hrane.Testirali smo ga točno na 3.rođendan i pokazalo mu je reakciju na konzervanse, orahe. lješnjake, kikiriki. Doktorica je rekla da mu nedamo niti čokoladu, crveno voće i povrće, ni sl. stvari, ali je pedijatrica rekla da mu možemo to davati. Ne pretjerivati, ali da nije dobro niti izbaciti tu hranu. Testirali smo ga jer se sav osipao crvenim tičkicama. Imao ih je po svuda. Krcat je bio i nikako da ih se riješimo. To je vjerojatno bilo od jagoda jer ih je koji dan prije pojeo puno. Sad znamo da nisu jagode u pitanju nego sve one gluposti kojima ih špricaju. Ako jede jagode iz vrta koje nisu špricane, ništa mu nije, a ako pojede iz trgovine :shock: . Od oraha mu dolaze lišejevi, ali ne po preponama. dođu mu po licu, trbuhu, rukama, nogama, na guzi. Znaju mu se ljuštiti prstići na rukama, a jednom je imao po prstićima na nogicama kao gljivice. To se sve pretvorilo u otvorene rane. Išli smo kod dermatologa i rekla je da je to od alergije. Lječili smo raznim kremama cca 3 mjeseca.
Moje pitanje za roko-mamu: jel i to neurodermitis? Nama to nikad nitko nije spomenuo, ali kako ga ti opisuješ meni se sve čini da je to to.
Mi ga kupamo sa šamponom, ali nema nikakvu reakciju na to.