-
Pliska ja nisam doktor i neznam stručno, al po opisu se meni čini da je. Probaj pitat doktoricu kad ćeš ić kod nje dal ona misli da je to to. Mi smo isto Roka mazali sa raznoraznim kremama, dr. Wolf, Eucerin, Trixera i kod nas nije baš bilo nekog učinka. Najveći je problem kod takve kože pogodit kaj paše. Neko pogodi iz prve a neko treba promijenit više krema da uspije doć do one koja paše. Isto je tak bitno napomenut da su sve te kreme dosta skupe pa je i tu problem. Mi momentalno koristimo belobazu sa maslinovim uljem za njegu cjelokupne kože, a za kritična područja koja su zahvaćena (najviše lice i rukice, isto kak ti opisuješ prstići mu se grozno ljušte) naftalanovu kremu. Isto tak ga dva puta tjedno kupamo u čaju od lipovog cvijeta s dodatkom naftalanova ulja.
Pliska što se tiče šampona ni Roko nije reagiro na njih, ali oni bespotrebno isušuju kožu i čine ju osjetljivijom. Općenito se atopična koža (drugi naziv za neurodermitis koji se više koristi kod djece, jer se kod djece baš i nemre koristiti naziv NEURO dermitis) nesmije previše močit, kupat, tuširat.. Mi imamo zabranu od dermatologice ić na bazene, jedino more. Oni nisu tak zmazani da treba koristit kupke i šampone, samo čista voda i sapun za rukice.
Još je bitno da koristiš blagi prašak za pranje veša (nama su rekli nikako ne Ariel i Persil), ispireš veš dva puta bez omekšivača.
E da, još je problem kod lišajeva kad se pretvaraju u rane da se ne primi na njih još neka infekcija, i onda nastaju problemi, zna se čak i počet gnojit, tak da bi u toj fazi svakak trebalo otić kod dermatologa da vam da neku antibiotsku kremicu da se riješe eventualne infekcije. Nama je dermatologica bila dala kombinaciju bivacin masti i 1% elocoma baš da se povuku eventualne infekcije a nakon toga smo krenuli sa naftalanovim kupkama (odnosno kupali smo odmah) i kremama. Pliska a ko vam je propiso kremice, kaj niste išli kod dermatologa, ak niste svakak traži uputnicu za dermatologa, nek on to vidi i propiše terapiju. Ne sumnjam ja u kompententnost pedijatrice, al to je svakak područje za dermatologa pogotovo kad je i utvrđena alergija, pa svakak preporučam da posjetite dermatologa, jer kak sam već pisala neurodermitis nije stvar koju treba zanemarit.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma