Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Noćno znojenje i jastuk smrdljivi... :(

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Noćno znojenje i jastuk smrdljivi... :(

Užasavam se ljeta, jer se mm toliko znoji navečer - kapa....bilo vruće ili ne bilo.
    Jastuk na kojem spava je pernati i već se jako usmrdio...onako ustajali miris ima. Stavila ga na zračenje, ali znam da to ne pomaže baš puno. MOrat ću ga oprati (stavim ga u mašinu i operem), ali to je kratkog vijeka. Mogu mijenjati jastučnicu svaku noć, ali ne pomaže baš puno.

Jedno vrijeme sam zamatala jastuk velikim ručnikom, pa stavila jastučnicu preko. Pomogne, ali kako on spava to stalno spada.

Da li imate neku drugu ideju? Da li vi imate takvih problema?
    Kako je najbolje prati jastuk (osim u onim specijaliziranim praonama, jer mislim da toga nema u Sarajevu - ako ima, recite mi) i da što duže ostane svjež i suh i jooooooooj mrzim to!

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Možda da kupiš 2 jastuka marke Odeja, antialergijski a mogu se otkuhavati i nekoliko "refužo" jastučnica, pa peri i mijenjaj do mile vojle. :/

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pernati jastuk ti se obavezno usmrdi nakon pranja u vešmašini kod kuće, jer perje u pravilu ne možeš adekvatno osušiti.
    Trebalo bi perje izvaditi iz - zaboravih kako se zove nije jastučnica nego ona prva navlaka?! - i prati i sušiti odvojeno te potom vratiti u novu navlaku.

Moj savjet je baci usmrđeni jastuk i nabavi neki jastuk tipa tempur. Lakši su za održavanje, a i manje se znoji.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

unutarnja navlaka je inlet
    a i ja preporučujem neki drugi materijal jer je perje nemoguće održavati u takvim "ekstremnim" 8) uvjetima

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

sto se tice samog mirisa, vidjela sam da tete u "odredu za cistocu" koriste sodu bikarbonu - pospes po jastuku kao secer u prahu o kolacu, ostavis neko vrijeme, onda nakon nekog vremena usisas i smrad se neutralizira. navodno, kazem, jer nisam probala, samo vidjela. a onda mozes usitniti potpourri i isto ga neko vrijeme ostaviti na jastuku pa usisati pa dobije svjez cvetast miris. navodno.
    no medutim, cini mi se da to samo rjesava posljedicu, a ne i uzrok, tj. ako jastuk smrdi, narocito ako su unutra pomijesani neadekvatno osuseno perje, znoj, grinje razne i tako, tko zna ceg ima unutra i sumnjam da ce bikarbona to rjesiti, bolje novi jastuk kupiti

Sramežljiva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Grozim se pomisli na jastuk punjen perjem. Brr... Na tvom bih mjestu kupila, ako treba, i nekoliko jastuka i mijenjala ih poput donjeg rublja - svakodnevno. Zašto ne? A ovaj s perjem već bi odavno bio u smeću.

Meni je neobično i kako ljudi zapravo rijetko mijenjaju jastuke. Kod nas je to potrošna roba. I uvijek obavezno kupimo one koji se mogu iskuhavati.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Godinama smo imali jastuke s perjem i onda sam kupila neke posteljina Škofina ili nešto slično i preporodili smo se. Nisam sigurna čime su točno punjeni. Ali perem ih u mašini i sušim u sušilici. Ponekad ih stavim u sušilicu i bez pranja "da ubijem grinje".

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

I ja imam isti problem sa MM, već razmišljam maknuti mu ovaj od perja koji obožava
    Prošlo ljeto smo jedan bacili i kupili neka dva ( nisu od perja ) i mjenjali ih svako malo. Funkcioniralo je cijelo ljeto, ali je sa dolaskom hladnijeg vremena kupio jastuk sa perjem i sebi i meni , Ovo ljeto ćemo opet sa ona dva, izdržat će valjda dva - tri mjeseca bez "svog" jastuka

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mm ima isti problem. jastuk od perja je letio van već prvih mjeseci zajedničkog života. sad ima odejin, pere se u prosjeku 2xtjedno po ovim vrućinama.
    perje - fuuuj!

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Kod nas je problem što je njemu jedino pravi jastuk ovaj sa perjem , ali izdrži ljeti bez njega... tako bi mogao i zimi ali ne, vrati mi moj jastuk sa perjem 8)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Moj M spava na vunenom

Lulu avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

i mi imamo odeja jastuke. uvališ u mašinu, skuhaš, osušiš i ko nov je. perje sam davno izbacila iz kuće upravo zato što se nikako nije dalo osušiti. a vadit perje van iz jastuka pa ga ponovno gurat unutra neću više nikad pokušat. prvi put je perje još mjesecima letjelo po kući.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Odeja-gdje kupiti u zg?
    Gledala sam na njihovoj stranici pa nema na hrvatskom.
    Imaju možda svoj dućan?

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj iki prvotno napisa
    Odeja-gdje kupiti u zg?
    Gledala sam na njihovoj stranici pa nema na hrvatskom.
    Imaju možda svoj dućan?
    Ovo bi bilo i moje pitanje...

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja sam Odeju kupila u Naš dom dućanu na džamiji

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa
    ja sam Odeju kupila u Naš dom dućanu na džamiji
    Tnx.
    Pogledat ću kod njih, baš me zanimaju i cijene i kolekcija.

Ima li možda neka naša firma tipa odeja?

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

prije 4 godine sam kupila vuneni dječji poplun, neka naša firma, po kvaliteti mi se čini jednak Odejinom...pogledam kad dođem doma

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Odejini jastuci - da li se peru jastuci ili samo navlake? I da li se mogu osušiti na suncu i od čega su?

Lulu avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

moji su odeja jastuci punjeni nekim sintetičkim vlaknima, nešto antialergijski. perem cijeli jastuk, centrifugiram i stavim na sunce da se suši.
    više se ne sjećam gdje sam ih kupila. :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •