Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: zubar + ortodont

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno zubar + ortodont

Ljudi zanima me koliko košta od prilike popravljanje zuba kod privatnog zubara (onako koliko vam uzme za plombe, brušenje, na kraju poliranje itd znači bez ikakvog vađenja zuba i nesvakidašnjih intervencija). I još nešto ako je netko stavljao ortodontski aparatić u ovoj malo odraslijoj dobi (preko 20 g.) koliko on košta i imate li nekog dobrog ortodonta za preporučiti, kakva su vaša iskustva s tim. Unaprijed hvala

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Prije nekih 2 godine sam platila fiksni aparatić samo za jednu čeljust i mobilni za drugu sa svim pregledima 3000 kn u Karlovcu. Ne znam da li je poskupilo u međuvremenu.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja zubarka (inače je ordinacija u draškovićevoj) za "najobičnije" popravljanje zuba naplaćuje 250 kuna. nedavno sam na jednom zubu imala komplikacije, dolazila sam jedno 3-4 puta prije nego je bio do kraja sređen - taj zub sam platila 400 kuna

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

fiksni aparatić sa keramičkim člancima kod nas košta oko 7000 kn
    popravak zuba ( bez liječenja ) je 200 kn

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Je li 7000 samo za jednu čeljust? Meni bi trebao ja predpostavljam za obje. I to bi voljela porculanski bijeli da se toliko ne vidi.

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja ti nosim fiksni aparat za gornju i donju celjust vec vise od pola godine. Kod mog ortodonta to kosta oko 8000-10 000 kn ovisno je li estetski ili obicni. Ja nosim obicni i to ti je cijena sa svim pregledima i zatezanjima. Mislim da se cijene otprilike tako krecu svugdje u Hr.
    A dob ti nema bas puno veze sa nosenjem aparata, osim sta do 18 mozes to rijesit preko socijalnog. Mom ortodontu najstariji pacijent ima 68 godina.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mislis da mogu to da stavim i posle 30-te? mislim na fiksnu :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo da vam kažem da nošenje fiksnog aparatića jako povećava
    rizik za obolijevanje od paradentoze :/

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam danas stavila fiksni aparat.

Cijena samog materijala (keramika, bijela, teflonska žica, prozirne gumice, tubusi na zubima) iznosi 7.300kn. Dijagnostika, roentgen, otisci, zatezanja, intervencije na zubima (znači, popravci ukoliko za njima bude potrebe), kontrole, mobilni aparatić nakon skidanja fiksnog - dodatnih 7.700kn. Dakle, cijena je 15.000kn.

Zašto tako skupo, pitate se. Zato što su materijali vrhunski. Analogno tome, ukoliko vaš zubar upotrijebi jeftiniji materijal, nekvalitetniji, cijena će se, dakako, spustiti.

Razlika u cijeni između bijelog, keramičkog, i srebrnog, metalnog, aparatića iznosi oko €250. Dakle, razlika nije u potpunosti zanemariva.

Cijela priča se odvija u Novoj bolnici u Dubravi, a ortodont je dr. Davor Jokić. Izvrstan stručnjak, sve pohvale.

Eh, da, glede godina, iznad 18 god. starosti sve plaćamo sami. A ja ću 30 iduće godine, tako da, što se tiče godina, nema nikakvih prepreka.

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Lex da li je cijena za obje čeljusti i donju i gornju? Boli li što je li neugodan osjećaj?

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dee dee prvotno napisa
    Lex da li je cijena za obje čeljusti i donju i gornju? Boli li što je li neugodan osjećaj?
    Za obje čeljusti. Boli i vrlo je neugodan osjećaj. Ne mogu ništa jesti, čeljusti mi se sklapaju na neprirodan način, dio koji se rasteže u stranu je za ne dodirnuti i vrlo sam živčana. Nisam uzela nikakve analgetike, unatoč savjetu ortodonta, budući da dojim i pokušavam izdržati. Žice mi ranjavaju unutrašnjost ustiju, iznutra obraze, i dosta mi krvari. Desni još ne krvare, makar je i to moguće.

Kupila sam i električnu četkicu za zube i irigator, jer bez toga ne mogu oprati zube.

Dakle, ako nemaš živaca za takvu torturu, nemoj stavljati.

Ah, da - zaboravi suho, orašasto voće, masline i slično. Svaki puta pukne bravica ukoliko zakačiš za nju.
    Zaboravi oblizeke... Sljedeća investicija mi je blender.

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

A joj, baš mi je žao. Ma i čula sam ja da to nije samo tako, staviš i skineš za godinu dana i sve super. Ima tu puno muke. Puno sreće u navikavanju

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •