Uvijek sam se pitala kako se uspiju odgojiti djeca s čvrstim (da ne kažem "kamenim" ) nacionalizmom u srcu.
Sad mi je malo jasnije. Ivana, hvala ti što si riješila moje dileme oko toga.
Nisam vjernik, ali na ovo samo mogu reći: "Božeeee... !!Pravi iskreni rodoljub voli svoju domovinu kao majku![]()
Bez brige, s ovakvim stavom kojeg imaš nitko od prisutnih ne bi ni mogao pomisliti da se ti baviš takvom sramotnom "rabotom" kao što je alternativa. Baš je to za krepati od smijeha. Zamisli, postoje i alternativci! WoooW!i onda se sjetih da bi me se moglo krivo shvatit, ono nismo mi konzervativci već "alternativci" nisam mislia na ljude koje se bave alternativom
Imaš pravo, i ovo je za odvaliti se od smijeha. (kršitelj koda)y je nešto prestrašno!Inače ti Hipijevski stvovi o stanovniku Svijeta su mi presmješni. Laughing. Zamisli, to su bili pripadnici pokreta koji je zastupao mir u svijetu, toleranciju, slobodu uma i tijela.... Zaista nešto užasno! I tako daleko od tvrdog nacionalizma, MPT-a i padanja u sevdah nad slikom splitske rive.
Ja je doživljavam kao ružno arhitektonsko rješenje, tebi dajem za pravo da je doživljavaš ekstatično i da joj se veseliš više nego rođenoj majci, ali užasno me smeta tvoja netolerancija koju ćeš očito prenijeti i na dijete koje po Pavlovljevom refleksu stavlja ručicu na srce na spomen Hrvatske.
Shvati da postoje i drugačiji ljudi koji gledaju šire, dalje od granica i nemoj s tolikom sprdnjom govoriti o kozmopolitskom duhu jer to vrijeđa.
Btw, zar nisu malo starije generacije s istim emocijama pjevale "Hej, Slaveni" ili onu koja počinje rječima: "Od Vardara pa do Triglava..." kao danas pjesme MPT?? Ista stvar, samo su se granice "stisnule u pranju". Ne mogu dozvoliti da mi crvene crte ucrtane na karti sužavaju poglede na svijet i ne osjećam se manje vrijednom zato jer ne "mazim kamen" ispred svog praga više nego bilo koji drugi kamen na kugli zemaljskoj. Svaki je jednako vrijedan. Svako drvo proizvodi kisik koji dišemo, hrvatski hrast ga ne proizvodi više od sekvoje na drugoj strani Zemlje.
I za kraj:
Statistički gledano, više Hercegovaca živi izvan svoje domovine nego u njoj. Vjerojatno zato jer obožavaju kamen po kojem hodaju pa ih tjera da hodaju sve više i duže i tako se slučajno nađu izvan njenih granicahercegovina nema plaže poput možda Havaja, ali ljudi koji tamo žive vole svoj kamen, koji ih je hranio, i branio..već sam rekla tuđe može biti i lijepše i bolje, ali nikada draže od tvoga!!!!!!!!!!!!!!
![]()