Imam curku od 3.5 god. i u zadnje vrijeme se stalno nesto duri![]()
To me izludjuje, neznam dal je to za promjenu neka faza ili smo malo razmazeni:?
Imam curku od 3.5 god. i u zadnje vrijeme se stalno nesto duri![]()
To me izludjuje, neznam dal je to za promjenu neka faza ili smo malo razmazeni:?
i moj sin je prešao u fazu durenja!kad mu nešto nije po volji prekida igu uzima svoje tješilice i na trosjed!![]()
nadam se da je faza,ali bolje i tako,nego do prije mjesec dana,za tako nešto u dreku![]()
i borna je u toj cudnoj fazi ,naljuti se za svaku sitnicu i ode u sobu,postao je jako neljubazan prema susjedima,do nedavno je sve pozravljao cak prije nego ga primjete a sad :shock:
Ja se više ne uzbuđujem zbog tog durenja![]()
Ako je idem tješiti ili gnjaviti da mi kaže kaj joj je, samo produljim agoniju. Pa sam sad naučila redosljed: naljuti se - demonstrativno ode u svoju sobu - odduri se i vrati se vesela ko da niš nije bilo i još smisli neki dobar razlog da počnemo pričat o nečem desetom![]()
durenje je proces
prihvatiš ga takvog
to je njihov način nošenja sa lošim vjestima tj. kad nije baš onako kako su se zamislili
kroz to prolaze sami, pustiš, proći će
tako se osamostaljuju u nošenju sa negativnim emocijama
moj se isto duri...ali za sve...ako nesto zariba i napravi sto ne smije a ja dreknem-duri se, ako mu ne kupim nesto-duri se, ako ne dobije stoti crtic -duri se-----i to sa suzama i urlanjem i onda kao mirenje u suzama ali je jako tuzan i duri se.....a ja se znojim od uzasa svaki puta dok ne otkrijem sta je sada, cemu objesena faca i suze i histerija i sve.....
i kod nas je isto uz obavezno: sad sam ljuta.jassi prvotno napisa
mene to više dovodi do ludila. jer je ona dnevno najmanje 50 puta na nešto ljuta, a najčešće bez razloga, ali uz obavezno bacanje po podu i plakanje.
ali najčešće ne bude uopće nikakvog ni razloga ni povoda, osim što se njoj sprdne bit ljuta i tako nam pilit mozak i živce.
npr. L. ajmo za stol, ručak je, operi ruke....
L.: neću, sad sam se naljutila na vas, aaaaaaa, buuuuuu, šmrc, vi ste zločesti, kako ste mi to mogli kazat, neću sad jest jer sam ljuta na vas......
ma za poludit.
ako je ignoriramo - urlanje da 7 sela odzvanja
ako je probamo smirit i vidit zašto je ljuta - urlanje da 5 sela odzvanja
ako kažemo da smo i mi ljuti zbog njenog ponašanja - urlanje da 3 sela odzvanjaju.
kad će proć ova faza, nama je prestrašna![]()
mi još nismo u ovoj skupini ali se već dugi m. brzo naduri....napući usta i prekriži ruke...kad mu se obratim samo me pogleda i kaže dosta :shock: