Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: Twinlab-Prenatal

Početno Twinlab-Prenatal

Svima veliki pozdrav!
    Možda je pitanje pomalo i glupo, ali evo, baš razmišljam....
    Naime, gledam na Twinlabovom Prenatalu da je dnevna doza 2 kapsule, a dvije kapsule zajedno imaju 8000 I.U. vitamina A, sad nije sve retinol, ali opet malo me muči je li to za trudnoću previše A vitamina ( dnevna potreba trudnice za tim vitaminom je svega oko 2600 I.U., a preporuča se uzimati prenatalni preparat koji nema više od 4000 I.U.).
    Tih 4000 I.U. ima upravo u jednoj kapsuli, ali ako uzimate jednu, dobivate manje i folne i željeza itd.
    Zanimaju me vaša razmišljanja i saznanja te, ako uzimate Twinlabov Prenatal, koliko kapsula dnevno, jedna ili dvije?
    E, jesam vas zadavila s ovim, ali draže mi je kad podijelimo zajedno dvojbe!
    Sve vas

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

JA sam uzimala po jednu "tabletu" dnevno.

Moja ginekologica je rekla da ako se netko redovito hrani (dorucak, rucak i vecera) dovoljna je jedna tableta.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

to ti je za amere dvi-jer oni jedu ajme, za nas je dosta jedna dnevno, barem sam ja tako pila..

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja pijem 2 .

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja ne pijem ni jednu, mislim da ni neću.... :/

Mucka

Početno Ja dvije...

Pijem dvije, ali baš sam se pitala u svezi s t im... Hm...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja pijem jednu ali još uzimam po pola tablete Folacina(folna kiselina).
    To mi se čini OK jer tako ne prekoračujem dnevne doze vitamina ,a folne uzimam sigurno dovoljno.

lidac2004

Početno

ja sam uzimala u pocetku trudnoce dvije pa sam imala problema sa probavom (stolicom),presla na jednu i tako do kraja trudnoce.
    sada pijem od natural wealtha zato sto na njemu bas pise da se uzima jedna tableta dnevno.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko se ja sjećam na bočici na originalnoj etiketi piše dvije, ali na našoj deklaraciji piše jedna.
    Ja sam pila jednu!

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a kako pijete folic? na kutiji pise da treba tri dnevno.

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Twinlab-Prenatal

Citiraj serena prvotno napisa
    gledam na Twinlabovom Prenatalu da je dnevna doza 2 kapsule, a dvije kapsule zajedno imaju 8000 I.U. vitamina A
    a pazi sad ovo:
    http://hrana.com/twinlab/prenatal.htm

SASTAV : četiri kapsule sadrže % RDA
    Vitamin A acetat 8000 I.U. 100
    Vitamin D3 400 I.U. 100
    Prirodni vit. E (d-alfa tokoferol sukcinat) 30 I.U. 100
    Vitamin C 120 mg 200
    Vitamin B-1 1.7 mg 100
    Vitamin B-2 2.0 mg 100
    Vitamin B-3 (niacinamid) 20 mg 100
    Vitamin B-6 2.5 mg 100
    Pantotenska kiselina 10 mg 100
    Vitamin B-12 8 mcg 100
    Biotin 300 mcg 100
    Folna kiselina 800 mcg 200
    PABA 2 mg *
    Hilin bitartarat 20 mg *
    Inositol 20 mg *
    Elementarni kalcij
    ( iz kalcij citrata i karbonata ) 1300 mg 100
    Elementarni magnezij
    ( iz magenezij oksida) 450 mg 100
    Elementarni kalij
    ( iz kalij citrata i klorida ) 10 mg *
    Elementarni cink
    ( iz keliranog cink citrata ) 15 mg 100
    Elementarni mangan
    ( iz keliranog mangan glukonata ) 2 mg 100
    Elementarno željezo
    ( iz keliranog fero fumarata )** 45 mg 250
    Elementarni bakar
    ( iz keliranog bakar glukonata )** 2 mg 100
    Elementarni jod
    ( iz kalij jodida ) 150 mcg 100

pa sad ti znaj da li je kolicina za jednu, dvije ili cetiri kapsule, ali ja u svakom slucaju odmah izgubim povjerenje.

ja za sada pije samo Folic Plus i to 2 dnevno (ipak se dosta kvalitetno hranim pa je valjda dovoljno).

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ege čini mi se da je Twinlab mijenjao koncentraciju vitamina u pojedinačnoj kapsuli, nemojte me držati za riječ, ali od nekud mi zvoni taj podatak.
    Možda ima koji farmaceut na forumu da na to objasni.
    I ja sam folic pila do 12. tjedna, a onda prešla na upravo njihov prenatal jer su mi magistre preporučile da uzmem njihov baš zbog vitamina A.
    Uzimam 2 kapsule jer imam 2 bebe - to mi je opravdanje.
    Ne znam koliko je uopće opravdano uzimati vitamine osim folne kiseline.
    Meni niti jedan ginekolog nije preporučivao vitamine osim folne i to se dr. sjetio tek nakon 6. tjedna kad je već i kasno uzimati, ako si u deficitu. Ja sam ju na sreću uzimala i prije trudnoće.

Početno

I ja mislim, gotovo sam sigurna, da je Twinlab mijenjao Prenatal, ali promjena se sastojala u tome da je prije doza bila 4 kapsule, a sad je sve što je bilo u 4 raspoređeno u 2 kapsule, tako da su prije 4 kps. sadržavale 8000 I.U. vitamina A, a sada tih 8000 I.U. ima u 2 kps.
    Još sam malo proučavala; tu količinu od 8000 I.U. čini 4800I.U. retinola i 3200 I.U. betakarotena. Jedini oblik koji u trudnoći može biti štetan u prevelikoj količini je upravo retinol (životinjskog podrijetla), a betakaroten (biljnog podrijetla) se smatra sigurnim.
    Nekako mislim da se ozbiljan proizvođač, a Twinlab je kao takav poznat, ne bi usudio staviti u prenatalni preparat količinu vitamina A koja bi bila škodljiva. Ali opet, nisam farmaceut, pa ne mogu po tom pitanju biti kompetentna.
    Neki drugi proizvođači, npr. njemački prenatalni vitamini Femibion, u svome sastavu imaju samo betakarotene, i to samo 3300 I.U.
    Kod nas ni nema neke šire ponude Prenatala, sve se vrti oko 2 proizvođača pa je izbor sužen. Na internetu sam malo istraživala sastav raznih prenatala koji se mogu naručiti, a to opet i nije baš jednostavno. Najviše mi se svidio sastav Pregnancy Plusa , koji u svom sastavu ima 5000 I.U. vitamina A, ali u cijelosti se ta količina sastoji samo od betakarotena, nema uopće retinola, ima oko 30 mg željeza i 600 mcg folne kiseline, i to sve u jednoj tableti.

Vjerojatno je jedna kapsula Twinlabovog Prenatala dovoljna uz dobru prehranu, a 2 sigurno ne mogu štetiti!
    Svima velika

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja sam u prvim mjesecima (do 12 tj) pila dnevno 2 x Folic a nakon tog a samo jedan Prenatal.
    Mislim da su dva previše, bolje je unositi sve potrebne sastojke kroz hranu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I ja sam tako.
    Prvih nekoliko tjedana Folnu kiselinu i sad Prenatal od Natural Wealth-a.

Uopće nisam čitala što piše na njemu. Nekako se ne želim još i s tim opterećivati.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja pijem New life od Calivite (kataloška prodaja) koji nema A vitamina. Sad sam baš provjerila za retinol, odvojeno ga navode i ima ga 2,5 mg u jednoj kapsuli (ja pijem 2 dnevno). Moja doktorica mi je upravo to što nema vit. A navela kao prednost.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

do 12.tj Folic plus 2 dnevno, a sad Prenatal od Natural Wealtha koji ima samo hrv.deklaraciju. I pise 1 dnevno, a tako mi je i doktorica rekla.
    I pise 1 tableta sadrzava-vitamin A (kao retinil acetat i beta karoten) 4000 I.J. sto je 100 % RDA (odnosi se na preporucene dnevne kolicine za trudnice i dojilje).

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam pila prvo Folic Plus, sada sam na Prenatalu (Natural Welth), po jedna dnevno. Da malo skrenem s teme u nekoliko navrata mi je bila mučnina od Prenatala, kada sam ga popila na prazan želudac (ne prakticiram ali se dogodilo) ili čak dva sata nakon jela želudac. Da li je netko imao slična iskustva? Skužila sam nakon 3 incidenta (inače nisam imala mučnine) i sada pazim da ga popijem odmah nakon jela.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Meni je napomenuto da se prenatal pije isključivo poslije jela, a doktorica mi je rekla 1 dnevno. Jučer sam počeal. Folic pijem već dva mjeseca 3 dnevno. Folna kiselina se ispiški ako je ima viška.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ja sam pila prenatal 1 dnevno i dobila sam nakon 4-5 dana nekakvu alergiju po grudima,trbuhu i skroz gore po nogama tako da sada više ne pijem

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja pijem twin labov prenatal,i to jedan dnevno.uz to doktorica mi je dala dodatno ujutro c vitamin i željezo,a navečer magnezij.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Podizem malo ovaj topic.
    Naime na zadnjem pregledu u subotu doc mi je rekao da si kupim Prenatal ... kako sam vec negdje ranije citala da je bolji Twinlabov ne znam zasto, ali nesto oko Vitamina A, pitala sam u par ljekarni ali svugdje su mi rekli da ga nemaju vec mjesecima?!
    Sad ovdje citam vasa ne bas dobra iskustva sa istim, obzirom da jos muku mucim sa mucninama (sad sam 11+3) nisam bas od volje eksperimentirati jer mi sve smeta, ali me zanima da li je Prenatal od NaturalWeltha jednako dobar ili da i dalje pokusam negdje naci Twinlabov?
    Frendica me nagovorila da probam onaj sok iz DMa, mislim da je **** i to mi je grozno/odvratno/bljak tako da to sigurno necu kupiti.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Meni su lijepo objasnili zakaj je najbolji Twinlabov - ja sam naravno zaboravila zasto. Pila sam jedan Prenatal dnevno uz jednu tabletu folne kiseline. Moja je muka s Prenatalom kaj me strasno napuhne.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Najveća prednost Twinlabovog prenatala je izostavljeni čisti vitamin A,dakle nalazi se u svojoj provitaminskoj formi u obliku beta-karotena i tijelo tada samo sintetizira potrebne količine vitamina A.
    Više imate ovdje

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj buca prvotno napisa
    Najveća prednost Twinlabovog prenatala je izostavljeni čisti vitamin A,dakle nalazi se u svojoj provitaminskoj formi u obliku beta-karotena i tijelo tada samo sintetizira potrebne količine vitamina A.
    Više imate ovdje
    nemojte nasjedati na ovo jer iz nekog razloga hrvatski uvoznik twinlaba daje krive informacije. Iako na svojoj web stranici negiraju kako njihov prenatal sadrzi retinyl palmitate, njihove bocice ga doista i sadrze, i to u prekomjernoj kolicini od 4200 IU. pogledajte samo specifikaciju na bocicama u ljekarnama prije nego kupite isti, i uvjerite cete se i same u to.

mislim da je natural wealth ipak bolja opcija od twinlaba jer ne sadrzi taj stetni vitamin A.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A meni pak rekli niti naturalwealth niti twinlab, nego preparat VitaMom od Kala! Ima netko iskustva s tim?

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

A ja sam, zbog iskustva prošle trudnoće i puunoo kila viška, odlučila - nikad više Prenatal!
    Ukoliko raznovrsno jedete - sigurna sam da nema potebe za njim!
    U prošloj trudnoći pila do 6 ili 7 mjeseca i dobila 18 kg, zadnja tri mjeseca kad ga nisam pila dobila jednu. Pisalo se već i o tome....
    Folna -da, prenatal - sigurno ne

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A moja ginekologica je protiv svih tih dodataka, pod uvjetom da je krvna slika ok.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Prenatala Twinlabovog nema nigdje ili ga ja ne mogu naci, u kojoj god ljekarni sam pitala rekli su mi da ga nemaju vec dugo ali ga ocekuju svaki dan ... mozda se ne uvozi zbog krivih deklaracija?!

Meni je krvna slika ok, osim malo snizenog zeljeza pa je doc rekao da bi on preporucio Prenatal a i zbog toga sto ide zima pa ima manji izbor svjezeg/sezonskog povrca i voca ...

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ovdje Twinlaba nema u ljekarnama nego u njihovoj trgovini. Molgo bi biti tako i u Zg. Popis trgovina je na: http://www.agram89.com/?ID=60

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ljekarne već 2 mjeseca nemaju twinlabov Prenatal zbog visoke doze vitamina A.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Hm, koliko sam ja shvatila Prenatal nema Vitamin A nego
    ne sadrži VITAMIN A jer prevelika količina A vitamina može izazvati oštećenje ploda, sadrži BETATEN - smjesu prirodnih karotena (beta karoten, lutein, likopen, zeaksantin, kriptoksantin) koji osiguravaju i sintezu A vitamina i antioksidativno djelovanje
    mislim ovo pise na njihovoj stranici, a opet deklaracija na stranici i na kutiji nije ista ... ma fakat mi nista nije jasno :/

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ja sam gledala jednu emisiju na tv i bilo je baš o vit. A, uglanvnom, više štete nego koristi-misli se na unos više od dozvoljenog duže vrijeme-čak ubrzava osteoporozu i neke druge bolesti
    mislim da su ovi vitamini iz bočice previše olako shvaćeni i čak i bezopasni
    hm, sad bih ih usporedila s onom famoznom Davorovom rečenicom -adaptirano je zlo!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kovke, i ja se slazem s tobom. Ja sam ovo vec vise puta pisala, nevezano za misljenje moje doktorice, nije mi jasno zasto bi jedna zdrava osoba sa urednom krvnom slikom pila te sinteticke vitamine?
    Valjda radi necije zarade? :?

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Valjda radi necije zarade?
    Zorana!

Bolje da se brinemo kako, koliko i što jedemo, nego ovi plastični vitamini!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •