Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 100

Thread: Što danas kuhate? (13. dio)

  1. #1
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default Što danas kuhate? (13. dio)

    Rekoh da otvarate novi topic za treću stranicu.
    Tc, tc, tc...

  2. #2
    MIJA 32's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    ZAGREB
    Posts
    3,516

    Default

    Ja danas ne kuham ništa ;cijeli dan sam na poslu.
    Pasala bi mi juhica,pa ako je netko blizu Malešnice može dostavit tanjur-dva neću se buniti

  3. #3
    MIJA 32's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    ZAGREB
    Posts
    3,516

    Default

    Kaj nitko ništa ne kuha danas :?

  4. #4

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    d.bistra
    Posts
    69

    Default

    Evo ja danas kuham krem juhu od šparoga :D i zanima me kakav recept sa šparogama jer ih imam doma napretek i jaaako ih volim na sve načine

  5. #5

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Ja danas radim rižu sa povrćem, piletinom i kobasama...sve zapečeno u rerni! njami njami

  6. #6

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Quote Originally Posted by Nani
    Ja danas radim rižu sa povrćem, piletinom i kobasama...sve zapečeno u rerni! njami njami
    Trudnica se vratila na topic "Recepti"

    Mi danas rucamo virsle (nista mi drugo nije palo na pamet), te nesto sto sam jucer jela u gostima, pa cu probat sama napravit.
    To "nesto" (budala nisam kuharicu pitala kako se zove i kako se pravi), je od izerendanog krompira. Uglavnom se pohuje i przi. A ja cu napravit tjesto poput razljevuse, samo stu cu sve to przit na tavi, a ne u rerni.
    Ko je skonto, skonto je
    Uz tu cu salatu od krastavaca

  7. #7
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Ja danas serviram na stol ostatke od jučerašnjeg Franovog tuluma. Tortilje, punjeni kruh i salata od paste, tunjevine i maslina.
    Ne da mi se ništa kuhati a i ostalo nam je svega.

  8. #8

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Ma ja sam tu stalno...ne mogu ja daleko od klope....

  9. #9

    Default

    To "nesto" (budala nisam kuharicu pitala kako se zove i kako se pravi), je od izerendanog krompira. Uglavnom se pohuje i przi. A ja cu napravit tjesto poput razljevuse, samo stu cu sve to przit na tavi, a ne u rerni.
    Snorki, mislim da je to nesto (po tvom opisu) rosti. Recept je u originalu svicarski, no on se radi bez tijesta.
    Vidi:
    http://www.cooks.com/rec/doc/0,1750,...251201,00.html

  10. #10

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Quote Originally Posted by dille
    To "nesto" (budala nisam kuharicu pitala kako se zove i kako se pravi), je od izerendanog krompira. Uglavnom se pohuje i przi. A ja cu napravit tjesto poput razljevuse, samo stu cu sve to przit na tavi, a ne u rerni.
    Snorki, mislim da je to nesto (po tvom opisu) rosti. Recept je u originalu svicarski, no on se radi bez tijesta.
    Vidi:
    http://www.cooks.com/rec/doc/0,1750,...251201,00.html
    Dille, mislim da nije Rosti.
    Ja pokusala napravit ono nepoznato sto sam spominjala, ali mi nije uspjelo. Strah me zivog krompira, da se ne daj Boze ne razbolimo.
    A MM je skoro prekljucer imao trovanje stomaka (ne od moje hrane), te koliko ga je boljelo pomisljali smo i na slijepo crijevo. I to trovanje je imao onaj dan kada sam pravila punjene paprike (one crvene)
    Mislim da je ovo tirolski recept.
    Ima li neko ideju za przeno povrce. Znaci, nesto kaloricno i mljac.

  11. #11

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    ne znam kud sa ovim pitanjem, pa stavljam ovdje na svastaru

    Posto sam top topova za slatka jela, treba mi savjet.
    Kupila sam kore za tortu, pa bih rado nekakav receptic za lagani fil. Sta da nabacim na te kore? banane mi najvise smekaju 8)
    Mislim da je Ivarica nedavno spominjala da je nesto slicno pravila?
    Ako neko ima recept, nek mi fino objasni, onako ko debilu, jer sam stvarno top za kolace

  12. #12
    nana's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    529

    Default

    Snorki, možeš skuhati puding okus čokolade, vanilije ili kaj hočeš, i pred kraj kuhanja dodati malo margarina, pustiti da se smjesa ohladi i onda je namazati na kore, i ostatak kreme staviti prek cijele torte, hehe. Fino je. Ja imam i recept za parfe kocke, ali u smjesu idu sirova jaja pa ti baš nebi preporučila

  13. #13

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    danas sam radila tortilje s povrčem i pohani karfiol.za desert muffini.
    za sutra nemam nikakvih ideja

  14. #14
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Quote Originally Posted by nana
    Snorki, možeš skuhati puding okus čokolade, vanilije ili kaj hočeš, i pred kraj kuhanja dodati malo margarina, pustiti da se smjesa ohladi i onda je namazati na kore, i ostatak kreme staviti prek cijele torte, hehe. Fino je. Ja imam i recept za parfe kocke, ali u smjesu idu sirova jaja pa ti baš nebi preporučila
    Baš sam ja tako pravila za Franov rođendan u nedjelju. Dolje kora(jedna), skuhala 2 pudinga od vanilije. Kad se puding ohladio, umiksala pola margarina od 250g, namazala na biskvit i gore poslagala izrezane jagode(možeš višnje, breskve..). Gore na to šlag. Mljac!

  15. #15

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Quote Originally Posted by ivancica
    Quote Originally Posted by nana
    Snorki, možeš skuhati puding okus čokolade, vanilije ili kaj hočeš, i pred kraj kuhanja dodati malo margarina, pustiti da se smjesa ohladi i onda je namazati na kore, i ostatak kreme staviti prek cijele torte, hehe. Fino je. Ja imam i recept za parfe kocke, ali u smjesu idu sirova jaja pa ti baš nebi preporučila
    Baš sam ja tako pravila za Franov rođendan u nedjelju. Dolje kora(jedna), skuhala 2 pudinga od vanilije. Kad se puding ohladio, umiksala pola margarina od 250g, namazala na biskvit i gore poslagala izrezane jagode(možeš višnje, breskve..). Gore na to šlag. Mljac!
    Ovo sutra, prekosutra probam :D

  16. #16

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    opet se niš ne kuha.mi smo danas klopali piceka u roli s krompirima i mlince i naravno salatu.nezaobilazan desert :proljetne kocke.

    sutra tj.već je sutra za ručak rezanci parma,ide ovako:

    TIJESTO:10 dkg špinata(ak nije smrznut onda ga treba skuhati i iskosati)
    40 dkg brašna
    2 jaja
    sol

    PRELJEV:malo maslaca
    10 dkg šampinjona,10 dkg graška,10 dkg pršuta,10 dkg parmezana i 2 dcl vrhnja za kuh.

    Od brašna , ocijeđenog špinata,jaja i soli zamjesiti tijesto.zatim ga razvaljati i malo prosušiti,te izrezati rezance široke 1 cm.U ključaj vodi kuhati 10-tak min.

    Na maslacu prodinstati šampinjone,dodati grašak(ja stavljam onaj iz konzerve),pršut na rezance i popržiti.Umiješati parmezan(može i neki drugi ribani sir,a može i bez njega) i vrhnje za kuhanje.
    Preliti preko tijesta.

  17. #17

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    mala preinaka za gornji recept.nije 10 dkg sira već 5 dkg.

  18. #18

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    473

    Default

    Imam pitanje, nemojte se smijati.

    Kako se radi grašak na maslacu?
    Ja to nikad ni jela ni vidjela, pa mi nije jasno jel to stvarno samo na maslacu? Ili ipak ima nekih caka dodatnih?

  19. #19

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Ja ti na maslac stavim i malo kapulice pa na to grašak i malo pelata i soli....i bude njami njami...

  20. #20
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Kuhani grašak malo "prevrneš" po tavi s maslacem i maaalo brašna. Može i bez brašna.
    A može i prezla, onda je abšmalcani.

  21. #21
    Brunda's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,882

    Default

    Juhica od povrća i kuhani štrukli s prezlima.

  22. #22

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    Ah,grah

  23. #23

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    473

    Default

    Hvala na uputama, mislila sam si da je tak.
    Probali smo danas i odlučili da se vraćamo na naš standardni čušpajz od graška :pljes:

  24. #24
    Brunda's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,882

    Default

    Z sutra sam dečkima skuhala juhu od povrća, rižu sa graškom i paprikom.
    A sutra će MM još nabaciti neke šnicle na tavu i začiniti salatu.

  25. #25

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    samo da vas pozdravim, moje drugarice vrijedne kuharice, drago mi je da se radi.... 8)

    ja u zadnje vrijeme uglavnom radim juhe, kuhanu ribu, lesade i vadim gotove zamrznute stvari koje je mama nakuhala iz frizera, pa se nemam cime hvaliti.

    puse vam saljem, uzivajte

  26. #26
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Ljuta sam

    Jucer kuhala krem juhu od spinata, zapeceni poriluk sa sampinjonima i piletinu u umaku od sampinjona i vrhnja. I sta se desi: moje dijete pojelo samo juhu, a muz samo piletinu - kao ne voli poriluk. A zapecen uopce ne lici na poriluk, jos je i otkuhan pa nema onaj miris koji ga odbija. Sta da im radim???? Sad ja moram tri dana zvakat istu hranu, a oni prasci se prave blesavi!!!! Od sad dobivaju samo zgance!!!

  27. #27

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Zgb, zapad
    Posts
    98

    Default

    zapeceni poriluk sa sampinjonima
    Kako to radiš?
    Zvuči famozno.

  28. #28
    Sonja29's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    na krilima vjetra...
    Posts
    2,303

    Default

    anci pp daš nam recept za to i meni to zvući jako dobro
    danas sam kuhala sarmu, juhu, sać (meso, krumpir, mrkva, gljive itd) za desert jafa tortu i dr. Bio nam je danas kako u HR kažu Kirvaj (zaštitnik župe) pa sam više spremala

  29. #29
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Ja sam danas bila jako lijena za kuhanje, možda jer cijeli dan pada kiša. U pećnicu sam stavila peći veliki pureći batak i mladi krompir. Uz to slatata od krastavca, rajčice i mladog luka. I kolač: jogurt pita s višnjama. Bilo je sve za 5!

  30. #30
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Najbolje da napravim i pozovem vas na rucak ... bar da netko samnom to pojede... Budem stavila malo kasnije, moram iskopati recept.

  31. #31
    andrea's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    zgb
    Posts
    2,374

    Default

    cure, evo mene da se pohvalim da sam jučer uspjela skuhati NAJGORI ručak od kada kuham; definitivno sam samu sebe nadmašila.

    naime, kuhala sam bob (prvi put), jer sam našla topic o bobu i sva sam se jadna nabrijala na to, a kad ono...
    to se jednostavno ne da riječima opisati koliko je to bilo grozno.
    mislim, bob mi je super, al ja sam presolila, pa sam odlijevala vodu u kojoj se sve kuhalo, pa nadolijevala novu, pa sve ispalo bljutavo, pa da "popravim" stvar dodam malo soja-sosa (!), pa opet preslano, pa opet odlijevaj, pa dodam vrhnja za kuhanje (jel me pratite ?), još uvijek bljutavo, pa dodam češnjaka i crvene paprike i još malo vegete i senfa (već sam bila krajnje očajna)...i ne sjećam se više čega sve ne.
    fuj.
    ne moram ni reći da mi je za to vrijeme i piletina izgorila. :D

  32. #32
    andrea's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    zgb
    Posts
    2,374

    Default

    sorry zbogradi ovih pustih smajlića; zaboravila se... sram, sram.

  33. #33
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Evo me. Vidim da danas nitko nista ne kuha. Nema veze, ja se ovih dana nakuhala i najela, pa cu sad to podijelit s vama. Jutros nisam stigla staviti recept za zapeceni poriluk jer sam imala puuuuno posla - kolega slavi jer mu se rodio mali Roko (cestitka njemu i mami), pa smo morali pojesti te gomile salata i narezaka sto ih je donio.

    Moram se pohvaliti da sam jucer napravila odlican rucak, pekla sam ORADE u pecnici (namjerno je velikim slovima jer su ribice to zasluzile), namazala samo sa soli i nista drugo od zacina, skuhala krompir i mrkvu, pa to skuhano stavila u tepsiju, zalila s maslinovim uljem i nekom mjesavinom zacina, na to stavila ribe i u pecnicu na pola sata. Uz to sarena salata i kemija od cesnjaka, persuna i maslinova ulja. Mljac!

    Pa sam onda sva u speedu jos i navecer skuhala rucak za danas, bob u mahunama sto nisam nikada radila i pitam se kako je ispalo jer nisam probala. Uz to cemo napraviti popecke.

    A sada, zapeceni poriluk na tebe je red.

    Otkuha se otprilike kila poriluka, moze i manje (pogotovo ako jedes sama, kao npr. ja ), nareze se na sitno. U tavu se na zagrijano ulje stavi nekoliko komada cesnjaka, dok se poprzi izvadi se i na to se stavi poriluk. Posolise se pobibere, povegeti... tko kako hoce. Dobro je dodati i malo muskatnog oraha. Nekoliko se minuta dinsta, a onda se baci u tepsiju. Uzme se nesto sampinjona (odokativno, vazno je imati neku kolicinu koja ce prekriti poriluk), opere i nareze na listice, malo se prodinsta na malo ulja i maslaca, i to se baci preko poriluka. Umuti se jedno kiselo vrhnje i jedno do dva jaja, pa se i to prelije preko svega. Ako ima puno materijala, a tepsija je manja, moze se slagati u slojevima. Pece se u pecnici na 180 - 200 stupnjeva 20 - 40 minuta, odnosno dok sve lijepo ne pozuti.
    Varijante na temu su pozeljne, npr. moze gore i sir, a umjesto sampinjona neko drugo povrce, a mozda i naresci...

  34. #34
    Sonja29's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    na krilima vjetra...
    Posts
    2,303

    Default

    Ja sam danas pravila tjesteninu sa faširanim mesom, gljivama,sirom i ostalim zaćinima i ide isto u rernu da se zapeće. Nešto slićno kao i poriluk.
    Ukućani kažu da je bilo 8) pa tko zna, možda i govore istinu

  35. #35
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Jos sam hepi zbog pohvala koje sam dobila za jucerasnji rucak - bob u mahunama, pa moram to podijeliti s vama. Muzic mi je rekao da mu je to najboji rucak koji sam skuhala do sada (zaboravio je na moje prefine lazanje :? ). Mislim da je tajna u konzervi tunjevine na koju sam slucajno naletila dok sam u ormaru trazila konzervu rajcice, i usput je ubacila u lonac.

    Danas, na krilima, radim pitu zeljanicu - natrpala sam frizider zelenjavom pa sad moramo isprazniti jer nema mjesta za nista drugo .

    Pozdrav svim kuharicama i onima koje ce to postati :D

  36. #36

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Ja sam mislila za danas napravit musaku od krompira i mesa, samo ne znam kako. Ustvari znam, ali onako odokativno 8)
    Mislila sam napraviti veknu od mesa, ali mi za to treba vise vremena, a pored Edite nama sanse da sta skuham. Nesto joj smeta kad ja stojim za kuhinjskom plocom i kuham :?

  37. #37
    MIJA 32's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    ZAGREB
    Posts
    3,516

    Default

    MM je jučer kuhao grah i tijesto.
    Radio je pravo domaće tijesto :D što meni uopće ne pada na pamet jer ne stignem.
    Jutros je taj grahek završio i sada imamo fini ručkić.
    Najviše volim kad on kuha a ovaj put nije ni kuhinju previše usvinjio

  38. #38
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    MIJA, šta je bilo s kiflicama?

  39. #39
    MIJA 32's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    ZAGREB
    Posts
    3,516

    Default

    Kaj ti to piše
    Danas ostatke imamo za desert;zbilja su jako fine Preporučam!

  40. #40
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Neću komentirati!
    Ostatci?!
    A bile dvije mjere!

  41. #41
    MIJA 32's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    ZAGREB
    Posts
    3,516

    Default

    Ma ne dvije jedna probna.

  42. #42

    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    173

    Default

    U vezi kiflica, i ja sam ih dobila jako malo, a sigurno je radila duplu smjesu.

    A da su bile dobre to priznajem, ali mislim pa ja sam joj dala recept pa se to podrazumijeva

    Danas ću se probati ogrebati za grah

  43. #43

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    mi smo danas klopali saft i tijesto,te muffine za kojima su klinci poludili pa ih pečem svaki drugi dan.

    sutra ću raditi bob s krumpirom na lešo jer kad god otvorim recepte samo piše bob,bob,bob..pa ga moram onda i ja skuhati.morat ću i neko meso nabaciti uz to

  44. #44
    andrea's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    zgb
    Posts
    2,374

    Default

    Quote Originally Posted by dolega
    sutra ću raditi bob s krumpirom na lešo jer kad god otvorim recepte samo piše bob,bob,bob..pa ga moram onda i ja skuhati.morat ću i neko meso nabaciti uz to
    imaš moj super- recept

  45. #45
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Drago mi je da se siri bobomanija. Andrea - ne odustaj!!!!

  46. #46

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Zgb, zapad
    Posts
    98

    Default

    Hvala za recept. Danas ipak kuham čušpajz od poriluka. Ja i Noel smo sami pa radim najjednostavnije.
    Sutra ću šufnudle i neki saft. Možda od boba da budem u trendu. I juhu i salatu.

  47. #47
    Sonja29's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    na krilima vjetra...
    Posts
    2,303

    Default

    Ja sam danas kuhala poriluk po anchinom receptu. Meni je 8)

  48. #48

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    U autu
    Posts
    298

    Default

    Huchi,a što su šufnudle :/

  49. #49
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Quote Originally Posted by ifi
    Huchi,a što su šufnudle :/


    To su ti kao mali valjušci od tijesta koje možeš pripremiti na slano i na slatko. Ja obožavam s pekmezom. I nisam ih pravila sto godina. Baš bih mogla.

  50. #50
    MIJA 32's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    ZAGREB
    Posts
    3,516

    Default

    Samo da se pohvalim da danas ne kuham ništa :D
    Danas je obiteljsko okupljanje kod mame;slavi 57 rođendan.
    Bit će dobar meni:juhica,meseko,grafče( njam,njam),raznih salatica,orahnjača,makovnjača,išleri (njam,njam),kiflice (one fenomenalne od Naty),Schwarcvald torta(ne znam kak se točno piše) i još jedna super torta s jagodama koju smo sinoć Naty i ja radile do sitnih noćnih sati (ona će napisati recept).
    Obožavam takve ručkiće,mama nas uvijek nakrca za doma tako da za sutra kuham juhicu sa domaćim rezancima (koje je MM napravio) i to je to.Konačno ću se malo odmoriti preko vikenda.
    Prava sam vrijedna domaćica

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •