Rekoh da otvarate novi topic za treću stranicu.
Tc, tc, tc...
Rekoh da otvarate novi topic za treću stranicu.
Tc, tc, tc...
Ja danas ne kuham ništa ;cijeli dan sam na poslu.
Pasala bi mi juhica,pa ako je netko blizu Malešnice može dostavit tanjur-dvaneću se buniti
![]()
Evo ja danas kuham krem juhu od šparoga :D i zanima me kakav recept sa šparogama jer ih imam doma napretek i jaaako ih volim na sve načine
Ja danas radim rižu sa povrćem, piletinom i kobasama...sve zapečeno u rerni! njami njami
Trudnica se vratila na topic "Recepti"Nani prvotno napisa
![]()
Mi danas rucamo virsle (nista mi drugo nije palo na pamet), te nesto sto sam jucer jela u gostima, pa cu probat sama napravit.
To "nesto" (budala nisam kuharicu pitala kako se zove i kako se pravi), je od izerendanog krompira. Uglavnom se pohuje i przi. A ja cu napravit tjesto poput razljevuse, samo stu cu sve to przit na tavi, a ne u rerni.
Ko je skonto, skonto je![]()
Uz tu cu salatu od krastavaca![]()
Ja danas serviram na stol ostatke od jučerašnjeg Franovog tuluma. Tortilje, punjeni kruh i salata od paste, tunjevine i maslina.
Ne da mi se ništa kuhati a i ostalo nam je svega.
Ma ja sam tu stalno...ne mogu ja daleko od klope....![]()
Snorki, mislim da je to nesto (po tvom opisu) rosti. Recept je u originalu svicarski, no on se radi bez tijesta.To "nesto" (budala nisam kuharicu pitala kako se zove i kako se pravi), je od izerendanog krompira. Uglavnom se pohuje i przi. A ja cu napravit tjesto poput razljevuse, samo stu cu sve to przit na tavi, a ne u rerni.
Vidi:
http://www.cooks.com/rec/doc/0,1750,...251201,00.html
Dille, mislim da nije Rosti.dille prvotno napisa
Ja pokusala napravit ono nepoznato sto sam spominjala, ali mi nije uspjelo. Strah me zivog krompira, da se ne daj Boze ne razbolimo.
A MM je skoro prekljucer imao trovanje stomaka (ne od moje hrane), te koliko ga je boljelo pomisljali smo i na slijepo crijevo. I to trovanje je imao onaj dan kada sam pravila punjene paprike (one crvene)
![]()
Mislim da je ovo tirolski recept.
Ima li neko ideju za przeno povrce. Znaci, nesto kaloricno i mljac.
ne znam kud sa ovim pitanjem, pa stavljam ovdje na svastaru![]()
Posto sam top topova za slatka jela, treba mi savjet.
Kupila sam kore za tortu, pa bih rado nekakav receptic za lagani fil. Sta da nabacim na te kore? banane mi najvise smekaju 8)
Mislim da je Ivarica nedavno spominjala da je nesto slicno pravila?
Ako neko ima recept, nek mi fino objasni, onako ko debilu, jer sam stvarno top za kolace![]()
Snorki, možeš skuhati puding okus čokolade, vanilije ili kaj hočeš, i pred kraj kuhanja dodati malo margarina, pustiti da se smjesa ohladi i onda je namazati na kore, i ostatak kreme staviti prek cijele torte, hehe. Fino je. Ja imam i recept za parfe kocke, ali u smjesu idu sirova jaja pa ti baš nebi preporučila![]()
danas sam radila tortilje s povrčem i pohani karfiol.za desert muffini.
za sutra nemam nikakvih ideja
Baš sam ja tako pravila za Franov rođendan u nedjelju. Dolje kora(jedna), skuhala 2 pudinga od vanilije. Kad se puding ohladio, umiksala pola margarina od 250g, namazala na biskvit i gore poslagala izrezane jagode(možeš višnje, breskve..). Gore na to šlag. Mljac!nana prvotno napisa
Ovo sutra, prekosutra probam :Divancica prvotno napisa
opet se niš ne kuha.mi smo danas klopali piceka u roli s krompirima i mlince i naravno salatu.nezaobilazan desert :proljetne kocke.
sutra tj.već je sutra za ručak rezanci parma,ide ovako:
TIJESTO:10 dkg špinata(ak nije smrznut onda ga treba skuhati i iskosati)
40 dkg brašna
2 jaja
sol
PRELJEV:malo maslaca
10 dkg šampinjona,10 dkg graška,10 dkg pršuta,10 dkg parmezana i 2 dcl vrhnja za kuh.
Od brašna , ocijeđenog špinata,jaja i soli zamjesiti tijesto.zatim ga razvaljati i malo prosušiti,te izrezati rezance široke 1 cm.U ključaj vodi kuhati 10-tak min.
Na maslacu prodinstati šampinjone,dodati grašak(ja stavljam onaj iz konzerve),pršut na rezance i popržiti.Umiješati parmezan(može i neki drugi ribani sir,a može i bez njega) i vrhnje za kuhanje.
Preliti preko tijesta.
mala preinaka za gornji recept.nije 10 dkg sira već 5 dkg.
Imam pitanje, nemojte se smijati.
Kako se radi grašak na maslacu?![]()
Ja to nikad ni jela ni vidjela, pa mi nije jasno jel to stvarno samo na maslacu? Ili ipak ima nekih caka dodatnih?
Ja ti na maslac stavim i malo kapulice pa na to grašak i malo pelata i soli....i bude njami njami...
Kuhani grašak malo "prevrneš" po tavi s maslacem i maaalo brašna. Može i bez brašna.
A može i prezla, onda je abšmalcani.
Juhica od povrća i kuhani štrukli s prezlima.
Ah,grah![]()
Hvala na uputama, mislila sam si da je tak.
Probali smo danas i odlučili da se vraćamo na naš standardni čušpajz od graška :pljes:
Z sutra sam dečkima skuhala juhu od povrća, rižu sa graškom i paprikom.
A sutra će MM još nabaciti neke šnicle na tavu i začiniti salatu.
samo da vas pozdravim, moje drugarice vrijedne kuharice, drago mi je da se radi.... 8)
ja u zadnje vrijeme uglavnom radim juhe, kuhanu ribu, lesade i vadim gotove zamrznute stvari koje je mama nakuhala iz frizera, pa se nemam cime hvaliti.
puse vam saljem, uzivajte![]()
Ljuta sam![]()
Jucer kuhala krem juhu od spinata, zapeceni poriluk sa sampinjonima i piletinu u umaku od sampinjona i vrhnja. I sta se desi: moje dijete pojelo samo juhu, a muz samo piletinu - kao ne voli poriluk. A zapecen uopce ne lici na poriluk, jos je i otkuhan pa nema onaj miris koji ga odbija. Sta da im radim???? Sad ja moram tri dana zvakat istu hranu, a oni prasci se prave blesavi!!!! Od sad dobivaju samo zgance!!!![]()
Kako to radiš?zapeceni poriluk sa sampinjonima
Zvuči famozno.
anci pp daš nam recept za to i meni to zvući jako dobro
danas sam kuhala sarmu, juhu, sać (meso, krumpir, mrkva, gljive itd) za desert jafa tortu i dr. Bio nam je danas kako u HR kažu Kirvaj (zaštitnik župe) pa sam više spremala
Ja sam danas bila jako lijena za kuhanje, možda jer cijeli dan pada kiša. U pećnicu sam stavila peći veliki pureći batak i mladi krompir. Uz to slatata od krastavca, rajčice i mladog luka. I kolač: jogurt pita s višnjama. Bilo je sve za 5!
Najbolje da napravim i pozovem vas na rucak ... bar da netko samnom to pojede... Budem stavila malo kasnije, moram iskopati recept.
cure, evo mene da se pohvalim da sam jučer uspjela skuhati NAJGORI ručak od kada kuham; definitivno sam samu sebe nadmašila.![]()
naime, kuhala sam bob (prvi put), jer sam našla topic o bobu i sva sam se jadna nabrijala na to, a kad ono...![]()
to se jednostavno ne da riječima opisati koliko je to bilo grozno.
mislim, bob mi je super, al ja sam presolila, pa sam odlijevala vodu u kojoj se sve kuhalo, pa nadolijevala novu, pa sve ispalo bljutavo, pa da "popravim" stvar dodam malo soja-sosa (!), pa opet preslano, pa opet odlijevaj, pa dodam vrhnja za kuhanje (jel me pratite ?), još uvijek bljutavo, pa dodam češnjaka i crvene paprikei još malo vegete i senfa (već sam bila krajnje očajna)...i ne sjećam se više čega sve ne.
fuj.
ne moram ni reći da mi je za to vrijeme i piletina izgorila. :D
sorry zbogradi ovih pustih smajlića; zaboravila se... sram, sram.
Evo me. Vidim da danas nitko nista ne kuha. Nema veze, ja se ovih dana nakuhala i najela, pa cu sad to podijelit s vama. Jutros nisam stigla staviti recept za zapeceni poriluk jer sam imala puuuuno posla - kolega slavi jer mu se rodio mali Roko (cestitka njemu i mami), pa smo morali pojesti te gomile salata i narezaka sto ih je donio.
Moram se pohvaliti da sam jucer napravila odlican rucak, pekla sam ORADE u pecnici (namjerno je velikim slovima jer su ribice to zasluzile), namazala samo sa soli i nista drugo od zacina, skuhala krompir i mrkvu, pa to skuhano stavila u tepsiju, zalila s maslinovim uljem i nekom mjesavinom zacina, na to stavila ribe i u pecnicu na pola sata. Uz to sarena salata i kemija od cesnjaka, persuna i maslinova ulja. Mljac!
Pa sam onda sva u speedu jos i navecer skuhala rucak za danas, bob u mahunama sto nisam nikada radila i pitam se kako je ispalo jer nisam probala. Uz to cemo napraviti popecke.
A sada, zapeceni poriluk na tebe je red.
Otkuha se otprilike kila poriluka, moze i manje (pogotovo ako jedes sama, kao npr. ja), nareze se na sitno. U tavu se na zagrijano ulje stavi nekoliko komada cesnjaka, dok se poprzi izvadi se i na to se stavi poriluk. Posolise se pobibere, povegeti... tko kako hoce. Dobro je dodati i malo muskatnog oraha. Nekoliko se minuta dinsta, a onda se baci u tepsiju. Uzme se nesto sampinjona (odokativno, vazno je imati neku kolicinu koja ce prekriti poriluk), opere i nareze na listice, malo se prodinsta na malo ulja i maslaca, i to se baci preko poriluka. Umuti se jedno kiselo vrhnje i jedno do dva jaja, pa se i to prelije preko svega. Ako ima puno materijala, a tepsija je manja, moze se slagati u slojevima. Pece se u pecnici na 180 - 200 stupnjeva 20 - 40 minuta, odnosno dok sve lijepo ne pozuti.
Varijante na temu su pozeljne, npr. moze gore i sir, a umjesto sampinjona neko drugo povrce, a mozda i naresci...
Ja sam danas pravila tjesteninu sa faširanim mesom, gljivama,sirom i ostalim zaćinima i ide isto u rernu da se zapeće. Nešto slićno kao i poriluk.
Ukućani kažu da je bilo 8) pa tko zna, možda i govore istinu![]()
Jos sam hepi zbog pohvala koje sam dobila za jucerasnji rucak - bob u mahunama, pa moram to podijeliti s vama. Muzic mi je rekao da mu je to najboji rucak koji sam skuhala do sada(zaboravio je na moje prefine lazanje :? ). Mislim da je tajna u konzervi tunjevine na koju sam slucajno naletila dok sam u ormaru trazila konzervu rajcice, i usput je ubacila u lonac.
Danas, na krilima, radim pitu zeljanicu - natrpala sam frizider zelenjavom pa sad moramo isprazniti jer nema mjesta za nista drugo.
Pozdrav svim kuharicama i onima koje ce to postati :D
Ja sam mislila za danas napravit musaku od krompira i mesa, samo ne znam kako. Ustvari znam, ali onako odokativno 8)
Mislila sam napraviti veknu od mesa, ali mi za to treba vise vremena, a pored Edite nama sanse da sta skuham. Nesto joj smeta kad ja stojim za kuhinjskom plocom i kuham :?
MM je jučer kuhao grah i tijesto.
Radio je pravo domaće tijesto :D što meni uopće ne pada na pametjer ne stignem.
Jutros je taj grahek završio i sada imamo fini ručkić.
Najviše volim kad on kuhaa ovaj put nije ni kuhinju previše usvinjio
![]()
MIJA, šta je bilo s kiflicama?
Kaj ti to piše![]()
Danas ostatke imamo za desert;zbilja su jako finePreporučam!
Neću komentirati!
Ostatci?!
A bile dvije mjere!
U vezi kiflica, i ja sam ih dobila jako malo, a sigurno je radila duplu smjesu.![]()
A da su bile dobre to priznajem, ali mislim pa ja sam joj dala recept pa se to podrazumijeva![]()
![]()
Danas ću se probati ogrebati za grah![]()
mi smo danas klopali saft i tijesto,te muffine za kojima su klinci poludili pa ih pečem svaki drugi dan.
sutra ću raditi bob s krumpirom na lešo jer kad god otvorim recepte samo piše bob,bob,bob..pa ga moram onda i ja skuhati.morat ću i neko meso nabaciti uz to
Drago mi je da se siri bobomanija. Andrea - ne odustaj!!!!
Hvala za recept. Danas ipak kuham čušpajz od poriluka. Ja i Noel smo sami pa radim najjednostavnije.
Sutra ću šufnudle i neki saft. Možda od bobada budem u trendu. I juhu i salatu.
Ja sam danas kuhala poriluk po anchinom receptu. Meni je 8)
Huchi,a što su šufnudle :/
ifi prvotno napisa
To su ti kao mali valjušci od tijesta koje možeš pripremiti na slano i na slatko. Ja obožavam s pekmezom. I nisam ih pravila sto godina. Baš bih mogla.
Samo da se pohvalim da danas ne kuham ništa :D
Danas je obiteljsko okupljanje kod mame;slavi 57 rođendan.
Bit će dobar meni:juhica,meseko,grafče( njam,njam),raznih salatica,orahnjača,makovnjača,išleri (njam,njam),kiflice (one fenomenalne od Naty),Schwarcvald torta(ne znam kak se točno piše) i još jedna super torta s jagodama koju smo sinoć Naty i ja radile do sitnih noćnih sati (ona će napisati recept).
Obožavam takve ručkiće,mama nas uvijek nakrca za doma tako da za sutra kuham juhicu sa domaćim rezancima (koje je MM napravio) i to je to.Konačno ću se malo odmoriti preko vikenda.
Prava sam vrijedna domaćica![]()
![]()
![]()