Results 1 to 6 of 6

Thread: Dijete i telefon

Default Dijete i telefon

Po prirodi sam dosta nespretna i često padam. Ne lomim se, al ima vremena. U jednom od zadnjih hvatanja po zraku uplašila sam se što bi moja kčer, koja ima nepunih pet godina, da ja ozbiljno padnem, polomim se ili padnem u nesvjest. U kojoj se dobi može ili treba naučiti dijete zvati na telefon ili neki drugi način kojim može pomoći meni ili sebi?

...pa kad si već tako "spretna" onda je bolje da joj što prije pokažeš gdje stoje telefoni za hitne slučajeve

mislim da nikad nije prerano ako dijete razumije i pokazuje volju da usvoji nešto...

želim ti što manje padova i nezgoda

sorciere's Avatar

u kojoj dobi? krajnje vrijeme je ...
    nauči ju 92, 93, 94... ili 112 - što ti je zgodnije.

kikica se s 3 godine javljala na telefon. čak mi je i poruku prenesla :shock: ... da je zvala teta a. i da ima za nas poklon... a teti je rekla da sam ja u dućanu... teta naravno nije vjerovala, a kad sam joj ja potvrdila, htjela me zatući (nije me bilo 10-15 minuta)...

Ma zna se ona javljat na telefon, to odavno. Naravno, bojim se da te važne brojeve neće zvati iz dosade ili nekog drugog poriva. Jedan klinac koji je sa mnom živio u istoj obitelji, imao je naviku zvat vatrogasce. Za svaku sitnicu, a već je bio pred pubertet. Vatrogasci su bili presretni.

sorciere's Avatar

na tebi je da joj objasniš...

ako zove bez potrebe - reci joj da netko bolestan neće dobiti doktora i da će ga (nešto) jako boliti... da policija neće uhvatiti lopova... da vatrogasci neće ugasiti požar...

objasni joj da je sad velika, i da to treba znati. daj joj malo kredita ... može ona to

Probat ćemo. I za svaki slučaj pronači ču jaaako dekoltiranu majicu
    ako naleti naki ljuti striček vatrogasac.
    Bok !