Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 250

Tema: prestanak pušenja

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno prestanak pušenja

danas u ponoć prestajem pušiti, pa molim sve curke da me podrže u ovom, a ja ću vam se javiti kako mi ide. E da, još jedna malo neortodoksna želja, molim da me se pljuje što sam uopće počela pušiti nakon što sam izdržala bez cigarete cijelu trudnoću i period dok sam dojila. Hvala. Otvoriti ću svaki put kad mi dođe velika želja da zapalim.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

hoćeš reći da već punih 10 minuta nisi zapalila cigaru?

čestitam!

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam prestala pušiti prije 4 god. kad sam ostala trudna sa starijim sinom. Sve je bilo ok i nikakve želje za cigaretom sve dok nisam rodila mlađeg. E od tad je prošla godina dana i ja se svakodnevno borim sama sa sobom da ne zapalim jednu.
    Evo i sad bih jednu zdimila ono filtera grrrr. kako me to ljuti.

Drži se

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

puno srece, nadam se da ces ustrajati u svojoj odluci
    Kada ti dodje da zapalis sjeti se: "Ti si nepusac"

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj monax prvotno napisa
    Evo i sad bih jednu zdimila
    khm...a ovo bi kao trebao biti topic podrške?

i ja sam prestala kad sam ostala trudna (2 godine nepušačkog staža brojim :bravo ja i istina...dođe i meni da zapalim, al onda se sjetim onog vječitog kašljanja, smrdljive kose, robe...sjetim se one glupe ovisnosti kad mi je trebala cigara da bih bila normalna, da bi mogla uopće razmišljati....ne hvala, ne bih više

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Može joj biti podrška to što se borim da ne zapalim već godinu dana.
    Htjela sam reći da se može, samo treba jako htjeti.
    Nekad osjetim miris svježe otvorene kutije i onda fino posegnem za čokoladom ili nešto za grickanje i sad tamanim od djece smokiće

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Savjet -ne hvalit se svima kako več ne pušiš 60 min osim na forumu

Koliko ti nebi željela da tvoje djete puši, isto toliko ni ono ne želi da njegova mamica puši

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja ću ti samo zaželit sretno - veselim se zbog tvoje odluke :D !

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

sretno elin!

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

sretni i puno ~~~~~~~~~~~~~

ja sam prestala davno, pred 12 godina - jednostavno vi više nisu pasale...
    mm je prestao pre 3 godine, kad sam ostala trudna...

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~sretno
    MM ne pusi nekih 5 dana (bio je bolestan), nadam se da ce i on uspjeti

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

~~~~~~~~~~~ Da ustrajes!
    Ja sam nepusac vec 8 godina i zasad ne zelim ponovo poceti.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sretno!
    1.8. bit će tri godine kako sam i ja nepušač i strašno sam ponosna na to. Meni je bilo najteže prva tri mjeseca, a zadnjih pola godina se i jedva mogu sjetiti da sam nekad pušila, samo kad se treba hvaliti

Evo jedan mali podsjetnik:

Benefits
    When smokers quit, within twenty minutes of smoking that last cigarette the body begins a series of changes.

At 20 minutes after quitting:
    blood pressure decreases
    pulse rate drops
    body temperature of hands and feet increases

At 8 hours:
    carbon monoxide level in blood drops to normal
    oxygen level in blood increases to normal

At 24 hours:
    chance of a heart attack decreases

At 48 hours:
    nerve endings start regrowing
    ability to smell and taste is enhanced
    The first year after quitting:

At 2 weeks to 3 months:

circulation improves
    walking becomes easier
    lung function increases

1 to 9 months:
    coughing, sinus congestion, fatigue, shortness of breath decreases

1 year:
    excess risk of coronary heart disease is decreased to half that of a smoker

Long-term Benefits of Quitting

At 5 years:

from 5 to 15 years after quitting, stroke risk is reduced to that of people who have never smoked.

At 10 years:
    risk of lung cancer drops to as little as one-half that of continuing smokers
    risk of cancer of the mouth, throat, esophagus, bladder, kidney, and pancreas decreases
    risk of ulcer decreases

At 15 years:
    risk of coronary heart disease is now similar to that of people who have never smoked
    risk of death returns to nearly the level of people who have never smoked

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

elin bravo i cestitam....ja sam bila pusac trinaest godina i prestala sam ima godinu dana. Moja velika podrska i ustraj u svojoj odluci.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

prije nego idem dalje da vam se javim i velim da sam podbacila. Opet zapalila.
    Danas se opet spremam ponovno. Neću odustati dok ne prestanem. Prijedlozi za dalje i pljuvanje mene i moje slabosti, molim.
    Zašto uopće mislim da mi je cigareta potrebna da bi normalno funkcionirala? Kao da mi treba nastati klik u glavi. Imam ja jaku volju, ali moram samo pronaći snagu u sebi (kako sam pronašla kad sam saznala za trudnoću).

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj elin prvotno napisa

joj kak volim kad opajdariš po svom identitetu!!!!

kad dijete uči hodati, i opadne na riticu - jel smatraš da je podbacilo? sigurno ne... smatraš da ono to može, da će to savladati s vremenom, i da ćeš mu u tome pomoći...

dat ćeš mu svoju podršku, kao što ju mi dajemo tebi!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Danas se opet spremam ponovno. Neću odustati dok ne prestanem. Prijedlozi za dalje i pljuvanje mene i moje slabosti, molim.
    Zašto uopće mislim da mi je cigareta potrebna da bi normalno funkcionirala? Kao da mi treba nastati klik u glavi. Imam ja jaku volju, ali moram samo pronaći snagu u sebi (kako sam pronašla kad sam saznala za trudnoću).
    Ajde, ajde. Znam da si ljuta, ali budi malo blaža prema sebi . Zbrajaj one koje nisi popušila. Ja i dalje navijam, of skroz.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

nikad nisam imala više cvijeća u vrtu nego kad sam prestala pušiti...
    kad god me je uhvatila želja za cigaretom uzela bi motičicu i otišla sadit, čupat, kopat...

ne pušim 2,5 godine.

i danas me hvata želja za zapalit, a nekad i podbacim ...

ali sve to u radni staž
    sretno

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kao da mi treba nastati klik u glavi. Imam ja jaku volju, ali moram samo pronaći snagu u sebi (kako sam pronašla kad sam saznala za trudnoću).

Pa dobro jesi li odlučila ili nisi Za odluku ti je potrebno max 3 dana
    Sve teoretski znaš no mora da si nekakva teatralna ženska koja voli stvarat dramu oko svega i uvjek imat oko čega jadikovat i sebe pljuvat kako ona to nemože :/ Jadna moš mislit

Jesam pretjerala

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

elin, budi malo manje kriticna prema sebi
    Ponekada je lako donijeti odluku nakon popusene cigarete, ali kada krene kriza eeeee to je druga prica.
    Fizicka ovisnost je najmanji problem, ona psihicka je najveci.
    Kliknut ce ti kada ces se najmanje nadati, a onda ces se cuditi sto ti je toliko trebalo.
    Sigurno ces uspjeti, nisu svu uspjeli iz prve, padamo da bi se naucili dizati, sretno dalje

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jednom ćes uspjeti. Ja sam pokušavala već jedno desetak puta i nisam pušila po godinu dana ali uvijek bi gledala kako da zapalim i užicam cigaretu. Sada ne pušim već 6 mjeseci i cigareta mi nije pala na pamet od prvog dana zahvaljujući knjizi "Lako je prestati pušitit". Najvažnije je odlučiti i pomiriti se s tim da više NIKADA nećeš pušiti.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

i ja muku mučim s tim otkad su mi ispiti počeli...

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

još uvijek je situacija ostala ista, dok sam na poslu pušim, kad dođem doma ne zapalim niti jednu. Čekam vikend, neka barem dva dana prođu bez cigarete, onda će biti lakše. Ubi me taj stres, iako sam čitala da cigareta još dodaje stres dok ljudi misle da ga smanjuje.
    Najgore u svemu tome je što sam prestala, i zašto, zašto, zašto sam opet počela. Zašto sam mislila da ja to mogu kontrolirati, kako mi je ta glupost uopće pala na pamet. Svaki dan se ponavlja, popušim zadnju na poslu, dođem doma i do spavanja ništa, i ujutro ništa (čak me niti ne vuče želja), ali čim dođem na posao odmah sam luda i zapalila bi i idem kupiti i zapalim. Koji sam ja glupi konj (sorry, konji su dobre, divne i plemenite životinje).

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Elin, možda samo na taj način bježiš i braniš se od nekog.

Ja sam pušila 10 godina, pa sada ne pušim već hmm... ne znam ni koliko... jedno 4-5 sigurno...
    Od cigareta mi je muka danas, ali još uvijek bi je zapalila, jer mi je pružala sigurnost, i nekako .... znaš ono sa Yorka "s cigaretom nisi sam"? Tako sam se ja osjećala.
    U kafiću kada bi sama sjedila pušila bih i to mi je bila kao obrana, tj. osjećala bih se sigurnije.

Sada kada sam prestala pušiti nemam više taj osjećaj i mogu čak sjediti sama u kafiću!

To za nervozu je živa istina, i kada prestaneš pušiti i kada se nađeš u situaciji da bi zapalila (ali ti više ne pušiš, je li) i onda skontaš da si puno mirnija nego što bi bila sa cigaretom. Ja sam to osjetila...i to na način da bi mi cigareta doprinosila, ako ne i sama stvarala, nervozu u stomaku.

Meni za prestajanje pušenja mi je pomogao smrad cigareta i pepeljare....tj. kada bih poželjela pušiti pomirisala bih pepeljaru punu čikova i pepela (koje sam prije popušila), pa bi me brzo prošla želja.

Sjeti se samo kako pušači smrde nakon ugašene cigarete, i osvrni se i pogledaj ljude oko sebe koji puše. Onako, promatraj ih... kako uvlače dim, ispuhuju ga i da li ti to nešto znači?
    Ne znam... sve ovo što sam ti navela mi je pomoglo....

Isto tako mi je pomogla knjiga "lako je prestati pušiti" od Alan Carr...(tipična američka lagana "glupava" knjiga)

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Upravo sam i ja u gazi prestanka.
    Dobro mi ide sve dok nisam u društvu, a onda.....
    Trudim se, nedam se.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I ja sam prestala pročitavši Lako je prestati pušitit...
    Nisam pušila pune 4 godine. U zadnjih 6 mj sam imala strašnu želju kojoj sam se odupirala, prije toga ne. Pokleknula sam i sad sam u komi. Opet želim prestati ali nikako... To i nije toliko psihička ovisnost koliko fizička, kriza zbog nikotina. I treba izdržati taj neki period dok ta ovisnička kriza ne prođe. I da, sve je bilo ljepše i lakše bez cigareta. Bila sam puuuno mirnija bez nje. A počela sam pušit da se "kao" smirim. Budala

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Stvar je u tome da sam i prestala pušit radi tog mira, nisam više mogla podnositi tu je... ovisnost, kao da nisam bila svoja, i kad sam to postigla, ponovo nazad...mislim, ljudskoj gluposti nema granica

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa probaj opet pročitati knjigu, možda ti opet pomogne....

Mislim da je možda čak 2 put teže prestati? Šta ti misliš? MIsilm, znaš šta te čeka sada, a pobjegla si od toga cigaretama.... možda nam svima trebaju neki loši potezi pa da se brinemo i okupiramo njima?
    :?

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ah, pročitala sam opet. Sve mi je kristalno jasno, a šta da ti kažem? Nema se tu što pametno reć osim da moraš bit glup sve to znat i pušit. Ne vjerujem kako sam popušila. I on sam kaže da je teže drugi put. A čekam taj klik, osjećam da se približava...drž fige

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mislim da će ti doći... sigurno!
    Možda da sjedneš pred ogledalo i da se gledaš dok pušiš?
    Iako sam ja sebe volila dok pušim i baš mi je cool izgledalo i volila sam cigarete nisam voljela taj dim nekako... kada ga ispuhujem i ne znam...
    Meni je jako pomoglo gledati druge ljude kako su "glupi" (bez uvrede molim) i da tamo nema ništa za njih i kada bih pogledala terasu kafića koliko ljudi puši itd...
    pa sam onda polako počela primjećivati ljude koje ne puše... i onda su mi oni postali cool...

Misija je to!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

elin,pridružujem ti se
    borim se,i borim i borim i nikako da se izborim...svaki dan si govorim danas prestajem ali isto mi se još nije desio taj klik da prestanem
    imam troje djece,ne stignem pušiti jer ne mogu pobjeći od njih...kad smo vani,opet ne stignem jer se igramo,okupiram se na sve moguće načine,zaboravim na cigarete ali navečer kad ih stavim spavati,sposobna sam zrajfati sve ono što nisam preko dana.i samu sebe mrzim zbog toga,i gadim se sama sebi...i kritiziram se kako mogu biti takav slabić a tri trudnoće sam izgurala bez cigarete,tri duga i uspješna dojenja bez cigarete....a sad ne mogu...ili ne želim...ne znam ni sama
    uglavnom,budem...jednom-kad se desi taj klik 8)

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Škorpion, Anima i ne znam gdje nam je Mama Mia idemo skupa, evo ja popušim ovo što imam i u 17:00 danas prestajem. Javljam vam se svakih 12 sati i ona koja prva popuši cigaretu je kokoš i ove ostale je mogu pljuvati do besvijesti. Može?

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Škorpion, Anima i ne znam gdje nam je Mama Mia idemo skupa, evo ja popušim ovo što imam i u 17:00 danas prestajem. Javljam vam se svakih 12 sati i ona koja prva popuši cigaretu je kokoš i ove ostale je mogu pljuvati do besvijesti. Može?
    Dobar pokušaj ali kod mene to neće upaliti pa neću niti pokušavati

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Elin, baš ti je simpa ideja. :D :D

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

a ja upravo rajfam
    konačno u miru,klinci su s tatom u šetnji

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Kažu da je dobro sve što čovjeka čini sretnim

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

hebite se i ja čikam. Ja čekam vikend. Osjećam da ću ovaj vikend uspjeti.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

draga elin, hvala ti na razumijevanju.
    i ja podržavam tvoje pokušaje nečikanja i pridružit ću vam se čim mi ispiti prestanu. od 11.07.

sad jednostavno nemogu jer sam preživčana i predepresivna, ti rokovi me pritišću i jedino kaj me smiri je cigareta (i povremeni dolazak na ovaj forum). pokušavam pušiti što manje ali što su mi ispiti bliže, to mi je želja veća. znam da bi mi neki pojedinci sad najrađe oduzeli djete ali usprkos toj štetnoj navici ne mislim za sebe da sam išta lošija mama svome djetetu nego neka koja ne puši.

i baš mi je drago da postoji još takvih kao što sam ja i nadam se da ćemo pomagati jedna drugoj. puno više mi znači ovakva međusobna podrška i poticanje na prestanak nego agresija od strane nepušaća. to me tjera samo da zapalim još jednu!

još jednom hvala na razumjevanju i hvala na topicu.uz mnogo truda i odricanja, čvrsto vjerujem da ćemo uspjeti!

"thogether we stand, divided we falll!"

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

zdravlje, a?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

eh, a kad nema topica "bolesti modernog društva", štaš

odluka o prestajanju pušenja- je zdrava odluka
    8)

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    zdravlje, a?
    pa i biti će kad za vikend prestanem pušiti 8) A ti premjesti ak je frka. By the way, čestitam na bebici

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

upravo mi se smanjio tlak i otkucaji srca, a poboljšala cirkulacija. Mislim, ako ide po onome što je Balarosa napisala o prednostima prestanka pušenja.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja neću biti gruba a mogla bih
    reći ću ti samo ovo...TI TO MOŽEŠ!!!

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

cure, opet neuspjeh Do kada? Ma ne neću tako govoriti, uspjet ću, neću dopustiti da me neuspjeh konzumira.
    Mala osjetila moju živčanost i siroče sama postala nervozna. I onda si mislim da mi je bolje zapaliti. Joj, djeca stvarno sve osjećaju, a moja je još k svemu jako osjetljivo dijete. Spremam se na more, tamo mi je mama i brat, oni ne puše, a mogu mi i uzeti malu kad budem u fazi jake razdražljivosti. Pokušati ću tada.

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

sinoć uz utakmicu.
    Ali nema veze idemo dalje u nastojanju.....

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ne pušim 2 tjedna.nemam krize.
    gledala sam Oprah na tu temu, odlučila zauvijek prestati i odredila datum.
    u međuvremenu se izguštala, s curama pila "pušačke" kave.
    zadnju cigaretu popušila sama, na balkonu, na neki način sam se oprostila od svoje "prijateljice" (koja me htjela ubiti,rekla bi Oprah).

prvih dana ni kavu nisam pila, jer nije bio gušt bez cigarete.
    dr.Oz je rekao da se jedna navika uvijek zamjeni drugom.i tako ja počela piti čajeve - zeleni, bijeli, borovnica, šipak, naranča...nema da fali

o cigareti više ni ne razmišljam.
    pušači u mom društvu mi ne smetaju, osim što mi možda malo smrde.

ti to možeš.sigurno.
    prvo si odredi motiv,a zatim datum.
    nema šanse da ne uspiješ.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

hvala Mislava, budem, samo se ti meni i očito Berlinki javi da nam veliš što još vezano uz prestanak. Ma znam ja da je potrebna jaka volja, klik u glavi. Doći ću ja do toga, neću odustati, odustanak nije opcija. U principu tako sam sve u životu postigla, padala i dizala se, ali nisam odustala.

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

naravno da ćeš uspjeti, prije ili poslije, ne sumnjam u to.

odredi si motiv prestanka pušenja.
    meni su motiv moja djeca.
    ne zaslužuju da im mama za koju godinu obilazi doktore,ne zaslužuju mamu kojoj kosa smrdi po dimu,ne zaslužuju mamu koja u dućanu zbraja ima li dovoljno za 2 sladoleda lopta i cigarete ili će dečki ipak uzeti onaj na štapiću..

ne razmišljaj o prestanku pušenja kao o nečem teškom i jedva izvedivom, jer će ti tako i biti.
    razmišljaj kako je to jednostavno, super za tebe i tvoje bližnje, koliko novih opcija pruža.

Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •