Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: Stanka za dojenje

Mali Medo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Stanka za dojenje

Ne znam da li ovo pitanje tu pripada, premijestite ako sam fulala.

Moj mačak je napunio godinu dana i uskoro se vraćam na posao.
    Mene zanima da li je zakonom određeno da samo do godine dana majka ima pravo na stanku za dojenje ili se taj zakon može primijeniti i nakon godine?
    Molila bih da se jave mame koje su sa svojim poslodavcem uspijeli dogovoriti stanku za dojenje nakon djetetove prve godine.

Hvala vam svima unaprijed

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Ništa od stanke za dojenje, zakon je predviđa samo u slučaju ranijeg povratka na posao:
    Stanka za dojenje djeteta

Članak 68.

(1) Žena koja nakon korištenja rodiljnog dopusta ili rada u skraćenom radnom vremenu nastavi dojiti dijete, ima u tu svrhu tijekom rada u punom radnom vremenu, dva puta dnevno pravo na stanku u trajanju od po sat vremena.

(2) Pravo iz stavka 1. ovoga članka žena može koristiti do godine dana djetetova života.

(3) Vrijeme stanke iz stavka 1. ovoga članka ubraja se u rad*no vrijeme.

(4) Naknada plaće za stanku iz stavka 1. ovoga članka obra*čunava se prema posebnim propisima.

(5) Ministar nadležan za rad, uz suglasnost ministra nadlež*nog za zdravstvo, pravilnikom će propisati uvjete i postupak ostva*renja prava iz stavka 1. ovoga članka te način obračunavanja i isplate naknade plaće iz stavka 4. ovoga članka.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •