Results 1 to 16 of 16

Thread: Uzasna bol u kicmi

baby_eve's Avatar

Default Uzasna bol u kicmi

Ne znam je li to normalno ili sta, ali zadnjih par dana me uzasno boli kicma na sredini, a cure su mi rekle da sam ispod vrata dobila i neku kvrgu, kao da mi se deformirala kicma. Sada sam 28+6 tjedana i ne znam sta bi vise sama sa sobom, cak mi ni masaze ne pomazu

se smije koristiti deep relif?

Default Re: Uzasna bol u kicmi

Quote Originally Posted by baby_eve
    Ne znam je li to normalno ili sta, ali zadnjih par dana me uzasno boli kicma na sredini, a cure su mi rekle da sam ispod vrata dobila i neku kvrgu, kao da mi se deformirala kicma. Sada sam 28+6 tjedana i ne znam sta bi vise sama sa sobom, cak mi ni masaze ne pomazu

se smije koristiti deep relif?

nemoj nikakve kreme. ne znam šta bi ti rekla, ali ja sam imala problem takav da su mi se zbog velikog trbuha razmaknuli kralješci i rasturala me kičma i lijevo bedro mi je trnulo pa još sigurno nekih 20 mjeseci nakon poroda.

bogami ja sam koristila kremu s lokalnim analgetikom,trajalo je dva dana i popustilo.Nisam mogla hendlati dva mala klinca ukočena. :/

Kikica1's Avatar

Mene ti je kicma bolila negdje sa 8-9tj. pa proslo i pocela me boliti opet sa 28. Inace imam problematicnu kraljeznicu i taj drugi puta me dobro ukocilo, bilo me strah da ne potraje do kraja. Boljelo desetak dana i proslo samo od sebe, bez krema i drugih pomagala.
    Ako ne prodje odi dr pa nek ti nesto preporuci jer mi se cini da sam negdje vidjela da su cure cak bile i na voltaren injekcijama radi toga.

Quote Originally Posted by willow_tree
    nekih 20 mjeseci nakon poroda.
    ispravak : 10 mjeseci!

Pepita's Avatar

Ja sam sada u 16. tj. a donji dio kičme - guzice boli za poludit. Isto mi je rečeno da se sada to sve širi...ponekad mi zna trnuti i cijeli dio guzice, užas...ali se nedam, ne stajem...

da li neka od vas i inače ima problema s leđima (skolioza, hernija diska i sl.)?
    ja imam i sve se bojim kako će moja leđa "izdržati" trudnoću i trudničke kile...
    a čitala sam i da može biti problema pri porodu...
    da li netko zna kojih osim što se ne može primiti epiduralna?

Default ....

Cao cure ja imam strasnih problema sa kicmom,rodjena sam sa teskom skoliozom,imam skroz ravna stopala izbacenu lopaticu i td.Sada sam usla u 5.mjesec trudnoce i nosim blizance,sada me boli za poluditi sta ce biti poslije ne smijem ni da zamislim U bolnici je samnom je lezala zena koja je mogla bukvalno dvije sake staviti u donji dio ledja,bila je to bukvalno rupa u dnu ledja,lezala par dana i pustili je kuci,kao nemogu oni tu nista uciniti,znam da ne mogu ali sta ce biti sa nama do kraja :shock:

[quote="baby_eve"

se smije koristiti deep relif?[/quote]

nemoj to koristiti,ja sam htjela MM masirati s tim,ali piše u uputama da ga nesmijemo koristit u trudnoći...probaj neke lagane vježbe za leđa,i tople obloge

Pepita's Avatar

Nikad nisam imala problema s kičmom i nikad me nije bolila, ovi bolovi sada su mi od trudnoće. Valjda se to zdjelica širi :?

Kikica1's Avatar

Evo maya, ja ti imam herniju diska. vucem je vec 11 godina. Operaciju odbila jer mi je dr opce prakse sugerirala da sam premlada (imala 22 kad je dijagnosticirana) i dok ide terapijom i analgeticima da se ne zamaram jer ni operacija kao ne uspije uvijek isprve a oporavak je dugotrajan. Imala sam bas problema tamo 97-98. i onda osim povremene ukocenosti kod promjene vremena nista skroz do prosle godine. Na ljeto obavila terapiju jer smo planirali trudnocu (ivf) pa da ne bude vecih problema. Osim par tjedana sto me dosta bolila kriza, trtica, pa cak i islo duz zivca lijeve noge, da kucnem 30.tjedan i zasad dobro ide.
    Jedino sto vec u startu zazirem od epiduralne jer sam cula da zna zmrdati kicmu a ja ne bi cackala mecku ako ne moram.
    Izgleda da pravila nema ali mislim da je normalno da te bar zdjelica i kriza tu i tamo zabole jer se mijenja ravnoteza tijela zbog trbuha a i kosti se sire radi bebe.

arilu's Avatar

Mene je kičma mučila od početka 2. tromjesečja, pred kraj trudnoće od bolova nisam mogla biti na nogama duže od 5 minuta i još nije prestala, a beba mi ima 8.5 mjeseci i ta kvrga na vrhu kralježnice mi je isto iskočila i nije se povukla! A nikako da stignem do doktora da se malo informiram. Kičma, više manje, ali ta kvrga...

ja od malih nogu vučem tešku skoliozu (skoro operacija bila potrebna, ali sam vježbanjem malo usporila), dugo nisam kontrolirala stanje kičme, a zna me tu i tamo boljeti (zapravo, navikla sam na bol, što nikako nje dobro)...
    sada na početku trudnoće zbog mirovanja opet bolovi iako se istežem koliko mogu pa me brine što će biti do kraja
    još su mi rekli (davno davno) da ne bih smjela dizati ništa teže od 3 kg?!? :shock: mislim, kako ću se toga pridržavati?

Kada duze stojim pocnu me boliti donja ledja... kukovi,.. i ne znam ni ja sama sta.. sinoc smo setali oko 2h, i kada sam dosla kuci, kao da mi je neko nozeve pozabadao od nazad.... uzas.....kako god legnem bol se nastavlja...

Pepita's Avatar

Ma da, tako i mene sada boli skroz nisko, kao da je guzica valjda su to kukovi. Gombica dobro si rekla točno kad duže stojim bude gore.

Naomi's Avatar

Cure, da li znate za neke lagane vjezbe istezanja koje se mogu raditi u trudnoci? Ja ne smijem raditi svoje uobicajene vjezbe, pa se nadam da mozda postoje neke laganini za nas tete s trbuhom. Ako znate, molim da mi se javite, moze i na pp. Thanks!