Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: Masaža trudnica

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Masaža trudnica

Cure, je li bila koja od vas na masaži tokom trudnoće??
    Mene leđa ubijaju jer sam ležala mjesec dana i kralješnica mi ne može podnijeti teret koji sam joj 'odjednom' natovarila.
    Stvarno mi je potrebna masaža, a koliko sam čitala treba je napraviti osoba koja je educirana za masažu trudnica i to na posebnom stolu s rupama za lice i trbuh ( ).

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

netreba biti takav stol mozes sjesti na stolicu pored lezeljke i glavom i rukama se osloniti na lezaljku
    super ti je masaza
    ja sam cak bila i kad sam bila trudna 8 mj
    cijelo tijelo
    i masaza se ne razlikuje bitno od klasicne
    samo su sporiji i laksi pokreti i trbuh se ne masira pred kraj ali se moze namazati pokretom kruzno u smjeru kazaljke na satu

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam bila, nekoliko puta, mislim da sam zadnje bila u nekom 6. - 7. mjesecu trudnoce, nisam uopce lezala potrbuske vec na bok i bilo je predivno. masirala me moja kozmeticarka. i bas mi je to trebalo. isto sam isla zbog ledja. kad sam pocela vjezbat prestala mi je bol.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bila, masiralo me sjedeći (ja sam sjedila). Inače, naravno, ležim na trbuhu kad me tako masiraju.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam išla cijelu trudnoću na masažu.i super mi je bilo za kičmu.isto tako na boku sam ležala,zadnju sam išla s 8 mj trudnoće.

zgembo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

cijelu trudnocu sam isla na masaze (zbog glavobolja koje se nisu mogle izdržati) i dok sam mogla lezati, lezala sa,. a kasnije me masirala u sjedecem polozaju i mogu reci sa mi je ta masaza u sjedecem polozaju 100 puta bolja
    e da i jos jedna smjernica - navodno trudnicama ne treba masirati stopala i meni to moja maserka nije nikad jer su na stopalima tačke stomaka, pa bi mozda pogresni pokreti ili masaza mogle izazvati kontrakcije
    e mene je na to upozorila i ja sam odlucila da cu se odreci tog uzitka
    mozda nismo ni jedna u pravu ali ja nisam htjela rizikovati

e moglo bi se opet otici na neku masazu 8)

zgembo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jesam nabacala svega
    a lijepo ima opcija "pogledajte"

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj zgembo prvotno napisa
    e da i jos jedna smjernica - navodno trudnicama ne treba masirati stopala i meni to moja maserka nije nikad jer su na stopalima tačke stomaka, pa bi mozda pogresni pokreti ili masaza mogle izazvati kontrakcije
    e mene je na to upozorila i ja sam odlucila da cu se odreci tog uzitka
    mozda nismo ni jedna u pravu ali ja nisam htjela rizikovati
    postoje tocke ne samo na stopalima nego i na rukama i neke na listovima - akupresurne tocke koje razliciti maseri i terapeuti MORAJU znati kako ih ne bi stimulirali.
    zato treba ici kod provjerenih masera-terapeuta (pricam o razlicitim nazivima jer postoji nekolicina vrsta masaza koje se mogu korisititi u trudnoci i sigurne su, dapace pozeljene i za trudnicu i dijete)

meni je najveci pokazatelj kad me maser-terapeut pita prije pocetka samog tretmana da li sam trudna - znaci da vodi racuna i o tome
    inace, spremam se na ayurvedsku 4rucnu masazu

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ideš, stvarno me iznenađuje koliko vas ide na masaže!!
    A mogu li znati gdje? Neku preporuku i to, ne bih išla na blef.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

krecem se u krugovima ljudi gdje je masaza jedan od oblika razmjene tretmana. inace vjerojatno ne bih isla na masazu, mislim da bi mi se teze bilo odluciti na nesto tog tipa

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

nakon masaže mi trudovi krenuli konačno!

preporučam svim trudnicama koje su prenijele

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa
    Ideš, stvarno me iznenađuje koliko vas ide na masaže!!
    A mogu li znati gdje? Neku preporuku i to, ne bih išla na blef.
    TwinLab u vukovarskoj (zagreb, raskršće vukovarska-miramarska) ima poseban program masaža samo za trudnice.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja sam isla u kozm. salon diva u masarykovoj!

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam išla kod Ive Kolić (vft) u Crnatkovu na masaže. Preporučio mi je moj ginekolog zbog trudničkog ishijasa koji sam imala

sandy-l avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Imaš neki broj od Twin laba? Naručuju? Kakve su cijene?

Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja sam bila na masaži leđa negdi u prvom tromjesečju i nije mi ni palo na pamet da bi moglo bit problema oko toga, kao pa mogu ležat na trbuhu, kaj ima veze.. Onda me teta pitala jesam li trudna i objasnila mi da me zbog toga ne bi smjela stiskat ovak ni onak, i da onda ''prava'' maaža izostane, a ono kaj dobijem zapravo na neki način gubi smisao (njenim riječima - ''Nemojte se čudit kaj vas lagano milikim po leđima.'' ). Tak da mi je kraju zapravo i bilo bez veze, ko da me neko češka, a ne masira... Poslije sam išla u drugi salon, al sam prije telefonski pitala kaj uopće mogu dobit, pa sam se između masaže lica, vrata i dekoltea rađe odlučila za masažu stopala koja mi je bila predobra. Al mi je bilo teško tih pol sata ležat na leđima, što ionak treba izbjegavat, tak da smo zbilja ograničene oko toga kaj smijemo/možemo dobit, a da je zbilja masaža, a ne češkanje za 100 kn po satu. :/

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

diva se zatvorila, pa tražim neku drugu preporuku

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bucka, ja ti mogu iz osobnog iskustva preporuciti Ivu Kolic u Crnatkovoj, a isla sam i kod dr. Zugaja u Krizanicevoj, masiraju fizioterapeutkinje. Kod Ive je nesto povoljnije.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

thanx

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja samo da kazem da jesam (skroz zaboravila vec, ova tema me podsjetila!) i uuuuzivala sam jako! i to najvise na tom specijalnom stolu sa rupama ne samo za lice i stomak nego i grudi, oh yeah to je bio pravi odmor je inace obozavam spavati na stomaku... nazalost ne u Hrv.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pratim i očekujem preporuke za Zagreb.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja bila na osteopatskom tretmanu i svidjelo mi se
    btw. do prije par dana nisam ni znala što je to

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

e tamo sam ja planirala i nisam nikako dogurala. logistika mi je stekala

al kad se vratim s mora, ne hebem zivu silu, odlazim.
    osjecam se ko transformer koji ima gadan feler u svojoj transformaciji

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

I ja čekam još preporuka za ZG.

E, da. Čitala sam u knjizi Što očekivati u trudnoći da ne treba masirati stopala (ono što je netko gore napisao) pa sam jako tužna. Znam za akupresuru i refleksologiju i sve to, ali da će mi 2 minute masaže dnevno uzrokovati kontrakcije??
    A ja baš volim kad mi muž masira stopala. Odučit će se od toga dok mi prođe trudnoća.
    Posljednje uređivanje od mishekica : 21.08.2012. at 15:09

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

meni ova osteopatica bas preporucila masazu stopala
    i na netu sam citala da je super za trudnice

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    meni ova osteopatica bas preporucila masazu stopala
    i na netu sam citala da je super za trudnice
    A eto, pročitala sam u ozbiljnoj knjizi
    Meni inače jako paše masaža stopala (zapravo, više stiskanje i bockanje) jer puno hodam i to nepravilno.

P.S. Malo mi je previše 250 kn za jedan tretman.
    Posljednje uređivanje od mishekica : 21.08.2012. at 15:33

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    A eto, pročitala sam u ozbiljnoj knjizi
    Meni inače jako paše masaža stopala (zapravo, više stiskanje i bockanje) jer puno hodam i to nepravilno.

P.S. Malo mi je previše 250 kn za jedan tretman.
    znam, ja sam isto bila uvjerena 100% da masaza stopala nije dobra za trudnice
    a onda naletila na ovo i preporuku osteopatice
    u svakom slucaju ovaj tjedan idem na pedikuru i masazu stopala uz to i nadam se da ipak necu roditi tako skoro

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj nijntje prvotno napisa Vidi poruku
    ja samo da kazem da jesam (skroz zaboravila vec, ova tema me podsjetila!) i uuuuzivala sam jako! i to najvise na tom specijalnom stolu sa rupama ne samo za lice i stomak nego i grudi, oh yeah to je bio pravi odmor je inace obozavam spavati na stomaku... nazalost ne u Hrv.
    Ninhtje, molim te...mozes li nam reci gdje si to bila? Gdje to imaju takav stol? Koliko kosta? Kakva je masaza, prof.fizoterapeut? Moze i na pp Hvala ti puno!

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja odem kod fizioter na masažu vrata i ramena jer sam imala jake glavobolje ranije .sada se malo smirilo...

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

ja imam prijateljicu fizioterapeutkinju koja me izmasira doma kod mene i to tak da si ja sjednem na stolac okrenut napopačke, znači naslonim se glavom i rukama na naslon tog stolca. stavim još jastuk da mi bude udobnije..zadnjih mjesec-dva imam jake bolove u leđima i masaža stvarno pomaže..
    ne postoji nikakva opasnost ni da vas partner malo naulji i laganim pokretima kruži po leđima..nećete masno platiti tretman, a ako niš drugo opustit ćete se :D

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jedva cekam 08.10., dogovorila sam sat vremena prenatal masaze.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Gdje?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

u dalekoj ameriki

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja bas u ponedjeljak idem na klasicnu masazu cijelog tijela, naravno, napomenula sam da sam trudna i nema nikakvih problema. Za sada jos uvijek mogu leci na trbuh, a u prosloj trudnoci kada mi je trbuh bio veci me masirala tako da sam lezala na boku ( iako mi nije toliko ugodno kao kada mogu leci na trbuh).
    Za masazu ledja, u kasnijoj trudnoci, kao i Arcibald, na stolici.
    A ovaj stol koji je netko spomenuo, s rupama za trbuh i grudi, aaaaaaaaaa, mogu zamisliti kako je lijepooooo........
    Kaae, kako izgleda tj. od cega se sastoji prenatal masaza? U cemu je razlika od klasicne?

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Samo da dočekam još punih 14tt (volim biti sigurna da sam u 3 mj) pa cu onda i ja krenuti na masažice...ima da vam svaki tjedan detaljno opisujem od stola do pokreta pa do osjećaja jer me križa i vrat od ležanja ubiše od bolova ufff! Ma proći će to sve! A vi koje se masirate, pišite gdje, koga preporučujete, kakve su cijene....
    Danas sam čak na nekom grupnom portalu vidjela za smješan iznos kn masažu trudnica ali strah me ići neprovjereno!

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    u dalekoj ameriki
    Sta dalekoj, tu mi je odmah preko mosta.

Ne znam zapravo u cemu je razlika, nisam, seljo, nikad bila ni na kakvoj masazi. Zapravo uopce ne volim kad me pipkaju, ali ova cura mi pase (inace mi je to instruktorica joge pa nas pipka povremeno za vrijeme shivasane tj. opustanja) pa rekoh, ajde, idem probati.

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Podižem temu.
    Ima li koji maser u blizini Maksimira/Centra koji mi možete preporučiti? Sad sam u 8. mjesecu trudnoće i leđa me ubijaju. A i noge bi bile zahvalne na jednoj profesionalnoj masaži. (Svaka čast mm koji me svaku večer masira, ali baš mi treba prava masaža).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •