Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Rodina pusa - beba stara godinu dana

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Rodina pusa - beba stara godinu dana

Beba će uskoro godinu dana. Koristimo Libero pelene. Razmišljam o prebacivanju na platnene barem po danu. Nema kemije, a i nadam se bržem savladavanju "WC vještina", a planiram i drugo dijete u bližoj budućnosti, pa bi pelene iskoristila i za drugo.
    Zanima me:
    1) Da li ima smisla prelazak na platnene s godinu dana?
    2) Kupila bih Rodinu pusu (nemam baš vremena tražiti druge), da li su one ok za bebu tešku oko 10 kg?
    3) Koliko ih cca trebam?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja ću samo ukratko

1) Ima. Možda dijete izađe iz pelena za par mjeseci pa ti se čini nepotrebna investicija, ali ako ih planiraš i za drugo - super!

2) Ja sam ih nedugo isprobala na svom mlađem (koji pelene, doduše, ne nosi već dvije godine, ali inzistirao je ) - ima 18 kg i bile su mu još uvijek OK.

3) Mi smo imali 30-tak, ali ako imaš sušilicu, da se sasvim dobro i s 20-tak manevrirati.

Dodaj i par zaštitnih gaćica.
    Uloške nismo koristili.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi smo prešli na platnene također iza godine dana

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Riana prvotno napisa
    potpisujem, imali smo skoro 13 mj, mislim da za ulog u zdravlje nikad nije kasno, a kad sam izšla i izračunati da mi nosi pelene do zime opet isplatim platnene. da ne spominjem da ih mogu sačuvati za slj dijete ili prodati na burzi.

Šta se RP tiće, mi ih još koristimo, ali su nam knap.
    Sa par klikova otkriješ cijeli svijet platnenih. Nije problem ni naručiti iz vani, a neke od ovdašnjih stranica su:
    www.flafi-platnene-pelene.com
    www.luci.hr
    www.baby.hr
    http://dodoty.com/
    www.bebuska.hr/
    www.pahuljica.com

Mi ih imamo nešto manje od 30.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ako planiraš prijeći na platnene pelene, super ideja, nije prekasno, ali bih ti ja predložila da radije prvo isprobaš više modela i tipova pelena.

Fitted pelene (one koje trebaju covere) nemaju flis materijal koji dodiruje bebinu kožu, već pamuk. Ili flanel, frotir, što li već...
    Moje dijete npr. nije podnijelo mokraću ni trena na koži, pa smo vrlo brzo prestali s fitted pelenama i počeli koristiti pocketice, jer su imale flis (on drži tekućinu podalje od kože).

Malo sam se raspisala, ali se nadam da će ti pomoći.

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa
    Ako planiraš prijeći na platnene pelene, super ideja, nije prekasno, ali bih ti ja predložila da radije prvo isprobaš više modela i tipova pelena.

Fitted pelene (one koje trebaju covere) nemaju flis materijal koji dodiruje bebinu kožu, već pamuk. Ili flanel, frotir, što li već...
    Moje dijete npr. nije podnijelo mokraću ni trena na koži, pa smo vrlo brzo prestali s fitted pelenama i počeli koristiti pocketice, jer su imale flis (on drži tekućinu podalje od kože).

Malo sam se raspisala, ali se nadam da će ti pomoći.
    Koliko iz praćenja ovog pdf-a mogu zaključiti, rijetki su slučajevi da su djeca tako jako osjetljiva na vlažnu pelenu. U pravilu guza bude puno zdravija i čisitja u platnenoj peleni.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nisam ja napisala ništa generalno protiv platnenih pelena, samo upozoravam da se ne bi dogodilo kao, npr. meni, koja sam kupila cijeli paket pelena, a na kraju se ispostavilo da nam baš te nisu dobre.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hvala na savjetima. Da pitam: od kakvog je materijala Rodina pusa?

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja sam kupila Rodinu pusu kad se Sara rodila, a još prije sam bila na radionici o istim.
    Probala sam ih koristiti sa Sarina 3 mj i nije mi išlo, kak bi joj ih stavila bile bi mokre i ona bi puuno više plakala.
    Odustala sam.
    Sad bi ju voljela uskoro odviknut od pelena (još sam na ideji) i po danu sam joj stavljala platnene da skuži kaj se dešava, ali moram ti reći da joj se jako zacrveni i piša i guza i nervoznija je, pa joj sad opet stavljam jednokratne.
    Koliko god dvima trubim kak su platnene zakon i kak ću ja...blabla...moram tiho priznati da mi rezultat i nije baš zadovoljavajući ...
    Inače kupujem Alana, eko pelene od dm-a i moram reći da izgledaju totalno vulgaris ko da su od papira a ne kemije

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i mi...to je bio dobar put ka odvikavanju

L. ne guza, vec pisa, je bila puno "zdravija" u platnenoj nego u punoj gela jednokratnoj.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    i mi...to je bio dobar put ka odvikavanju

L. ne guza, vec pisa, je bila puno "zdravija" u platnenoj nego u punoj gela jednokratnoj.
    Malo OT
    Mi smo danas bili na putu pa sam mu stavljala jednokratne nakon 7mjeseci. duša me je bolila gledajući šta mu stavljam i non stop sam mislila da se pokaka koliko pelena smrdi sama od sebe. ne može se usporediti sa lijepim, šarenim, mirisnim pelenicama osušenim na suncu.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Princeza, držiš se pravila o pranju pelena (strasno malo deterženta, bez omekšivača, puno ispiranja)?
    Možda reagira na deterdžent, ne na pelenu/ vlažnost?

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mi smo kupili RP sa 4 i pol mjeseca (namjeravala sam ih kupiti jos prije nego se H rodila al nekak mi nikad nije pasao termin, pa su se mislim jos onda morale i narucivati...) i super su nam... ma ja sam opcenito fan nekih stvari, marki itd, tako da smo probale samo ove i druge ni necemo jer su mi ove apsolutno prekrasne... davno sam se jos u njih zaljubila

kupile par kom na rasprodaji pa kasnije jos par... imamo ih samo 9 zasad i s tim kombiniramo jednokratne, a sad na moru obicne gacice.. imamo cini mi se razlicite velicine pa joj neke stavljam "najvece" a neke smanjim za jedan druker... ona ima oko 8 i pol kg i bucica je, ali ja opcenito volim sire stavljati pelene tak da mislim da su vecini beba ok, pogotovo ak ih gledas ranije odviknut od pelena... tj prije 2 god a sto kako kazu ne bi trebao biti problem s platnenim

drugo, ne stavljam zastitne makar smo ih kupili jer mi je zao sad po vrucini, stavljat cu joj ih po zimi ili u jesen... ali ulozak obvezno jer i tako mi cesto propisa do bodica

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj smedja prvotno napisa
    super su nam... ma ja sam opcenito fan nekih stvari, marki itd, tako da smo probale samo ove i druge ni necemo jer su mi ove apsolutno prekrasne... neke smanjim za jedan druker...
    drugo, ne stavljam zastitne ... ali ulozak obvezno jer i tako mi cesto propisa do bodica
    Ista situacija i kod nas. Mi smo tek prešli 6 kila ali imam osjećaj da bi ih mogao nositi do 20kg. Taj jedan druker manje i fino su mu komotne.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •