Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Pitanjce

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Pitanjce

Imam pitanjce

Naime, dojim U. vec 2 godine i 7 mjeseci. Zadnjih pola godine je to samo za vrijeme uspavljivanja (popodne i uvece). Prije par dana je krenula u vrtic i tamo (ako spava) zaspi bez dojenja, ali je sinoc preskocila dojenje i kuci, tako da sam ja danas sva nabrekla :shock: E sad, nisam pametna sta da radim, jer nemam nikoga ko bi mi objasnio, da li da izdajam mlijeko, da li se moze nesto desiti ako ne izdajam itd, itd. Molim vas za savjete. Zeljela bih nastaviti i dalje dojiti, ali ako ona ne bude htjela, koji je nacin da se mlijeko prestane stvarati. Nadam se da ste me shvatile. Unaprijed hvala!

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Dok se neko nije javio sa iskustvom i boljim znanjem:

Ako su ti dojke nabrekle izdoji samo toliko da popusti pritisak, ne više.

Kako dijete bude manje dojilo tako će se smanjiti i količina mlijeka.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Dagu, bravo za dojilački staž!

Sa mlijekom je stvar vrlo jednostavna, proizvodnja funkcionira po zakonu ponude i potražnje: onoliko koliko dijete posiše toliko se mlijeka stvara, znači kako ti cura bude manje dojila mlijeka će biti sve manje i manje (ono ne nestaje preko noći ).

Što se izdajanja tiče: izdoji se onoliko koliko je potrebno da ti popusti napetost u dojkama, ne do kraja jer na taj način tijelu daješ pogrešan signal, proizvodnja se neće smanjiti.

Izdajanje je izuzetno važno, ako se ne izdajaš može doći do prepunjenosti dojki, zastoja ili čak mastitisa.

Bez obzira kako ti i cura odlučile (nastavak ili prestanak) sretno

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala na brzim odgovorima Cim budem imala vremena od posla krecem u akciju izdajanja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •