kako vam se svidja ova serija?
a nacin na koji Cosbyjevci odgajaju svoj potomak?
serija je dosta stara, ali jos uvijek vrlo aktualna.... moja H. je trenutacno fan, a i ja sam je nekad davno obozavala... pa da cujemo![]()
kako vam se svidja ova serija?
a nacin na koji Cosbyjevci odgajaju svoj potomak?
serija je dosta stara, ali jos uvijek vrlo aktualna.... moja H. je trenutacno fan, a i ja sam je nekad davno obozavala... pa da cujemo![]()
Ako se spoje moj slobodni trenutak i emitiranje Cosby showa na tv-u, ne propuštam ih.![]()
Meni se ne sviđa jer su totalno nerealni i neprirodni.
Npr. gđa H. ima petero djece, super karijeru, nema kućnu pomoćnicu, svaki dan kuha i uvijek je zrihtana i našminkana.
A stari je uvijek previše cool kakvu god djeca glupost naprave, pa mi to sve skupa ide na živce
Serije je svojedobno proglašena (pročitah u nekim novinama davno, davno) "poželjnom za gledanje jer ima pozitivan pedagoški pristup" ako sam dobro zapamtila. Meni idu na živce zbog svoje savršenosti, ali lako njima; njima sve piše u scenariju, nema nepredviđenih situacija! 8)
Kad sam bila klinka, obožavala sam je.
Danas mi više ne odgovara, jer se ne mogu pronaći u njihovom savršenom svijetu i sposobnosti da ama baš sve okrenu na šalu. A i dojam mi je da tamo nitko nikad ništa ne radi. Možda previše očekujem :? Bolje kužim ironičan Rat u kući, iako ga nekad stvarno pretjeraju.
Modeliram ta ponašanja, gledam je iz obrazovnih razloga. Posebno mi se sviđa brak Cosbyjevih. Prema djeci imaju totalno guba stav baš kako treba, ako mene pitate.
Sve to, naravno, ako se u obzir uzme, i oduzme moment lickanja za TV format, i format sitcoma.
Inače, tko ne zna Cosby je prije svega stand up komičar čija je prva tema obitelj; on po klubovima nastupa i njeguje dosta nekonvencionalan pristup stand up-u; često nadugo i naširoko lamentira negdje na rubu filozofije i komedije. O svemu tome imate na netu koliko volite![]()
A meni se baš zbog toga sviđa. Jer bilo što da naprave djeca oni uvjek imaju neki cool nastup, bez vike, naravno s važnom životnom porukom.Sirius Black prvotno napisa
![]()
Ma mene oni jednostavno automatski ohrabre i najednom mi nije sve tako teško.
8)
ne ,ne meni je milija Rat u kući,a i realnija rekla bih![]()
potpisujem se u fanove rata u kuci :D
sve je to divno, bajno, krasno - ali u seriji![]()
stvarnost je uvik nekakv show - samo ne cosby.
Rat u kuci.. Kako je u orginalu? Nemrem skuzit koja je to serija..
A cosby..i sad i ko klinku su me nervirali..nemam pojma zasto.. :/
i ja istoflower prvotno napisa
Malcolm in the middle mi je odlična serija. Definitivno puno realnija od Cosby shoa.ms. ivy prvotno napisa
Potpisujem. Volim i Rat u kući.Ora prvotno napisa
Pridružujem se potpisivanju.Erin prvotno napisa
Rat u kući :D
Još samo da smo ja i mm takvi roditelji![]()
Brady bunch je zakon
Koji je naslov Rata u kuci u originalu?
Malcolm u sredini mi je too much :/
Istina je da je Cosbyju sve presavrseno i nerealno, no svidja mi se sto odise pozitivom i dobri su za opustanje, a to je i cilj serije.
Rat u kuci = War at Home.
Isto su mi OK za opustanje.
Najbolje mi je bilo kad je starija sestra mladjem bratu dala ibuprofen (il nesto tomu sl.) rekavsi mu da je to ecstasy, kako bi sprijecila da vani kupuje tabletice![]()
Generalno volim takve serije![]()
a meni je najdrazi Everybody loves Raymond![]()
sve ove ostale kraikature obiteljskog zivota su mi pre, preidealisticne, preekstremne... iako mi je War at home od ove 3 na prvom. odma iza Raymonda![]()
I ja obožavsam Raymonda. Nekako mi jako sliče na stanje mentaliteta u mojoj obiteljiSveki voli zabadati nos u sve i svašta, muža puno toga smeta ali nikada da prigovori roditeljima, Ray prati sport i to ga ometa u bavljenju djecom, kod nas je komp u pitanju....
I meni su "Cosbyjevci" previše nerealni. Isto tako me živciraju oni iz "Pune kuće".
A pridružujem se ljubiteljima "Rata u kući" i "Malcolma".
ne samo što forumirate ,već i tv gledate :shock:![]()
![]()
![]()
![]()
Puna kuća mi je prepredječja. Moji susjedi od 10 godina ih obožavaju.
to u ono vrime kad nisan na forumumaria71 prvotno napisa
da ne dangubin
![]()
I ja sam je ko klinka obozavala.. (i Step by step takoder)ivanabokulic prvotno napisa
Totalno mi je bilo zanimljivo promatrati tu cudnjikavu obitelj..misleci na to da su tam tri sestre (ja imam buraza) i da ih odgajaju tri muska (nas je mama odgajala).
A taj Cosby..sad si nes razmisljam..on je kao doktor (u seriji mislim)?
Da...da svi super uspjesni..a stalno se po doma povlace..![]()
Malcom mi je genijalan, ok mi je i onaj kralj Queensa.
A taj Rat u kuci sam sad isla trazit sta je to kad svi spominjete..
Pogledala sam to mozda jednom il dvaput..takoder me nije dojmilo..
maria71 prvotno napisa
Ko da je kod nas problem gledati serije - ako si ove godine propustio, bit ce sljedece repriza![]()
Pa zar nitko ne gleda Cosby zato što je smješan![]()
Raymond mi je odličan i najbliži od ovih navedenih "svakodnevici"
Rat u kući odmah iza njega, ali što se humora tiče
od ovih obiteljskih, meni su najdraže i definitvno najrealnije dvije britanske:
2.4 children
i ona s mužem zubarom i ženom koja stravično kuhaa ne mogu se sjetiti naslova
raymonda organski ne podnosim jer sam uvijek ljuta na njegovu ženu zašto sve to podnosi. ne mogu to razumjeti pa me i serija izluđuje.![]()
Raymond je prepredobar
e da mi radi bubreg i ja bih ovo napisalaLutonjica prvotno napisa
raymond i ine u kojima je ona superžena a on djetinjasti majmun i koje promoviraju taj "mi ih volimo iako su nesposobni, lijeni i ne zanimaju ih vlastita djeca..."stav mi idu na nerv (ima ih 5-6 američkih serija takvih)
Malcom je zakon.
I Rat u kući je okej.
Joj i ja sam kao klinka obožaval "Korak po korak". Cody rules!!!.
I sada ih volim škicnuti jer se stvarno nasmijem.
A iritira me ona serija "Za istim stolom" Hebate, tam su stalno svi neki jadni i namrgođeni i plaču!!![]()
možda zato što je to dramska serija o djeci čiji roditelji su umrli i moraju se sami brinuti o sebi?ana.m prvotno napisa
![]()
ako čemo o onome što sam obožavala kao klinka : Parker Lewis Can't Loose i 21 Jump Street![]()
a kako se zvala ona iritantna frčkava na faksu ?
i oni što su se penjali po garaži ? glumi najnovija žena od Toma C.----
Cosby show ima dobrih strana glede odgoja, da ne budem totalno off
Svaka vam čast!zhabica prvotno napisa
Samo mi nije jasno kako to sve stignete?
![]()
Dawson creek?maria71 prvotno napisa
ovo nam je ono ljetni topik...ide sezona kiselih krastavaca![]()
Felicity.maria71 prvotno napisa
![]()
Dawson's Creek.maria71 prvotno napisa
![]()
O da, obožavam tinejdžerske seije!![]()
Od tih obiteljskih serija bila mi je dobra i Rosen.
Dadilja mi isto jako dobra serija jer ima odličan humor.
Mi smo isti ko Cosbi,imamo petero djece isto raspoređeno istog spola,tata nam j super smiren i svaku nepodopštinu odlično dočeka,puno se razgovara i imamo veliko povjerenje jedni u druge,jedino ja nisam zaposlena i čistim i spremam puno više od gđe Cosbi
,ostalo sve gotovo identično,velika kuća,topao odnos u obitelji,dobar odgoj (bar se trudimo,zbog djece studiram pedagogiju i jako mi puno pomaže u razumjevanju odgoja u obitelji ),eto pozdrav od obitelji Cosbi iz Slavonije
![]()
![]()
a meni od te serije padne mrakMony prvotno napisa
...
ja bih definitivno otkantala takvog muža (možda i namlatila prije toga![]()
), a sveki bi zaboravila na zabadanje nosa di mu nije mjesto
![]()
![]()
jooooj cure, vi otisle OT, a ja bas htjela pricati o Cosbyjevima i njihovom odgoju.
nisam to prije primjecivala, ali sad kako H. sve gleda i siri okice na te njihove sitcom izrezirane situacije, primijetila sam da su u biti dosta strogi prema klincima. kaznjavaju ih sve u sesnaesti i to sa tjedan, dva bez televizije ili izlazaka, cak i za najbenignije stvari. a djeca su im i dosta poodrasla vec za takve mjere, onaj decko ima negdje 17 godina (?) ja bi rekla.
uglavnom moja H. je skroz impresionirana nakon kaj to pogleda![]()
meni je serija zabavna kako obradjuje njihove odnose i kako dobro glume, puno realnija od cosby showa. ja vjerujem da takvi ljudi i situacije mozda negdje i postojesorciere prvotno napisa
![]()
![]()
bubek da te utjesim, ja san se salila, tv zapravo skoro pa uopce ne gledan, osim slucajno, ovo su mi sjecanja od trudnoce![]()
sorry hana, necu vise oftopicarit.![]()
ja taj njihov odgoj (od cosbyja) uopce ne dozivljavam kad mi je serija hihihaha nerealna :/