Citiraj Lutonjica prvotno napisa
i ona s mužem zubarom i ženom koja stravično kuha a ne mogu se sjetiti naslova
My Family, najbolja obiteljska humoristična serija svih vremena.

U vezi Cosby Showa i odgojnih metoda: kao klinka sam voljela tu seriju, no već nakon par sezona mi je počela ići na živce.

Većina likova mi je sasvim neuvjerljiva - on je uspješan liječnik koji je cijele dane kod kuće. Ona je uspješna odvjetnica, uvijek sređena, odmorna, dobro raspoložena... Aha.

Odgojne metode im se, koliko sam primijetila, obavezno svedu na neku žešću kaznu kojom su djeca zadovoljna i na kraju svake epizode sa zahvalnošću i ljubavlju zagrle roditelja koji im je upravo zabranio izlaske na idućih mjesec dana. Oni, naime, kao prava zrela djeca znaju da su zaslužila kaznu, pa si ju ponekad moraju čak i sami odrediti (to me podsjeća na naše domaće priče o djeci koja su sama išla u šumu po šibu kojom bi kasnije dobila po guzi :/ ).

Također primjećujem da tata i mama djeci cijelo vrijeme nabijaju na nos da je sav novac njihov (roditeljski) i da moraju biti zahvalni za svaku sitnicu, sve dok si sami ne zarade.

Djeca čiji likovi se scenaristima otmu kontroli i prestanu se uklapati u sliku savršene obitelji (dvije starije sestre, pogotovo Denise) jednostavno budu poslana na faks, pa ih vidimo jednom-dvaput godišnje. U kući ostaju samo lako odgojiva djeca koja se raduju kaznama.

Uglavnom - dosadno, predvidljivo, neuvjerljivo prenemaganje.