My Family, najbolja obiteljska humoristična serija svih vremena.Lutonjica prvotno napisa
![]()
U vezi Cosby Showa i odgojnih metoda: kao klinka sam voljela tu seriju, no već nakon par sezona mi je počela ići na živce.
Većina likova mi je sasvim neuvjerljiva - on je uspješan liječnik koji je cijele dane kod kuće. Ona je uspješna odvjetnica, uvijek sređena, odmorna, dobro raspoložena... Aha.![]()
![]()
Odgojne metode im se, koliko sam primijetila, obavezno svedu na neku žešću kaznu kojom su djeca zadovoljna i na kraju svake epizode sa zahvalnošću i ljubavlju zagrle roditelja koji im je upravo zabranio izlaske na idućih mjesec dana. Oni, naime, kao prava zrela djeca znaju da su zaslužila kaznu, pa si ju ponekad moraju čak i sami odrediti (to me podsjeća na naše domaće priče o djeci koja su sama išla u šumu po šibu kojom bi kasnije dobila po guzi :/ ).
Također primjećujem da tata i mama djeci cijelo vrijeme nabijaju na nos da je sav novac njihov (roditeljski) i da moraju biti zahvalni za svaku sitnicu, sve dok si sami ne zarade.
Djeca čiji likovi se scenaristima otmu kontroli i prestanu se uklapati u sliku savršene obitelji (dvije starije sestre, pogotovo Denise) jednostavno budu poslana na faks, pa ih vidimo jednom-dvaput godišnje. U kući ostaju samo lako odgojiva djeca koja se raduju kaznama.![]()
Uglavnom - dosadno, predvidljivo, neuvjerljivo prenemaganje.

a ne mogu se sjetiti naslova