Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 80 od 80

Tema: Cosby show

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Već dugo nisam gledala nijednu seriju, tako da o mnogima koje spominjete ne mogu reći ništa, ali Cosby-a sam gledala kao klinka. Ne znam, nekad mi se sviđao, a s vremenom su mi sve više išli na jetra (i to puuuno prije nego sam imala vlastitu obitelj). Što je netko već rekao, nerealni su mi nekako.
    (mislim da se zapravo radi o svojevrsnoj alergiji na američke serije )

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    2.4 children
    E, ova je i meni bila odlična

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Cosby mi je tak...ne bas nesto posebno poucan, bas ko sto vecina vas kaze, previse su svi savrseni.

Bolji mi je Malcom u sredini. Mogu sebe zamislit kao onu njihovu mamu za nekoliko godina
    To je vec malo realnija serija jel da?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a nitko se nije sjetio al bundy-ja ? njegove odgojne metode su tek fenomenalne.

a i roseanne mi je dobra. kako navlače onu svoju djecu.

cosby - odvratno mi se oblače, i nekako mi stara. jednostavno proslo to vrijeme.

a NAJGORA SERIJA mi je seventh heaven... ona o pastoru koji ima gomilu djece... i kad god se posvađaju uvijek se na kraju jedne epizode pomire. gledala sam ih jedno vrijeme, al samo da se nanerviram. toliko me nanervira kad on pogleda onim svojim telećim pogledom.

inače... meni jako lijepa serija o ženskoj snazi je amy.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

"Cosby show" je i zamišljen i napravljen kao poučan i idiličan, sve je bajkovito i kao takvo ima svoju publiku ( još i danas ).
    Za razliku od njega, "Bračne vode" su nastale kao totalna suprotnost takvim sladunjavim humorističnim obiteljskim serijama. Jeste znale da je radni naziv "Bračnih voda" bio " Not a Cosby show"

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

trebam li reći, da sam kao klinka zamišljala sebe kao gđa Cosby.... uspješna odvjetnica, kuću punu djece, koja hendla sve ko od šale.... 8)

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nego, jeste li primijetili kako u svi vole raymonda ili svijet prema jimu, zapravo djece uopce nema? svi se stalno nesto muvaju po kuci, raspravljaju i sl, a djeca ili negdje sa strane mirno sjede u svojim stolicama ili pak ih uopce nema. a radi se o djeci od 2-4 godine :? ili pak, u step by step ova rodila a bebu vidimo tek sporadicno, tu i tamo?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    nego, jeste li primijetili kako u svi vole raymonda ili svijet prema jimu, zapravo djece uopce nema? svi se stalno nesto muvaju po kuci, raspravljaju i sl, a djeca ili negdje sa strane mirno sjede u svojim stolicama ili pak ih uopce nema. a radi se o djeci od 2-4 godine :? ili pak, u step by step ova rodila a bebu vidimo tek sporadicno, tu i tamo?

i meni je to totalno bezveze, al aj ako razradjuju odnose medju supruznicima (i ostalima) pa sta's. al sta se tice obiteljskog zivota svaka od nabrojanih je nerealna na svoj nacin.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Veki prvotno napisa
    Jeste znale da je radni naziv "Bračnih voda" bio " Not a Cosby show"
    znam da mi je frendica iz amerike rekla da se takva serija poput bračnih voda mogla snimiti samo s "white trashom", da se slučajno u toj seriji radilo o crncima da bi to izazvalo pobunu.

djeca ili negdje sa strane mirno sjede u svojim stolicama
    fino odgojena djeca

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    djeca ili negdje sa strane mirno sjede u svojim stolicama
    fino odgojena djeca
    non AP ili je to po onoj da je "sa troje najlakse?"

Romana avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Meni su iritantne te komedijice.Zato volim Bračne vode i batlera iz Dadilje. 8)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, ja volim Muške svinje (Men Behaving Badly) ali mislim da to nema puno veze sa topicom. Doduše nedavno sam ulovila jednu epizodu na nekoj TV i Deb je rodila i to doma!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

žena otvorila topik da raspravljamo o odgojnim metodama gđe i gdina cosby, a mi udri o tome tko voli koji sitcom.

od ovih američkih, ja volem seinfeilda. ali tu nema djece, pa pišem maleno.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    od ovih američkih, ja volem seinfeilda. ali tu nema djece, pa pišem maleno.
    baš zato mi je ta najbolja nazi-soup! sponge worthy!

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

cosby nerealni i uvijek sve završi heppy na radost djece i staraca, pa makar završili u kazni...
    i već spomenuto..kuća uvijek savršena, oni uređeni

al sviđa mi se odnos roditelja i djece.....puno razgovora, nema vike, svađanja...

[/b]

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Cosby show

ajme, dzemperi...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

od svih spomenutih serija, ovako:

Cosby- je da su neraalni i ostalo, ali mi se sviđa u vezi "njihovog" odgoja stav prema novcu. Tipa "mi imamo love, ali nije za bacanje, treba vas pet odhraniti i iškolovati", kad klinci požele neku glupost, ili hoće kupiti auto, a ne misle da ga moraju tankati, i registrirati, i plaćati popravke i sl.

Raymond- da, nigdje djece! Ja ih imam dvoje, pa ih je puna kuća, razbacani "ko hektar bundeva". Svekrvu da ne spominjem, ona njegova žena me podsjeća na mene dok sam živjela kod muževih staraca,

Malcolm- meni najdraža (uz seinfelda)

Puna kuća - zbljuv.

2,4 djeteta - kad god sam mogla, gledala sam tu seriju. Najluđa mi je još bila susjeda Rona. Napr, dođe ova ženska kod Rone, a Rona slaže donji veš. i ono, na svim gaćama pišu dani; ponedjeljak, utorak, srijeda, obične pamučne bijele gaće i napisani dani, a za subotu ima crveni čipkasti korzet.
    baš bi ih valjalo reprizirati !

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    i ona s mužem zubarom i ženom koja stravično kuha a ne mogu se sjetiti naslova
    My Family, najbolja obiteljska humoristična serija svih vremena.

U vezi Cosby Showa i odgojnih metoda: kao klinka sam voljela tu seriju, no već nakon par sezona mi je počela ići na živce.

Većina likova mi je sasvim neuvjerljiva - on je uspješan liječnik koji je cijele dane kod kuće. Ona je uspješna odvjetnica, uvijek sređena, odmorna, dobro raspoložena... Aha.

Odgojne metode im se, koliko sam primijetila, obavezno svedu na neku žešću kaznu kojom su djeca zadovoljna i na kraju svake epizode sa zahvalnošću i ljubavlju zagrle roditelja koji im je upravo zabranio izlaske na idućih mjesec dana. Oni, naime, kao prava zrela djeca znaju da su zaslužila kaznu, pa si ju ponekad moraju čak i sami odrediti (to me podsjeća na naše domaće priče o djeci koja su sama išla u šumu po šibu kojom bi kasnije dobila po guzi :/ ).

Također primjećujem da tata i mama djeci cijelo vrijeme nabijaju na nos da je sav novac njihov (roditeljski) i da moraju biti zahvalni za svaku sitnicu, sve dok si sami ne zarade.

Djeca čiji likovi se scenaristima otmu kontroli i prestanu se uklapati u sliku savršene obitelji (dvije starije sestre, pogotovo Denise) jednostavno budu poslana na faks, pa ih vidimo jednom-dvaput godišnje. U kući ostaju samo lako odgojiva djeca koja se raduju kaznama.

Uglavnom - dosadno, predvidljivo, neuvjerljivo prenemaganje.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Sanja

A ove My family se uopce ne sjecam, kad je to islo?

I ja volim 2.4 children.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj summer prvotno napisa
    A ove My family se uopce ne sjecam, kad je to islo?
    Istomišljenice.

My Family sam gledala na BBC Prime, na max tv-ju. Sad prikazuju 2.4 Children, ako se ne varam, nove epizode (ali nemam ih vremena gledati).

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

2.4 djeteta je sjajna. steta sto je ne mogu gledati.

Cosby show je Sanja odlicno opisala.

Ima nedjeljom neka serija, britanska, Rodney iz Mucki (btw, sta kazete na njihov odgoj i odgojne metode ) glumi oca dvoje teenagera, zena ga je napustila, al punica nije. Vidjela sam pol jedne epizode, skroz je OK.

Videku se svidja Dadilja, al mislim da je to samo zato jer je sisata.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa

My Family sam gledala na BBC Prime, na max tv-ju. Sad prikazuju 2.4 Children, ako se ne varam, nove epizode (ali nemam ih vremena gledati).
    ja na porodiljnom pa stignem , pridruzujem se fun-ovima My Family, a Rona iz 2.4 Children mi je fenomenalan lik
    Cosby, kao i vecini, kad sam bila klinka mi je bila super, a sad mi idu na zivce, pogotovo ona mala sto joj je Denise kao maceha, ali je odgajaju mama i tata Cosby :/

njumi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa

Ima nedjeljom neka serija, britanska, Rodney iz Mucki (btw, sta kazete na njihov odgoj i odgojne metode ) glumi oca dvoje teenagera, zena ga je napustila, al punica nije. Vidjela sam pol jedne epizode, skroz je OK.
    na kojoj tv i u koje vrijeme ?

ja volim raymonda :D

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Videku se svidja Dadilja, al mislim da je to samo zato jer je sisata.

Ja volim CC i Nilesa, njihova medjuigra mi je super.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Cosbyjevci su mi ko nekakva bajka, nešto što ponekad pogledam ali nema previše veze sa realnošću.
    Iako su dosta karikirani, bliži su mi Malcolm u sredini i Rat u kući.
    A u Raymondu, Svijet prema Jimu i tako tim serijicama djece uopće ni nema

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ima ih u tragovima u Reži me

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Rat u kući mi je interesantan

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa
    Citiraj Sanja prvotno napisa

ja na porodiljnom pa stignem , pridruzujem se fun-ovima My Family, a Rona iz 2.4 Children mi je fenomenalan lik
    Cosby, kao i vecini, kad sam bila klinka mi je bila super, a sad mi idu na zivce, pogotovo ona mala sto joj je Denise kao maceha, ali je odgajaju mama i tata Cosby :/
    da se to dogodi mojoj kćeri,svakako bi ja i muž pomogli u odgajanju takvog djeteta,svako ima drugačije poglede na život,meni nebi bio problem voljeti i odgajati malu Oliviju

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ako se smijem ubaciti - nije problem u tome sto je odgajaju baka i djed (tj. oni su tehnicki stepgrandparents), nego u tome sto malu Oliviju NE odgajaju njen otac i pomajka
    sigurna sam da na ovom forumu ne postoje ljudi koji bi odbacili unuku koja nije biolosko dijete njihovog djeteta.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a čija je Olivija ?

ja se sjećam samo Rudi...........

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

olivia je kci Denisinog muza.
    i kljucam

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12