Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: ubod insekta

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno ubod insekta

Preko vikenda smo bili na Krku i jučer ujutro kad smo se probudili, vidim ja da se V. na licu nešto crveni...Kad sam ju malo bolje pogledala imala sam što vidjeti! Ispod desnog oka ogromna crveno-ljubičasta oteklina! Točno definirana linijom podočnjaka.

Oko onako polu zatvoreno..izgledala je kao boksač nakon meča :shock:
    Nije se vidjela točkica od uboda, samo oteklina...Najvjerojatnije komarac..Mislila sam da će se to povući, međutim navečer je još nabubrilo. Otišli na hitnu i nakon višesatnog čekanja, dobili fenistil kapi i gel i to je to.

Jutros :shock: jedva da je oko otvorila!!

Sad se vidi točkica uboda, ali je kao neka tvrda kvrzica i ne liči baš na ubod komarca..Popodne idemo kod naše pedice...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

M.ima isto tako jake reakcije na ubode komaraca. Nakon gro injekcija solumedrola koje je primio u takvim situacijama, malo smo se opametili, pa sad prije spavanja stavljamo obavezno raid tekućinu s aparatićem, prije boravka u prirodi zaštitimo se raznim sprejevima, a ako do uboda ipak dođe, a uhvatimo u početnoj fazi, ubodeno mjesto hladimo oblozima od vode i mažemo kamagelom, a ako prespava noć, a da nismo primjetili ubod, imamo oteklinu dan-dva i isto ju tretiramo oblozima i kamagelom, ako jako svrbi dam fenistil kapi.
    I mi smo imali ubod kraj oka, bilo je oćajno.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

imala sam negdje kamagel..Misliš da je to bolje nego fenistilom?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Iskreno, neznam. Sve je to u jednu te istu svrhu, pa ni nema neke razlike bolje ili gore. Nastavi samo dalje tretirati kako su ti rekli i proći će.
    Više nisu ni komarci kaj su bili. :/

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Fenistil je kemija čista
    Kamagel ili Floceta više prirodni.

Ali Fenistil "jače" (brže, bolje....kako god) djeluje....

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

danas joj je puuno bolje Fenistil joj ne dajem više. Namazem malo kamagelom i to je to...Skoro se skroz povuklo..

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mi imamo identicnu situaciju ko i loona!
    preksinoc je niku par puta upiko komarac u lijevi obraz, jucer se sve zacrvenilo, naoteklo i zatvorilo lijevo oko!!
    sinoc u 22h bili na hitnoj u vinogradskoj, dobili uputu da mazemo synopenom i cekamo da oteklina splasne!
    sve skupa izgleda prestrasno: jedna polovica lica normalna, a druga skroz neprepoznatljiva!!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Eto vidiš :D

Uf, da vidiš samo mene, ja ko sumanuta mašem rukama oko djeteta dok smo vani , a Kamagel je u torbi non-stop. A jadan onaj komarac koji uđe u kuću, tak sam ko terminator, prvo ga dobro odskeniram, uši ko radari, a onda u lov. U stanju sam cijelu noć hodat i proučavat zidove.
    Najgore je bilo prvih par puta dok se nismo upoznali s tim oteklinama, ono mi se spremamo na more, a djetetu šakica sva ko krafna naotekla. .

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj rinama prvotno napisa

Uf, da vidiš samo mene, ja ko sumanuta mašem rukama oko djeteta dok smo vani , a Kamagel je u torbi non-stop. A jadan onaj komarac koji uđe u kuću, tak sam ko terminator, prvo ga dobro odskeniram, uši ko radari, a onda u lov. U stanju sam cijelu noć hodat i proučavat zidove.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno ubod insekta

navodno se u ljekarnama pojavila nekakva narukvica na biljnoj bazi preporučena i za djecu koja štiti od uboda komaraca,krpelja i dr insekata.
    slična je "onim" gumenim narukvicama.zna li netko više o tome?

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

pozdrav, mene zanima nekakvo prirodno rješenje za ubode od komaraca, ali i kako se zaštiti prije nego li te ubode...
    je li netko probao ocat, čajevac ili nešto slično i kakvi su rezultati?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jesi li probala :
    Potrebno vam je:
    2 dcl vode
    50 grama smeđeg šećera
    1gram svježeg kvasca
    1 plastična boca od 1.5 ili 2 litre vode
    http://zadovoljna.dnevnik.hr/clanak/...-komaraca.html

usput piše da komarci vole pivopije

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

nisam probala, ali budem.
    jer ima ih strašno puno, sada poslije ovih kiša i poplava ima ih mnoštvo.
    jučer sam s djecom išla u šetnju a oni ono njihovih glava kao roj pčela pa to je strašno
    a bili su kao našprikcani sredstvom protiv komaraca

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ja bi nekakvo prirodno sredstvo kojim mogu ih našpricati i da ti komarci ne idu toliko na njih. ova kupovna su potpuna kemija a ide im direktno na kožu pa bi prije nešto prirodno

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja špricam, odjeću i kapu, ne kožu i pali

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku

usput piše da komarci vole pivopije
    hahha sad mi je jasno zašto toliko vole MM

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i nama pomaže da ubod odmah zagrijemo - ja na toster zagrijem papirnatu salvetu i prislonim na sam ubod. Naravno srolam tako da ima uski vrhić i probam temp na sebe prvo - otrov koagulira i nema ni svrbeža ni otekline inače znamo biti u krvgama. Ako je od glave do pete ispikana ili na jako osjetljivom mjestu ja radije dam antihistaminik, claritine, da ne nastane podljev, infekt itd.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ja sam prošle godine pomiješala 10ak kapi lavandinog ulja, jabućni ocat i vodu, pola-pola u bočicu od kupovnog spreja i time smo se svi špricali. nama je vrijedilo, samo što se unatoč lavandi taj ocat osjeti pa malo smrduckaš na salatu

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj bijelko prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam prošle godine pomiješala 10ak kapi lavandinog ulja, jabućni ocat i vodu, pola-pola u bočicu od kupovnog spreja i time smo se svi špricali. nama je vrijedilo, samo što se unatoč lavandi taj ocat osjeti pa malo smrduckaš na salatu
    pristajem i na smrduckanje samo de te beštije bježe od nas
    probati ćemo sigurno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •