-
Kakva je razlika kad dojis prvo dijete ili drugo?
Malo zbunjujuce pitanje.
Izgleda da je bebac # 2 na putu (akobogda) i stvarno bi voljela dojiti i # 2. Jeli logika da sa #2 je lakse u svemu. Posto sam vec veteran. (Mejra je dojila 11 mjeseci)
Ili mozda cak neke zene iskuse probleme sa drugim djetetom iako su super prosle sa prvim.
Ako je ko razumio pitanje, hvala
-
Well, well Mejra's mommy :D cestitke :D
Moje ti je iskustvo da si sa drugim djetetom sigurnija u sebe i da ti okolina puuuno manje moze uticati na odluke. Pod okolinom smatram porodicu, prijateljei poznanike, doktora, babicu i sve ostale koje sreces u periodu direktno nakon poroda!
Dojenja cesto nije stvar znanja i iskustva negu ranjivosti i nesigurnosti mlade majke. Hormoni nakon poroda su u turbo stanju, sto te automatski cini takvom. Moje licno iskustvo je da, iako sam drugi put bila informisana, kad' sam se susrela sa (gotovo identicnim problmemom kao prvi put) sam imala potrebu za pozitivnom podrskom. Koju onda (iz iskustva) znas jako brzo i naci!
Nadam se da sam ti nekako pomogla!
-
gle, tehnički bi ti trebalo biti sve jednostavnije nego prvi put jer su ti žljezde "razrađene", mlijeko će ti vjerojetno lakše i prije naić, prepoznati ćeš kad bi trebala izdojit višak, ranije ćeš uoćiti kvržicu u punoj dojci... i sve ono o ćemu prvi put nisi imala pojima, ali ako se previše opustiš (kao što sam to ja učinila) može ti se npr. dogoditi ragada jer nisam pazila na položaj pri dojenju, bilo mi je samo važno da ga ima i da Iva sisa ko luda, a kako, o tome sam mislila tek kada me počelo peči
Tako da ti je moja preporuka da i dalje paziš na sve samo opuštenije i ležernije jer ipak si ti žena s iskustvom :D
-
dojenje
S drugim djetetom je puno lakše, zato što znaš da znaš dojiti. S Grgom sam radila dosta početničkih grešaka (ipak sam ga duuugo dojila).
Ali, npr. s Martom mi se javio refleks prejakog otpuštanja mlijeka, pa smo se malo s tim mučile, i cice su mi više 'curile', još i sad 'cure', stare su i izraubane pa malo propuštaju
-
S drugim je sve lakše, a ne samo dojenje. Nakon dubokog razmišljanja što mi je toliko lakše bilo s Ledom, zaključih:
Prvo dijete pokušali smo prilagoditi knjizi (svemu onom što smo očekivali od djeteta) a drugom smo se mi prilagodili. I mogu reći da mi je porodiljni s Ledom bio najljepše razdoblje u životu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma