Zanima me dali ste probale i kako vam se sviđa?Meni izgleda fino ali jako jako kalorično?I gdje kupiti taj set za pravljenje raclette-a?Naime danas sam prvi puta čula za ovo jelo tak da osim što sam malo proguglala neznam ništa više o tom!![]()
![]()
Zanima me dali ste probale i kako vam se sviđa?Meni izgleda fino ali jako jako kalorično?I gdje kupiti taj set za pravljenje raclette-a?Naime danas sam prvi puta čula za ovo jelo tak da osim što sam malo proguglala neznam ništa više o tom!![]()
![]()
mmmmmmmm![]()
mi smo set dobili iz švicarske prije više od 12 godina i prije dvije godine smo ga bacili, jer se jadan sav izlizao od više nego redovitog korištenja. imali smo sličan ovome
http://www.raclette.com.au/raclette_...tertainer.html
svašta smo kemijali s povrćem, komadićima pršuta, pancete ma šta god ti padne na pamet.
u nedostatku pravog sira koristili bi bil koji topivi sir.
jedva čekam da nabavimo novi :D
imaš u kiki u ZG za kupiti...
jela sam više puta i jako fino i praktično..posebno za npr. proslavu Nove Godine i slično...može se sve narezati i pripremiti prije toga i svako sebi sastavlja kakav hoće ...praktično jer se ne mora služiti nego se može sjediti i uživati sa gostima
slow-food za ugodnja druženja i čavrljanja
meni se sviđa
obozavam raclette. a gdje ima u hr kupiti sir za raclette? :? ja ga uvijek donosim iz svicarske. inače, raclette je jelo za zimske dane, ne za lipanj.![]()
nigdje koliko ja znam, mi smo ga isto nabavljali iz švicarske. nisu loši ni drugi sirevi.mama courage prvotno napisa
idem krajem sljedećeg tjedna u švicarsku. pa ako nekom treba oriđiđi sirTashunica prvotno napisa
nek se javi. mada, ponavljam, ljetno vrijeme i nije baš za raclette. i taj pravi sir je toliko mastan da ga se ne može bez krumpira jesti.
bolje bi bilo da si ponudila neku čoksu![]()
ma to ne valja, bona, puno aditiva, umjetnih aroma,... i jos kravljeg mlijeka...Tashunica prvotno napisa
![]()
p.s. upravo tamanim freyovu s natpisom: "latte macciato". dvoslojna je, tamna čokolada s "blagim aromom kave" i bijelim djelom s komadićima kakaa, mmmm mljac...
zna a70v o kojoj pričam.izgleda kao bajadera, al' nije
![]()
ma bona ne vozi ti brige, maj midl nejm iz aditivmama courage prvotno napisa
![]()
volim tamnu čoksu, volim aromu kave, volim i bijeli dio ma šta on bio![]()
volem i ja![]()
ali šic s čokoladom s ovoga topica 8)
jesam li ja jedina kojoj taj sir miriši osebujno? možda preosebujno? 8)
banaj je apri, banaj! prva je počela!apricot prvotno napisa
![]()
prije pola godine sam si sama pekla doma taj sir. usla zxuja u kuću i namrštila se i poludila: "mama, jao, mama... jao... fuj!" bas je bila ljuta k'o ris, nije mogla sebi doći, samo je vrtila glavom, nikad je takvu nisam vidjela![]()
nisam se upustala u nabavku seta bas zbog nedostatka sira! a, znaci, moze se i s drugim sirom? koji ste koristile?
ja sam kupovala sir u merkatoru
i mene zanima koji, ako je moguće znat
u lidla je na akciji raclette rostilj:
http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-...ndex_23135.htm
i uzela bi ga kad bi znala gdje u RH mogu kupit pravi sir, ako je to uopce moguce, ili barem dobru zamjenu za istog![]()
Za ovaj raclette možeš bilo koji sir (gauda, podravec i sl.) Pravi sir za raclette se mislim, može kupiti u Metrou, ali je žestok i težak i ne bih ga preporučila. Nakon tog sira smije se piti samo topli čaj ili bijelo vino da ti ne padne na želudac.
No, za mene je pravi gušt ono što se peće na kamenoj ploči-roštilju!
Ovaj iz Lidla Raclett mi izgleda mal. Mi smo svoj dobili na poklon, ali inače je iz Hofera i nije bio skup, nekih 20 eur. Sir ima isto za kupit posvuda, ali mi smo u Austriji, tako da vam ne mogu pomoć. Ali mislim da može i bilo kojim malo bolje topljivim sirom. Mi radimo tako da gore stavimo na sitno narezano meso (obično tri vrste), tikvice, papriku, dolje naravno sir, ponekad i špek ili šunku. Krumpir narežemo pa prelijemo sa sirom. Radimo i umak od češnjaka i od rajčice. I da, raclett sir je težak za želudac, popije se mala žestica prije i poslije raclettaAaaa, obožavam raclett
![]()
Ovaj roštilj iz Lidla je taman, nije premali . Itako ne pečeš sve odjednom
U biti sad vidim da je to za osmero ljudi, da onda bi trebao biti dovoljno velik!
Posljednje uređivanje od annie84 : 16.11.2011. at 15:57