Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: rođendanski čajni kolutići (za godišta ispod `70.)

  1. #1
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno rođendanski čajni kolutići (za godišta ispod `70.)

    to su svi imali na rođendanskim proslavama (tamo nekih sedamdesetih)

    oni obični čajni kolutići, pa umočeni u nešto (čak mislim - u čaj), pa slijepljeni nekom kremom dva po dva (vjerojatno margarin i šećer, ali to mi je sada bljak), i onda umočeni u čokoladu, pa uvaljani u kokos.

    tko se sjeća?

    ili, kako bismo to danas modificirali, stavili neku brzinsku kremu, a da bude fino i klincima zanimljivo?

    radi li to još itko?

  2. #2
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    Nikad cula, doduse pise godiste starije od '70.
    Mozda da napravis kolutice od tijesta za krancle samo deblje razvaljas, polijepis kremom od islera,
    gore glazura i kokos, orasi....ili varijanta s pudingom u koji dodas maslac

  3. #3
    Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    village...long village
    Postovi
    1,638

    Početno

    joooooj ja to obožavam.....

    jela sam to često kod jedne tete ali nikad ju nisam tražila napismeno recept u nadi da ću zapamtiti (je,rajt)

    ugl, obični čajni keksi se namoče u mlijeko

    premažu rastopljenom čokoladom,razmrvljenim keksima, margarinom i šećerom i uvaljaju u kokos

    ona ih fila kad joj ostane neke kreme od kolača - bilokakve - samo doda rastopljenu čokoladu (a često radi kremaste kolače pa ima i svakakvih krema)


    i godište sam IZNAD '70 :D
    Posljednje uređivanje od Lucas : 14.10.2011. at 18:28

  4. #4
    winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,034

    Početno

    Keksi se umaču u mlijeko. Poslije toga se nafilaju kremom od skuhanog vanilin pudinga u koji je kad se ohladi umiksan margarin, pa se slijepe 2 po 2 i urolaju kroz kokosovo brašno.

    Nisam to voljela nikad...

  5. #5
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj kinder prvotno napisa Vidi poruku
    Mozda da napravis kolutice od tijesta za krancle samo deblje razvaljas
    ma ne, idu oni kupovni Koestlinovi.
    idi kući i rasti!

  6. #6
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    vidi šta sam našla:


    ČUPAVCI OD ČAJNIH KOLUTIĆA

    750 gr. cajnih kolutica
    150 gr. kokosove masti
    100 gr. secera u prahu
    3 kasike mljevenih ljesnika
    1 kasika kakao praha
    2 kasicice vanilin secera
    2 kasicice vocnog likera

    Sirup:
    250 gr. secera
    200 gr. putera
    100 gr. cokolade
    14 kasika mlijeka

    Ostali sastojci:
    kuhana crna kahva
    1 kasicica vocnog likera
    kokosovo brasno

    Nacin pripreme:

    Dobro umutiti kokosovu mast (sobne temperature) sa secerom u prahu. Dodati kakao prah, vanilin secer, ljesnike i liker. Masu dobro izjednaciti i kasicicom nanositi na jedan cajni kolutic nakvasen u mlakoj kuhanoj kahvi. Preko nanjeti drugi kolutic (takodje nakvasen u kahvi) lagano pritisnuti rukom, staviti fil u rupice od keksa i poloziti na tacnu.

    Na isti nacin postupiti sve dok ima materijala. Nafilovane i spojene kolutice ostaviti da stoje na sobnoj temperaturi oko 1 h. Posle tog vermena nafilovane kolutice, jedan po jedan, spustati u vruc sirup, valjati u kokosovo brasno i redati na tacnu za sluzenje.

    Sirup: secer naliti mlijekom, dodati puter i staviti da provri. Smanjiti temperaturu, dodati izlomljenu cokoladu i uz neprestanno mjesanje kuhati 4-5 min. U vruc sirup spustati kolutice a zatim valjati u kokosovo brasno.

    PS. Po zelji kolutice valjati samo u kokosovo brasno tj. izostaviti postupak sa sirupom. U tom slucaju kolutice 30 min. drzati na sobnoj temperaturi, a zatim ih uvaljati u kokosovo brasno. Pri natapanja kolutica u kahvu voditi racuna da se kolutici ne rastope, sto znaci da kolutice treba brzo pustiti u tecnost, a jos brze iz iste izvaditi.


    pa kaže: bujrum i prijatno!

  7. #7
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    ja to nikad nisam imala na ročkasu
    niti itko od mojih vršnjaka
    ah da, ja nisam ispod 70.

  8. #8
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    nisam ni ja
    ali ih je bilo na svim rođendanim na koje sam išla

    a ja se ne bih hvalila da nisam ispod `70. godišta da sam na tvom mjestu
    pa netko će te negdje vidjeti!

  9. #9
    Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    village...long village
    Postovi
    1,638

  10. #10
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    AM, istina, u kavu se umakalo

    tražim dalje

  11. #11
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    našla sam i ovo, ali nije to to

    Vrijeme pripreme:15 minTežina:Jednostavno

    Sastojci



    • 1 Kremu skuhamo tako što od ove količine mlijeka odvojimo samo toliko koliko je dovoljno da umutimo gustin i žumanjke.
      Preostalo mlijeko stavimo kuhati skupa sa šećerom, kad provre na tihoj vatri dodati smjesu od žumanjaka, stalno mješati par minuta.
      Ohladiti pokriveno sa prozirnom folijom, a u ohlađeno umješati izrađen margarin, i lino ladu.
    • 2 Ugrijati 2 dl mlijeka i u njemu rastopiti čokoladu, dodati malo ruma.
      Ja ne dodajem ovdje šećer budući da su kolutići već dovoljno slatki .

    • 3 Kolutiće umakati u toplo čokoladno mlijeko pa spajati kremom po dva, odmah uvaljati u kokos i to je to.....pustiti ih da malo omekšaju ;
    • 4 Umjesto ove kreme možete napraviti neku drugu vama omiljenu, a ja ih dosta često pravim samo sa lino ladom, znači kolutiće namakati u mlijeko pa premazati lino ladom,pa u kokos i tako je odlično i djeca obožavaju.

    • 5 Količinu za kekse sam napisala otprilike jer sve ovisi kakvi su keksi, koliko će upijati mlijeka.

  12. #12

    Datum pristupanja
    Apr 2010
    Lokacija
    skićem se
    Postovi
    210

    Početno

    Nama je mama to često pravila .Kolutići se namaču u mlijeko i običnu čokoladnu kremu i zatim valjaju u kokos.Ti možeš napravit ovu kremu samo ti mora odstajati 24 sata prije filanja.
    KREMA
    0.5l šlaga + 500gr mliječne čokolade (ne one za kuhanje)
    Staviti šlag lagano na vatru da počnu mjehurići i onda staviti izlomljenu čokoladu.
    Sve dobro izmješati i ostaviti da se hladi.
    Poslije spremiti u frižider do sutra .
    Krema je brza i jednostavna a odlična

  13. #13
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    i dovoljno se stisne?

  14. #14
    inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    609

    Početno

    moja prijateljica to stalno radi, moći ih u mlijeko, pa u čokoladu, pa u kokos, prefini su, kad sam ih prvi put jela, rekla sam da mi je prefino, pa su me sve čudno pogledale kao da ih zafrkavam, pa kad sam pitala kaj bleje kad je fino, i pitala da kak se to radi, onda mi je rekla, sve isto ko kad čupavac motaš, jedino kaj kolutić tunkneš u mlijeko malo, preeeeefino!

  15. #15
    winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,034

    Početno

    Eh, pa vidim zakaj ih nisam voljela: moja mama nije radila čokoladnu kremu nego onu običnu od vanilije...

    Sutra ih radim, pa makar s Nutelom

  16. #16
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ma ne, idu oni kupovni Koestlinovi.
    idi kući i rasti!
    Ok, dok ti pronadjes recept i ja cu postati punoljetna

  17. #17

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ZADAR
    Postovi
    1,828

    Početno

    Mi smo to radili jednostavnije :
    Mlijeko s malo ruma ( ili neke druge arome ) zagriješ da bude mlako.
    Kekse slijepljene marmeladom ili eurokremom umačeš u mlijeko i uvaljaš u kokos.
    Jedu se kad omekšaju ( a sad se ne sjećam nakon koliko dugo )

  18. #18

    Datum pristupanja
    Apr 2010
    Lokacija
    skićem se
    Postovi
    210

    Početno

    da krema na prvi pogled izgleda rijetka ali kad prenoći u frižideru sutra je kao eurokrem ili sličan namaz

  19. #19
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,788

    Početno

    dvije stvari sam obozavala kod jedne bake, jedna su ti kolutici, a druga je umjesto oraha ili maka u taj tip pita (orahnjaca/makovnjaca) bi stavljala domacu marmeladu od sipka i cimet.
    cesto se toga sjetim

    i nisam ispod 70

  20. #20
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,192

    Početno

    ja sam takvu kombinaciju jela davnih godina, i uvijek je u njima bilo ruma,mama nam nije branila to jest, ja sam ravno 70 godište..

    I da pretežno smo to stavljali na prst i grickali okolo naokolo.

  21. #21
    a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,519

    Početno

    ja sam `72. i mama mi je to radila za rodjendane i moja ih je umakala u kafu, a krema vanilin puding sa margarinom, klasika, namazu se kremom i okolo ,pa u kokos - ja za druge na znam.
    (i ja sam ovako kao jelena.o. nabacivala na prst i grickala okolo ) hvala ti apri sto si me podsjetila na ovaj kolac!

  22. #22
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    pih! sve penzići ovdje

  23. #23
    a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,519

    Početno

    magriz, da nije ovo neka zavjera da se otkrijemo mi koje se furamo na mladost, a kad ono...
    zaboravila sam dodati, ali to se podrazumijeva, isto idu po dva se lijepe kremom i krema okolo...

  24. #24
    mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    916

    Početno

    ha, baš se spremam raditi ih (spremam se već 2 tjedna doduše, ali tko broji).
    malo je mljackavo za raditi, ali meni su fini.
    nama je mama radila s kremu od maslaca i pekmeza, a kekse močila u mlijeko.

    ja ću čoko verziju - kupila za čoko kremu, a močit ću u mlijeko ili možda u kavu. a gore se još mogu posuti čoko mrvice (one šarene mi nisu fine).
    za 24 sata se prožme, keksi postanu onako mekani tj. budu baš njami.

    šteta što već nisu gotovi.

  25. #25
    mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    916

    Početno

    ha, baš se spremam raditi ih (spremam se već 2 tjedna doduše, ali tko broji).
    malo je mljackavo za raditi, ali meni su fini.
    nama je mama radila s kremu od maslaca i pekmeza, a kekse močila u mlijeko.

    ja ću čoko verziju - kupila za čoko kremu, a močit ću u mlijeko ili možda u kavu. a gore se još mogu posuti čoko mrvice (one šarene mi nisu fine).
    za 24 sata se prožme, keksi postanu onako mekani tj. budu baš njami.

    šteta što već nisu gotovi.

  26. #26
    mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    916

    Početno

    zašto ne registrira ovaj post?
    Posljednje uređivanje od mrkvica05 : 15.10.2011. at 19:45

  27. #27

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    ma mislim stvarno...kakva si ti to moderatorica?

    gle:

    http://forum.roda.hr/threads/13319-Hamsti-Bambsti

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •