-
Kruh bez kvasca
Tražim neki fini recept!
Probala sam sa sodom u pekaču, ali ne sipada nikako. ALi fora je da niti mlijeko ne smijemo koristiti,
postoji li uopće mogučnost izrade takvog kruha?
-
Pretpostavljam da nije lako pitanje, ako bar netko zna gdje bih mogla pronaći odgovor bila bih zahvalna.
Posljednje uređivanje od oka : 11.11.2011. at 14:21
-
Imaš ovaj, vrlo je jednostavan, pod uvjetom da dolazi u obzir pivo (ono isto ima udio kvasca, pa ne znam da li to smiješ koristiti). Pekla sam to, dobro ispada:
http://gastrouzitak.blog.hr/2008/07/...a-svijetu.html
-
Posljednje uređivanje od gita75 : 11.11.2011. at 14:31
-
Ma niti pivski niti pekarski, uh. A možda bar kakve pogačice ili sl?
-
Hvala Gita!
Znači riječ beskvasni je prava riječ za takav kruh, sad sam pod tim nazivom i još nešto pronašla.
Baš me zanima, još da neke stvari ukomponiram u pekač i nitko sretniji od mene.
Posljednje uređivanje od oka : 11.11.2011. at 14:38
-
Oka, probaj ovako: u određenu količinu brašna(npr. 1kg) staviti kašičicu soli, kašičicu sode bikarbone i umijesiti srednje tvrdo tijesto jogurtom, u koga ste nasuli malo vode(npr. 2dcl jogurta i 2-dcl vode). Tijesto dobro umijesiti rukom, ili čim već. Samo ga preklopiti, ne treba ga dodatno izrađivati, ostaviti pola sata da odstoji, opet ga preklopiti, formirati loptu, staviti u pobrašnjen(ne treba mastiti) okrugli pleh, spljoštiti rukom, na jedno 3 cm debljine i staviti u zagrijanu pećnicu. Smanjiti nakon 5 minuta na oko 180 i peći nekih pola sata. Izvaditi iz pleha, da se ne povrati, umotati u pamučnu salvetu, i ostaviti bar 10 minuta da hladne. Vruće je fenomalno, brzo se spravlja i vrlo je sito.
Ovako moja svekrva pravi, i ja počesto(od nje naučila
) Mi to zovemo pogačom. Fora je u pečenju, tijesto se ne smije gnjaviti, znači ne bude fino glatko kada ga stavljaš peći, nego nekako, krndžavo, neravne površine odozgo, nema ulja na plegu, i mora iz pleha odmah u krpu. I to je to.
-
meni su odlicne one pogacice bez kvasca, recept je tu sa rode, u koje ne ide kvasac ni mllijeko, sa puno sjemenki
http://forum.roda.hr/threads/16133-P...z-kvasca/page2
-
Pratim vas.
Oka, smijete li kefir?
-
Da li ona rečenica da ne smijete mlijeko znači da ne smijete samo nefermentirano mlijeko ili ne smijete nikakve mliječne proizvode? Naime, ovo drugo znatno ograničava mogućnosti.
-
Ako ipak smijete jogurt, evo recept sličan onom što spominje Eris
http://www.coolinarika.com/recept/najdivnija-pogaca/
Jaaako jednostavno, radila sam i male pogačice, kao peciva. Ne treba ništa čekati, umijesiš, ispečeš i gotovo.
-
Evo me, da, izbacujemo sve mliječne proizvode na 4 mjeseca znači kefir nam otpada, pekarski kvas, pivski kvasac...i znam da smo ograničeni, ali ne pada nam teško.
Ali ipak potrebna mi je nekakva alternativa pa ću morati nešto smisliti. Danas sam se opskrbila sa različitim vrstama brašna tako da imam sa čime raditi.
Ovaj beskvasni kruh sa Rodinog portala je dobar jer je vrlo jednostavan i brzo gotov. To smo danas probali.
Sutra ćemo ove pogačice od BP, ali sa vodom, a preko sutra planiram probati ovaj ovdje za kojeg treba puno strpljenja http://www.coolinarika.com/recept/be...i-jecmeni-hleb
Ali i dalje nastavljam potragu za dobrim receptima
-
Greška, izbacujemo na tri mjeseca
-
Bez brašna i mlijeka - evo recept za kruh (ali taj nisam isprobala):
http://www.coolinarika.com/recept/765357/
-
Samo da primjetim, Peterlin otišla si ti i korak dalje, sad smo već na kruhu bez brašna
-
-
e taj bi bio za mene!!!!!!!!!!!!
-
Umjesto kiselog mlijeka možeš koristiti mineralnu vodu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma