imamo jedan čupavi tepih koji trebamo dati na čišćenje, ja probala ali ne ide. tko je i gdje nosio tebih na čišćenje, koliko se cijena kreće.
imamo jedan čupavi tepih koji trebamo dati na čišćenje, ja probala ali ne ide. tko je i gdje nosio tebih na čišćenje, koliko se cijena kreće.
Ja sam nedavno zvala servis za čišćenje. Kažem zvala, jer oni odvezu i vrate tepihe. Cijena 25 kn/m2.
može broj tog servisa...
jel imaju kakav limit ono min 20 m2 tepiha ili...?
Antialergic 01/3737-595. Koliko ja znam nemaju limit (samo su pitali koliko tepiha imam).
Moji tepisi su bili ukupno 6,8 m2.
hvala, probat ću zvrcnuti.
Kako da očistim končani tepih? Mislim na neka home made rješenja jer ne bi koristila kupovne tekuće detergente, ja kišem od njih ko luda, a i beba mi je počela istraživati po podu pa ne bi htjela da dođe u kontakt s tim kemikalijama! Možda neka eterična ulja ili ocat?
Koliki je tepih? Ja imam dvije končane trake (pamuk) koje stanu u mašinu za veš i sasvim ih lako održavam (čitaj operem) Ako nije prevelik probaj u mašinu. Ako je, onda odnesi na pranje, više se isplati nego da se ti grbiš nad tepihom, ribaš, ispiraš... i budeš premorena i nezadovoljna. Tepih servis odnese, opere, osuši i donese nazad. Ti za to vrijeme odmaraš
![]()
A neće ići, ni jedno ni drugo! Tepih je 3x3 m, a nalazi se na 30 km udaljenosti od Rijeke, tako da mislim da mi nitko neće doći po njega za neku razumnu cijenu, a ja bi ga rađe oprala, nego transportirala!
Ma zapravo ne znam ni koji je materijal točno, ali nije čupav tepih nego je gladak, pa mi djeluje kao da je prošiven, tj. končani.Mislim da bi se dao lijepo srediti s mokrom krpom i ... ti drugi sastojci mi fale!
kako očisiti mrlju od kave sa tepiha??
tepih je klasični uredski plavo-sive boje
Meni vanish za tepihe zna koješta skinuti! Probaj.
ja sam izbacila sve tepihe. ako mi ikad išta drugo dođe na pod - to će biti tatami...
tepih u uredu je u pitanjusorciere prvotno napisa
![]()
Mi u petak prali tepih i kauč s kutom. Firma je Blic s Knežije i oprali su stvarno dobro, ali su me financijski dobro oderali![]()
Tepih je veličine cca 1,30x2,30 i zaračunali su mi ga 100 kn (to mi je ok), ali su mi kauč koji ima samo onaj produžetak za noge na jednoj strani bez ikakvih rukohvata i jastuka (nije kutna garnitura) računali kao 2 dvosjeda i naplatili mi ga 430 kn.
Sama sam si kriva jer nisam reagirala, niti sam tražila račun, jer mislim da bi tada cijena bila puno niža, ovako su me dobrano zavaljali.
Ako netko bude imao s njima posla, dobro pazite, i ne plaćajte bez izdanog računa.
Jel vam nakon čišćenja kauča ostao neki čudan miris?
Ja dogovorila čišćenje za drugi tjedan i sad me prijateljica upozorila da su njenom bratu čistili kauć (ne znam jel ista firma) i da mu je kauč mjesecima smrdio po plijesni.
Kakva su vaša iskustva?
Kako očistiti sasušeni lak za nokte s tepiha :/ ?
Moj kauč ne smrdi nakon čišćenja, dapače imao je nekoliko dana miris po tom njihovom detrdžentu za pranje.
pitaj Loli 8)roby prvotno napisa
Ja sam skinula sa acetonom, tepih je ostao OK, bez tragova. Valjda ovisi o tepihu.roby prvotno napisa
-lak smo skinuli s acetonom ali poslije toga obilno isprali vodom da aceton ne izgrize tepih
- meni je zakon Vanish- polster/teppich sprej iz Muellera (naravno, kao i većina drugih stvari, ovaj naš iz DM-a mu ne može parirati)
- i jedan super trik, možda ga već znate: Prolivenu kavu, crveno vino, coca-colu i sl. NE DIRATI, nego zaliti momentalno gaziranom mineralnom vodom pustiti malo da odstoji (1-2 min) i obrisati suhom krpom. CO2 iz mineralne izvuče tekućinu na površinu i onda se samo pokupi suhom krpom![]()
Mi imamo pakistanske tepihe 50%vuna- 50% svila i oni se u principu ne bi smjeli prati, ali ih ja npr. 5-6 puta godišnje dubinski usisam sa jedne i s druge strane, u vodi razmutim malo omekšivača za veš i onda ih pamučnom krpom dobro izbrišem. Super se osvježe, dobiju sjaj, fino mirišu a i prljavština se pokupi.
Moj tepih je na pranju, bas me zanima kakav ce biti kad se vrati. Uglavnom, nikad vise svijetli tepih.
Crveni lak na bež tepihu-nekako se ne usudim, imam osjećaj da će se na široko razmazati u roza boji................Deaedi prvotno napisa
A jel netko pokušao oprati čupavi tepih, s dugim dlakama? Piše na održavanju da se ne smije prati vodom. Kako da ga operem? Pitala sam čovjeka koji mi je došao kemijski očistiti auto i rekao mi je da se on ne bi usudio prati vodom jer bi izgledao kao sažvakana krpa. Inače, bijele je boje.
Jel ima netko da je prao?