Stranica 5 od 6 PrviPrvi ... 3456 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 269

Tema: Zaštita dječjega zdravlja od pasivnog pušenja

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Citiraj mujica prvotno napisa
    Dakle, ne tučem ih.
    Ali "kada bi"... onda najvjetojatnije "bih". I sigurno bi mi zbog toga bilo teško.
    1.......egoizam?
    tebi bi bilo teško?
    2.......a tvom djetetu? ili ono nije binto?

3.......izrekao si svoj stav: ta majka je trebala izlemati curicu jer je ugrizla tvoju
    kao što bi ti svoju da je napravila isto

4.......izjavio si da si sposoban to napraviti i da to smatraš opravdanim
    1.... kajgod. kakav egoizam?
    2..... naravno, bilo bi i djetetu teško. i i dijete je najbitnije. zato bih u takvoj ekstremnoj situaciji udario dijete. Jer je bitno da nauči da to ne smije činiti. AJ ne znam kako si ti zamišljaš napisanju riječ "udariti". Valjda misliš na premlatiti, potrgati kosti i kaj ti ga ja znam kaj. Ja ne mislim na tak nekaj, pa se možda zato još slabije razumijemo nego inaće.
    3......Izlemati? Kaj ti misliš da sam ja nekakav idiot?
    Ne izlemati, nego ovisno o težini djela i starosti djetetalupiti po guzici ili nježno ošamariti.
    4.... samo u situacijama kada dijete čini zlo i ne reagira na pedagoške načine odgoja ili ako nema vremena za pedagoške načine jer se loša radnaj mora smjesta prekinujti.
    Da. izjavo sam. Kaj sad?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

samo si potvrdio moje mišljenje

2. dakle, naučiti češ dijete da ne smije udarati, udarajući ga? licjemerno , zar ne?

3. izlemati je izraz u mome kraju koji označava udarce različite jakosti po guzici
    fizička razlika između jačine udarca se mjeri raznom preloma, masnice, ili ožiljaka
    psihičke razlike nema; udarila me je osoba koju volim više od boga

4. snaga se može koristiti i nenasilno, kad se koristi u blokadi , ne mora se nanositi psihičko-fizička bol

kako misliš naučiti dijete samopoštivanju ako mu pokazuješ nepoštivanje udarajući ga?
    normalno je udariti osobu koju poštuješ?

kad psa dresiraš ne smiješ nanositi fizičku bol, ne smiješ ga udariti
    zar pseto ima veća prava od djeteta?

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

moram se složiti sa mujcom oko svega napisanog u njegovom postu. Nisam doktor, ali evo primjera iz moje bliže okoline: 2 žene za koje znam pouzdano da nikada nisu pušile, jedna od njih je bila i aktivni alpinist - umrle od raka pluća. Mi svi :shock:
    Moj stric, pušio 5 kutija cigareta na dan (ne znam kako mu je to uspjelo, ali jest), prestao prije par godina, niš mu nije, ima 7 banki i čovjek zdrav. Ali čovjek živi na selu u Dalmatinskoj Zagori, ima neka jadna cestica kojom prođe bus par puta na dan i pokoji posjetitelj koji je odavno otišao od tamo pa posjećuje rodbinu (cca 1 auto u 6 mjeseci). Industrije nigdje, zrak miriši. Malo odite iz Zagreba, negdje tako u zabit, pa pomirišite zrak -totalni doživljaj.
    I što se tiče pušenja po vani, ja se moram složiti da mi je to jako ružno za vidjeti - zato po vani ne pušim.
    A da ne kažem još kakve divote jedemo, voće i povrće špricano raznim otrovima, riba puna žive u drugih ljepota, meso puno anibiotika i drugih sranja kojim šopaju te životinje. Imam plac blizu stana, to voće i povrće sa placa je potpuno isto ono koje je u supermarketima, mislim da kupuju od istih prekupaca i dignu cijene u nebo kao prirodno sa sela (moš mislit, kao da sam ja glupa pa ne vidim, fala bogu i moji roditelji i muževi roditelji sa sela pa znam kako izgleda nešpricano i prirodno voće i povrće i kakav okus ima i koliko dugo može izdržati na sobnoj temperaturi, i kako fino miriše svježe voće). A tek meso, ovo kaj mi kupujemo u mesnicama to je totalno umjetno, kad meni donesu meso iz Slavonije - to je nešto potpuno drugo, fino za poludit, puna ti usta okusa.
    I sad se neki ljudi zabrinjavaju hoće li im dijete dohvatiti dim cigarete u prolazu ili ne. Ma dajte ljudi, doza realnosti vam ne bi štetila: nakon svega što pojedemo, nakon svega što popijemo, nakon ovakvog zraka koji udišemo, sad da se zabrinjavam i ludujem da li će mi djetetu neznanac u prolazu puhnuti dim cigarete, pa djeličak dima doći njoj u kolica, pa gdje bi ja stigla. Iako, jako pazim da mi dijete nije nigdje blizu dima cigarete, ne ludujem oko toga, jer iskreno, nema smisla. Onda nikada ne bi izlazili van, kupili bi zemlju negdje na Velebitu i počeli se baviti poljoprivredom.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ovo što si napisala je jako srcedrapateljno, kao iz romana Daniele Steel, ali ne funkcionira tako u životu.

Možda funkcionira u poremečenim obiteljima gjde psihopatologija dominira.

Ali u zdravoj obitelji udarac po guzici ne uzrokuje patnju djeteta niti se dijete ne prečuđava kako ga tuče netko koga voli najviše na sviijetu.

Nije normalno udariti osobu koju poštuješ, kao što nije normalno udariti osobu koju ne poznaš ili ne poštuješ.

Blokiranjem dječjeg pokušaja da te udari se može nanijeti djetetu ozbiljnija ozljeda nego udarcem po guzici. A ako se ne nanese, bit će djetetu zabavno na taj način se i dalje "igrati" s roditeljem i istu takvu "igru" provoditi i s drugima koji su slabiji i ne blokiraju tako dobro kao ti.

Po istom principu je opravdano i udariti psa pri dresuri.

Baš je lijepo raspravljati s tobom na dva podforuma.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

kako misliš naučiti dijete samopoštivanju ako mu pokazuješ nepoštivanje udarajući ga?
    normalno je udariti osobu koju poštuješ?
    Točno.
    Ja svojoj kćeri naglašavam da nju nitko ne smije udarati.
    Hoću da se tako odnosi (prema sebi) i kao odrasla.

Ne želim da joj bude normalna stvar da je tuče netko. Netko koga voli.
    Muž, npr.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ali u zdravoj obitelji udarac po guzici ne uzrokuje patnju djeteta niti se dijete ne prečuđava kako ga tuče netko koga voli najviše na sviijetu.
    .
    dakle, da tebi tvoji starci (kojima si ti i dalje dijete, po definiciji) pljusnu, lupe po guzici.. to bi bilo normalno?

ili ti je gornja granica "edukatinvnog" nanošenja boli onaj trenn kad je dijete dovoljno veliko da uzvrati?

pas se ne smije tuči u dresuri, ako hočeš dobro dresiranog psa

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ili ti je gornja granica "edukatinvnog" nanošenja boli onaj trenn kad je dijete dovoljno veliko da uzvrati?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

odgovor na pitanje gornje granice nisam dobila od niti jedne osobe koja drži udaranje edukacijom

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a ne znam MGrubi, vidiš da bi on i dilera klepio.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

o.k., vi se izdopisivali dok sam ja uspjela poslati post. Da ne bude zabune, moj se post odnosio na mujičin od 14.07.08., a ovo sa fizičkim kažnjavanjem djece
    Želim, što se tiče tog dijela rasprave ostati po strani, samo ću reći što o tome mislim i to je to: smatram da je fizičko kažnjavanje djeteta ponižavajuće za dijete i osobu koja ga kažnjava, da se dijete uči nasilju, da se uči da nasiljem kod onoga tko je sabiji od njega može postići određeni učinak i da se uči da problem rješava ekspresno, što dovodi do toga da se sam problem niti ne riješi već ga se stavi pod tepih i ide dalje.
    I ne bi kaznila djete fizički da je napravilo bilo što, uključujući i onaj mujičin fiktivni scenarij, hvala bogu sam dovoljno inteligentna pa ću svom djetetu objasniti zašto se nešto ne radi a postoje i drugi načini kažnjavanja: npr. ne možeš gledati tv tjedan dana, ili umjesto da tebi kupim majicu koju si uništila kupit ćemo tom djetetu istu onu koju si uništila i dati ćeš joj majicu uz ispriku za ponašanje.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    a ne znam MGrubi, vidiš da bi on i dilera klepio.
    Dilera ne bih klepio nego premlatio (prije nego što bih ga prijavio policiji)

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

odgovor na pitanje gornje granice nisam dobila od niti jedne osobe koja drži udaranje edukacijom
    Gornja granica nema veze sa starošču i tjelesnom snagom djeteta, ali ne usudim se napisati o čemu ovisi, jer će ova rasprava teči u nedogled.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja ću sad 100% zazvučati glupa i naivna..no što mogu...
    Ja ne mogu vjerovati oko čega mi raspravljamo.

Oko stvari koje zakon kažnjava! No, ruku na srce, što je to stvarno potrebno? Da ti netko drugi mora reći i zabraniti da tučeš vlastito dijete?

Sad ćemo još početi pričati o korištenju autosjedalica. AS Da ili Ne?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa

Oko stvari koje zakon kažnjava!
    X

http://www.roda.hr/_upload/dokumenti...Ne_po_guzi.pdf

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja ne mogu vjerovati da vas u radnom danu ne stignem ni pročitat a kamoli nešto komentirat :shock: , pa vi sad istu temu imate na dva podforuma ( znate li kolko mi tim oduzimate vremena ). Jel netko od vas uopče radi .

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa
    Jel netko od vas uopče radi .
    ja ne.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa
    Mene od stila i sadržaja zerjavovih postova podilazi hladna jeza.

Poštovana Vertex ,
    žao mi je da niti Vi , kao i mnogi drugi sudionici rasprave ,
    niste dali decidirani odgovor na pitanje svih pitanja ove novootvorene teme :

" Podržavate li zakonsku zabranu pušenja u prostorima gdje su djeca ?"

1. Slobodnom interpretacijom Vaše citirane rečenice zaključujem da ne podržavate zakonsku zaštitu djece od pasivnog pušenja .
    Moram priznati da se u dubini moje hladne duše krije nada da ćete u brzom demantiju ispraviti moj zaključak i stati na stranu ugrožene dječice .

2. Veseli me spoznaja da sam Vas uspio rashladiti svojim postovima , te su Vam tako Splitske vručine postale snošljivije .
    Vaša kratka i jasna rečenica je u meni probudila uspavani poduzetnički duh , pa Vam zato odmah nudim poslovno partnerstvo
    Ja ću pisati hladne i jezovite postove , a vi ćete ih štampati i prodavati uz reklamni slogan :" Rashladite se čitanjem "

Biznis neće biti sezonski jer i za prohladne zimske dane imam rješenje .
    Dilat ćete postove poštovanog Mujice ,plaćenika iliti glasnogovornika duhanske i farmaceutske industrije .

On sugerira da je štetnost od pasivnoga pušenja zanemariva , pa ovisnici neće prozračivati zadimljene pušačke domove i u njima će uvijek biti toplo .Osim toga djeca i svi ukućani će biti lagano omamljeni dimom , pa neće niti osječati hladnoću .

U nepušačkim domovima primjenjivat će se njegova teorija o poželjnom minimalnom fizičkom zlostavljanju , te će se svi ugrijavati laganim šamaranjem i ostalim udaranjima , a vodeći pri tome strogo računa o tjelesnoj masi zlostavljača i zlostavljanoga , njihovom dobu ......

Sve si mislim da poštovani liječnik nema kakve veze sa policijom , jer oni ponekad koriste njegove odgojne metode strogo pazeći da su u granicama dozvoljenog .

3. Ja sam malo različitiji od Vas , pa mene oblije hladan znoj i podilazi jeza od sadržaja stručnih tekstova erudita Mujice .
    Ne znam radi čega mi je u ovom trenutku na bolesni mozak palo ime Josepha Goebbelsa (1897-1945) , ozloglašenog ideologa Trećega Reicha

Na svršetku ovog mog maloumnog proznog pisanja evo malo i retardirane poezije :

Po adresi se zna,
    iz Vrapča sam ja.

Ulovili su me kak čitam Mujičine uradke,
    pa su na brzinu sazvali brojne sastanke.

Strogo mi zabraniše svaki izlazak ,
    i u zajedničkim prostorima boravak.

Tužili su me i dušebrižniku mom ,
    on mi se zaprijetio egzorcizmom .

Branio sam se da je autor tekstova liječnik ,
    rekli mi da lažem,jer je pisac nehumani lik .

Savjetujem da se svi Mujičinih edukacija klone ,
    pošto je njemu normalno da dječica suze rone

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kako je ono rekao Arbitar elegantiae Petronije Neronu u svom oproštajnom pismu:
    da ne citiram sve....radi štogod poželiš,al stihove ne pravi više

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    kako je ono rekao Arbitar elegantiae Petronije Neronu u svom oproštajnom pismu:
    da ne citiram sve....radi štogod poželiš,al stihove ne pravi više

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

zerjav
    malo si mi neobičan, i pomalo extreman, nema veze, čitam te ii dalje

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa
    Citiraj tajchi73 prvotno napisa
    Jel netko od vas uopče radi .
    ja ne.
    ja sam na godišnjem odmoru

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj zerjav prvotno napisa
    Biznis neće biti sezonski jer i za prohladne zimske dane imam rješenje .
    Dilat ćete postove poštovanog Mujice ,plaćenika iliti glasnogovornika duhanske i farmaceutske industrije .

On sugerira da je štetnost od pasivnoga pušenja zanemariva , pa ovisnici neće prozračivati zadimljene pušačke domove i u njima će uvijek biti toplo .Osim toga djeca i svi ukućani će biti lagano omamljeni dimom , pa neće niti osječati hladnoću .

U nepušačkim domovima primjenjivat će se njegova teorija o poželjnom minimalnom fizičkom zlostavljanju , te će se svi ugrijavati laganim šamaranjem i ostalim udaranjima , a vodeći pri tome strogo računa o tjelesnoj masi zlostavljača i zlostavljanoga , njihovom dobu ......

Sve si mislim da poštovani liječnik nema kakve veze sa policijom , jer oni ponekad koriste njegove odgojne metode strogo pazeći da su u granicama dozvoljenog .

3. Ja sam malo različitiji od Vas , pa mene oblije hladan znoj i podilazi jeza od sadržaja stručnih tekstova erudita Mujice .
    Ne znam radi čega mi je u ovom trenutku na bolesni mozak palo ime Josepha Goebbelsa (1897-1945) , ozloglašenog ideologa Trećega Reicha

Na svršetku ovog mog maloumnog proznog pisanja evo malo i retardirane poezije :

Po adresi se zna,
    iz Vrapča sam ja.

Ulovili su me kak čitam Mujičine uradke,
    pa su na brzinu sazvali brojne sastanke.

Strogo mi zabraniše svaki izlazak ,
    i u zajedničkim prostorima boravak.

Tužili su me i dušebrižniku mom ,
    on mi se zaprijetio egzorcizmom .

Branio sam se da je autor tekstova liječnik ,
    rekli mi da lažem,jer je pisac nehumani lik .

Savjetujem da se svi Mujičinih edukacija klone ,
    pošto je njemu normalno da dječica suze rone
    dragi Zerjave , imam i ja jednu pjesmicu za tebe.

kad me s Jožom Geblsom usporediš ti
    nemam ti razloga povađivati

a kad svi oko tebe dim inhaliraju - puše
    i od duhanskog kašlja se guše

a ti nemaš i ne znaš kud kud
    lijepo zastani i inhaliraj ud.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a i tebi bi pametnije bilo ići spavat

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Oko stvari koje zakon kažnjava! No, ruku na srce, što je to stvarno potrebno? Da ti netko drugi mora reći i zabraniti da tučeš vlastito dijete?

Štošta zakon zbranjuje, a ljudi ipak rade.
    I odrasli i mladi.
    I o svakom se zakonu treba raspravljati. Nisu svi dobri. Mnoge treba mijenjati.

No, ako je pitanje upućeno meni, odgovaram da mi ne treba nitko reči neka ne tučem vlastito dijete, jer ja to ne radim.
    Ali dvojim oko zakona.

Zašto ne bih?

Zamisli da zakon ovdašnjeg stihoklepca prođe? Zar bi to značilo da je to ispravno i nema više rasprave o tome? Naravno da ne znači.

Sjeti se kako je prošao zakon o 0,0% promila.......

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a i tebi bi pametnije bilo ići spavat
    danas si vrlo kritički nastrojena......

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    Ma dajte ljudi, doza realnosti vam ne bi štetila: ............ Onda nikada ne bi izlazili van, kupili bi zemlju negdje na Velebitu i počeli se baviti poljoprivredom.
    Konačno se usudio netko javiti tko je svjestan relativnosti štete pasivnog pušenja.

Hvala Elin. Ali žao mi te je jer sad si sigurno navukla na se bijes isključivih.

P.S. onaj moj post u kojem spominjem srcedrapateljne romane D. Steel (a koji je uslijedio nakon tvojega) se ne odnosi na tvoj post, naravno. već na raniji post od MGrubi)

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

MGrubi & Žabica , na drugom pdf-u sam pisao cvijeti o argumentima vezano uz "edukativno fizičko kažnjavanje". Prenosim taj tekst ovdje čisto zato da vidite koliko su me inspirirala vaša pisanja o tome. Vjerujem da će vam biti zanimljivo A i da si malo podignem citiranost (science citation index)

sva ta popularna psihologija u stilu: "ako se dijete udari, ono uči da je to prihvatljivo ponašanje" je netočna, kriva i nadasve površna.

Dijete će doista misliti da je prihvatljivo ponašanje ako bez razloga dobiva batine, ako se roditelji doma tuku, ako živi u takvoj sredini. I opet, kada poraste i više bude uključeno u širu zajednicu - vrtić, školu, a utjecaj nezdravog doma se umanji, vrlo brzo će otkriti da takvo ponašanje nije prihvatljivo.

Sve ono prenemaganje o utjecaju fizičkog kažnjavanja na razvoj ličnosti - te će postati kriminalac, te će postati vječna žrtva.... su jeftina psihologija za raju kojoj je svrha s jedne strane opravdati zločince (jer im je tako predodređeno zbog teškog djetinjstva) ili s druge strane opravdati slabiće koji uživaju biti žrtve (jer je i njima jadnima to usađeno u djetinjstvu). I jedno i drugo je kvazipsihologija koja može proći samo u vikend prilogu dnevnih novina.

Na žalost, razvoj ljudske osobnosti je puno kompleksniji.

A argumenti? ..................... Sigurno je večina od nas u djetinjstvu doživjela fizičku kaznu od roditelja (lupanje po guzici, povlaćenje za kosu, uho, itd....) . I muška i ženska djeca. Pitaj ljude koje poznaš jesu li bili fizički kažnjavani od roditelja.
    I jesu li ispali idioti? Kriminalci? Dozvoljavaju li da ih i sada svi tuku? Tuku li oni svoje kolege na poslu?

Ne. Izrasli su u normalne, društveno korisne pojedince.

Svi su normalni. (osim iznimaka, naravno - a ti provjeri jesu li te iznimke dobivale više batina od roditelja nego li normalni društveno prilagođeni ljudi)

A zakon prema kojem je fizičko kažnjavanje djece kažnjivo služi tome da se obuzda i kazni psihopate koji neopravdano tuku svoju ili tuđu djecu. Sigurno mu nije svrha da se djetetu oduzme roditelj ako ga je lupio po guzici kad je dijete radilo nekakvo zlo drugima ili sebe dovodilo u opasnost.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nasilan si
    smatraš ok udariti najslabijeg, onog tko se ne može braniti

pametan čovjek, kojem je stalo će naći riješenje umjesto niš-koristi-batina

kad mi protiv kažnjavanja govori J. Juul koji je 25 godina radio sa djecom, i kojem je to struka, ja mu vjerujem, a i nadasve je logičan

kad mi ti to govoriš, .... vidiš u šta odraste osoba koja je dobivala "odgojne" batine

a zamisli sad ovo: ja i MM , malu odgajamo bez ikakve kazne, niti fizičke, niti oduzimanja ičeg .. bez ikakve kazne, i najmanje moguće

kad se ima volje ima se i načina

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nasilan si
    smatraš ok udariti najslabijeg, onog tko se ne može braniti

pametan čovjek, kojem je stalo će naći riješenje umjesto niš-koristi-batina

kad mi protiv kažnjavanja govori J. Juul koji je 25 godina radio sa djecom, i kojem je to struka, ja mu vjerujem, a i nadasve je logičan

kad mi ti to govoriš, .... vidiš u šta odraste osoba koja je dobivala "odgojne" batine

a zamisli sad ovo: ja i MM , malu odgajamo bez ikakve kazne, niti fizičke, niti oduzimanja ičeg .. bez ikakve kazne, i najmanje moguće

kad se ima volje ima se i načina
    A vidi ovo: ja i MŽ odgajamo djecu bez kazni, a kamo li batina i super su.

Ali to ne znači da se slažem s tobom.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Štošta zakon zbranjuje, a ljudi ipak rade.
    I odrasli i mladi.
    I o svakom se zakonu treba raspravljati. Nisu svi dobri. Mnoge treba mijenjati.
    Joj, pa nećeš sad ovakve primjere navoditi.
    Napisala sam i gore- ne treba nam valjda zakon da nam kaže da ne tučemo djecu...

Slažem se da neke zakone treba mijenjati. Ali one koji ne valjaju.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I ja se4 slažem s tobom Anci .
    A Žabici se ispričavam jer sam jučer napisao da napisao da ne bih više pisao o fizičkom kažnjavanju, pa je ona prestala a ja nastavio. Oprosti, "vuklo me za jezik", pa nisam mogao odoljeti. Nisam te htio na prevaru isključiti. Pardon.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a ja čitajući tvoje postove vidim u kako zrelu i suzdržanu osobu se razvije netko tko je dobivao "odgojne" batine, pa si sve nešto mislim jesam li pogriješio što nisam tukao i dicu i ženu.

Jer kako nisam, mala je šansa da se razviju u takvu osobu, što bih volio.

Što misliš, ima li još nade da se tako razviju ako ih sada sa zakašnjenjem počnem ritati?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma ti nas zezaš, mujice.
    braniš edukativne batine, a kažeš da nikad nisi udario svoju djecu. pa ne vjerujem da su baš takve dobrice, da nikad nisu nešto neprihvatljivo napravili, nešto što po tebi zaslužuje edukativno po guzi :?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mujica je malo bacio udicu, a mi se sve upecale

bit će da mu fali njegov topik o cjepivima i njegov davor i max

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

starija je u dva navrata. Mlađa (13 godina) nikada. Ili sam ja evoluirao.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mujica je malo bacio udicu, a mi se sve upecale

bit će da mu fali njegov topik o cjepivima i njegov davor i max
    kako bi mi falili pored ovolikih divnih forumašica?

Inaće, moj prethodni odgovor bio je odgovor cvijeti

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

A Žabici se ispričavam jer sam jučer napisao da napisao da ne bih više pisao o fizičkom kažnjavanju, pa je ona prestala a ja nastavio.
    drago je meni da ti zelis da te mi uvjerimo. samo sad idem kvalitetno provodit vrijeme sa svojim djetetom. vratim se.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mujica, samo još nešto - oko ove, podteme ovog topika se ne slažem s tobom, niti s jednim tvojim postom koji si napisao.
    oko izvorne teme topika, već bi i potpisala koji.

trebala sam ovo poslati na pp, jer me sad čeka pjesmuljak. :/

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mujica, samo još nešto - oko ove, podteme ovog topika se ne slažem s tobom, niti s jednim tvojim postom koji si napisao.
    oko izvorne teme topika, već bi i potpisala koji.
    Ni ja. N moram ni reći
    A što da mujica još zna da sam plaćala infanrix i da još gledam kako izbjeći pediacel i platiti glaxo

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

je.... a kak bi to bilo da se svi u svemu slažemo?

u pravu si što se tiče opasnosti koja ti prijeti sad kad si napisala da se slažeš s nekim od mojih postova o pušenju. nema ti spasa

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

anci, anci.... , crna Anci.....

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

starija je u dva navrata. Mlađa (13 godina) nikada. Ili sam ja evoluirao.
    znaš kaj,mujica.
    ti primjerom svog roditeljstva ustvari najbolje sam pobijaš stav koji zastupaš

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma ne.
    samo su moji stavovi krivo protumačeni u stilu : "vidi ga, on tuče djecu i opravdava svakoga tko tuče (bez obzira na razlog)".

a u biti sam htio samo reči da nije svaki oblik fizičkog kažnjavanja zlostavljanje. I da o načinu i okolnostima ovisi je li riječ o zlostavljanju ili ne.

Ajooooj, sad će navala......

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

evo ga
    Ti si rekao da opravdavaš udaranje djece u odgojne svrhe. Jel tako?
    Nazovi ga kako hoćeš- udaranje, kažnjavanje, zlostavljanje...
    Meni je udarac- udarac. Ne opravdavam ga.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

s tim tvojim zadnjim postom se u principu slažem

inače se ježim bilo kakvih generalija,ali treba pošteno priznati da je odgoj bez fizičkog kažnjavanja uspjeh...i sam kažeš da si vjerojatno evoluirao

ja stvarno stremim tome,ja osobno u potpunosti,dok MM,koji dolazi iz obitelji gdje se djecu pretjerano kažnjavalo fizički,pa zaustavljamo te njegove naučene obrasce,vrlo uspješno pokušava,pa ako i krene ruka zaustavi je i pronađe nenasilan način

no ja bi još nešto dodala

mislim da je pak druga krajnost permisivan odgoj...čije rezultate svakodnevno gledam u školi...i to je zamka u koju se lako upadne

mi svoje klince obožavamo,na dan dobiju tisuće poljubaca i zagrljaja,no da smo prema njima i strogi-jesmo,u smislu da se red zna i da im gluposti ne dopuštamo i ne toleriramo.

vrtić,jelo,spavanje,kupanje,spremanje igračaka-uopće nisu podložni raspravi i tu znaju svoj red

no kako najčešće kao roditelji pucamo na sitnicama,tu se već možemo dogovoriti,pronaći kompromis koji će biti na obostrano zadovoljstvo,bez suza i povišenih tonova...koji vode bijesu roditelja.nekad mi se čini da plešem po žici...a onda opet vidim da me instinkti dobro vode i da ih trebam slušati.Rezultati se ipak vide.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

referirala sam se na mujičin post

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ronin, ja se s tobom u potpunosti slažem.
    Nigdje nisam napisala da ne dođem u iskušenje da je klepim. I MM također. Zna nas jako naljutiti. Ali nikad je još nisam udarila.
    Permisivan odgoj nije dobar. Za dijete nije dobar. Mislim da se djeca u tome totalno pogube.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ovo je recimo krajnost u odgoju

http://www.index.hr/vijesti/clanak/d...ta/395452.aspx

nema sablažnjibih scena, vulgarnosti i uznemirujućih podataka, slobodno otvorite

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

:shock:
    Ajde, maria, priznaj, jesi zaključila koju jedinicu?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja ih isprepadam na polugodištu i do Uskrsa.

I kad vide,da je vrag odnio šalu , nauče.

a ako niš neće raditi onda imaju jedan.

Stranica 5 od 6 PrviPrvi ... 3456 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •