Citiraj mama_mia22 prvotno napisa
ma ovo je fašizam čisti!
da, zapalim si cigaretu tu i tamo dok dojim jer imam ispite sada i užasno sam živčana. i smatram da je za moje djete bolje da popušim tu cigaretu neg da živčanim po kući.
i čekaj malo, mene bi se sad, ak sam dobro shvatila, trebalo izjednačit sa seksualnim zlostavljačima djece!? i uhitit!! uzet mi djete?

ma daj ajde ljudi, pretjerujete stvarno s tim (ne) pušenjem. neznam samo kako je čovječanstvo opstalo od tolikog nikotinskog dima u zraku.

moja majka puši 2 kutije na dan. u trudnoći je smalnjila na kutiju, puši pored mene čitav život i rodila sam se sa savršeno zdravim plučima i dan danas iako pušim mogu pod vodom biti do minutu i pol!

pušila sam u u trudnoči (kad su mi ispiti bili) i rodila bebu 10/10, skoro 4 kile
i ne prijevremeno.

APSOLUTNO se slažem se s ovim da se zabrani pušenje u blizini djece i nikad ne pušim blizu ume ali što je previše je previše!

cijela ta anitpušačka kampanja osmišljena je da se svjetskoj javnosti odvrati pažnja od goručih svjetskih problema koji su isto toliko štetni i za zdravlje pojedinaca, čitavih društava i planeta, kao što su globalno zagrijavanje, svjetska glad, nepoštivanje ljudskih prava, trgovina ljudima, genetički inženjering i šta ti ja znam šta sve ne. a nepušenju se u medijima posvećuje više prostora nego biločemu gore navedenom. smatra da bi se više novaca, živaca i vremena trebalo uložit u rješavanje PRAVIH problema čovječanstva a ne u iskorjenjivanju nečije autodestruktivne navike. ok, zabranite pušenje na javnim mjestima i pored djece ali me pustite na miru da pušim u svom kutku i da sa svojim životom radim ono što ja hoću!

pasivno pušenje?!
mislim da je gore od toga pasivno udisanje ispušnih plinova automobila i zato nemam auto nit ću ga ikad imati! gore od pasivnog pušenja je i hrana koju jedemo a nemamo pojma gjde je i kako uzgojena.
pasivno pušimo i sve te glupave odluke domaćih i stranih glavešina stalno dizanje poraste cijena. pa se niko ne buni. štoviše, redovito na izborima pobjeđuju. e pa ja bi njih izjednačila sa zlostavljačima!

oprosti božidare ali razljutio me tvoj post jer vi progonitelji pušača ponekad stvarno nemate mjeru!
Eto!
Odmah ljutnja. Kako da se postigne nešto suvislo, ako se nemožemo u miru dogovoriti.
Ali nisi ti mama_mia 22 jedina, da nebi sad ispalo da te provociram, jer mi to nije namjera, zašto uvijek rasprave između pušaća i nepušaća izgledaju ovako. Svak prića svoje i na kraju jedno veliko ništa.
Kako rekoh, ja imam tu dozu razumjevanja za pušaće, ali nisam primjetila do sada u svome životu da pušaći imaju razumjevanja za mene.
Kad sam ostala trudna, dim od cigarete mi je jako smetao. Zamolila sam kolege na poslu da ne dolaze u moj ured sa cigaretom jer mi smeta. I sad umjesto da su prihvatili moju zamolbu kao nešto normalno, oni su baš zainat dolazili i pušili kraj mene, neki nisu po mjesec dana razgovarali samnom jer su se uvrjedili. Ista se situacija ponovila i sa kolegicom u njenoj trudnoći.
Čini mi se da je ta cigareta ipak stvar bontona, brižnosti prema drugima i prihvaćanja tuđe želje, jer ako ne želim udisati dim od cigarete, onda stvarno ne želim i molim pušaće da mi dozvole da udišem nezadimljeni zrak, kako ja, tako i moja djeca.